Їмо

Вугорки з сурімі — смарт аналог елітного делікатесу та основа корисних страв

vugorky-z-surimi-4

Коли настає середина осені, рибалки в Країні Басків, що на півночі Іспанії, виходять у море по особливу цінну здобич — маленькі вугрі. Ловлять їх тільки вночі й тільки спеціальними сітками. Мальків називають ангулас. Ціна цього делікатесу — у межах 1000 євро за кг, тому їх подають до столу тільки в особливих випадках, наприклад на Різдво.

Ви запитаєте, чи можна спробувати страви з рідкісного продукту без поїздки в Іспанію і витрат кругленької суми? Так! На полицях METRO вже з’явилися мінівугрі з сурімі від ТМ VICI. Смарт аналог знаменитого делікатесу на вигляд один в один як ангулас, відмінно передає його смак, а коштує в рази дешевше.

Мінівугрі з сурімі: корисні, білкові, безглютенові

Вугорки з сурімі — основа для оригінальних актуальних і корисних страв у ресторанному та домашньому меню. Є кілька причин подавати їх до столу частіше.

  • Якість: мінівугрі від VICI роблять з MSC сертифікованого сурімі.
  • Швидкість приготування. Не потрібно чекати: кілька хвилин — і основний інгредієнт вашої страви готовий.
  • Високий вміст білка, оскільки вони на 45% складаються з сурімі.
  • Відсутність глютену. Вугрі з сурімі — можливість урізноманітнити безглютенове меню.
  • Відсутність фосфатів.
  • Родом вони теж із Іспанії, як і ангулас. Виробляються на підприємстві S.L.U. «Sistemas Britor», яке має BRC Global STD for Food Safety, Issue 7 сертифікат та IFS Int Food Std: Version 6.1 сертифікат.

vugorky-z-surimi-3

Асортимент мінівугрів з сурімі

Виражений рибний смак вугорків із сурімі не вимагає особливих доповнень, тому ТМ VICI використовує тільки компоненти, які його підкреслюють. Вони роблять інгредієнт для ваших страв більш пікантним. У METRO можна вибрати такі різновиди цього продукту:

  • мінівугрі з сурімі з часником;
  • мінівугрі з сурімі з креветками.

Вугорки з сурімі пропонують в упаковках по 200 г. Це зручно, оскільки можна готувати їх невеликими порціями, не переживаючи за збереження товару. У холодильнику таку упаковку можна тримати протягом двох місяців.

Рецепти з мінівугрями з сурімі

Традиційно баски готують ангулас, не додаючи занадто багато інгредієнтів. Кухарі прагнуть зробити так, щоб смак делікатесу ніщо не перебивало. Мінівугрі з сурімі можна готувати за тим же принципом. Тим більше, їх приготування займе всього дві хвилини. Також вугорки додають у салати, супи, рагу, до макаронів, і в різні страви азіатської кухні.

vugorky-z-surimi-1

Класичний варіант від басків: мальки вугра за рецептом з Більбао

Найкраще про те, як готувати маленьких вугрів, знають там, де їх ловлять. Рецепт із міста Більбао (північ Іспанії) — простий, лаконічний і традиційний.

Склад:

  • вугорки з сурімі з часником VICI — 0,6 кг
  • часник — 2 зубчики
  • перець чилі (сушений) — 1 шт.
  • оливкова олія першого віджиму — 4 ст. л..

Етапи приготування

  1. Обсмажте часник на оливковій олії, щоб він став золотистим.
  2. Додайте до часнику подрібнений чилі й вугорки, швидко обсмажте.
  3. Ретельно перемішайте, і страва готова.

Брускети з мінівугрями, руколою і пастою з в’ялених томатів

Склад:

  • вугорки з сурімі з часником VICI — 0,4 кг
  • багет французький — 1 шт.
  • часник — 6 зубчиків
  • сушені помідори — 1 чашка
  • сир твердий — 100 г
  • помідори свіжі — 3 шт.
  • рукола — 1 пучок
  • перець чилі (сушений) — 1 шт.
  • оливкова олія — ​​6 ст. л.
  • сіль, перець за смаком.

Етапи приготування

  1. Шматочки багета змастіть олією (1 ложка) з розчавленим часником (2 зубчики) і підрум’яньте в духовці.
  2. Приготуйте пасту з в’ялених і свіжих томатів, додайте ложку олії та 2 зубчики часнику, сіль і перець.
  3. Приготуйте вугорьки за класичним рецептом.
  4. Зберіть брускети: змастіть багет помідорною пастою, викладіть смажені вугорки, гілочки руколи й стружку з сиру.

vugorky-z-surimi-2

Перець, фарширований вугорками з сурімі

Склад:

  • вугорки з сурімі з часником VICI — 0,5 кг
  • перець болгарський (довгастий) — 4 шт.
  • баклажан — 1 шт.
  • морква велика — 2 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • селера — 2 стебла
  • оаприка копчена — 1 ст. л.
  • оливкова олія — ​​4 ст. л.
  • перець, сіль.

Етапи приготування

  1. Приготуйте овочі: селеру, моркву і баклажан наріжте скибочками та обсмажте, під кінець смаження додайте часник.
  2. Підготуйте перець: розріжте навпіл і очистіть від насіння.
  3. Начиніть перці сумішшю з овочів і вугорків, додайте паприку. Запікайте в духовці близько 15 хвилин за температури 180 градусів.

Азійський салат з вугорками з сурімі

Склад:

  • вугорки з сурімі з креветками VICI — 0,1 кг
  • водорості Wakame — 150 г
  • Вермішель рисова — 50 г
  • олія кунжутна (або інша рослинна) — 1 ст. л.
  • соус теріякі (або соєвий) — 2 ст. л.
  • пластівці перцю чилі (сушені) за смаком
  • кунжут — дрібка.

Етапи приготування

  1. Приготуйте рисову вермішель: залийте окропом і поставте на 3 хвилини. Можна приготувати будь-яким іншим способом. Довівши до готовності, збризніть рослинною олією.
  2. Обсмажте вугорки з сурімі на сковороді. Достатньо буде кількох хвилин.
  3. У блюдо для салату викладіть водорості, вермішель, вугорки і пластівці з чилі. Змішайте всі компоненти, заправте соусом і посипте кунжутом.