Працюємо

Як правильно зберігати продукти в ресторані: контейнери, гастроємності та їх різновиди

yak-pravylno-zberigaty-produkty-v-restorani-kontejnery-gastroyemnosti-ta-yih-riznovydy-1

Використання правильних ємностей для зберігання харчових продуктів у ресторані має важливе значення для мінімізації харчових відходів та забезпечення оптимального товарообігу. До того ж це полегшує весь робочий процес для вашої команди і покращує її настрій. А відтак, ваші гості теж залишаться задоволеними.

Щоб зберігати їжу свіжою, зручно розфасованою та готовою до використання, вам потрібні високоякісні контейнери для зберігання продуктів харчування, гастроємності для інгредієнтів різних форм та розмірів.

Розділяючи продукти харчування за їх типами, щоб уникнути перехресного зараження, і зберігаючи їжу за належної температури, ви можете зберегти якість та свіжість інгредієнтів якомога довше і запобігти поширенню бактерій, які можуть викликати хвороби, що передаються з їжею.

Щоб уникнути псування продуктів у закладах громадського харчування, використовується правило «Перший на вхід – перший на вихід». Цей принцип означає, що спочатку використовуються продукти, які були закуплені раніше. Контейнери для їжі допоможуть вам керувати цим процесом, гарантуючи, що ви ніколи не подаватимете зіпсовану і застару їжу. Погодьтесь, це важливо!

Типи контейнерів за матеріалом і їх властивості

Харчові контейнери з полікарбонату

yak-pravylno-zberigaty-produkty-v-restorani-kontejnery-gastroyemnosti-ta-yih-riznovydy-2

Це прозорі прямокутні ящички, що забезпечать вам практичне та універсальне зберігання для широкого спектру продуктів в ресторані. Прозорий пластик дозволяє легко визначати, що за продукти всередині,  та перевіряти запас, прискорюючи процес приготування та інвентаризації.

Ємності з цього матеріалу стійкі до температур від -40° C і до 100° C. Таким чином, гастроємності з полікарбонату із серії METRO PROFESSIONAL можна тримати в морозильній камері та мити в посудомийній машині.

Зручно, що контейнери можна складати один на інший у стелажі для зберігання, холодильники та морозильні камери. Це дозволяє максимально збільшити простір для зберігання і зробити робочий процес більш ефективним.

Багато контейнерів із полікарбонату мають позначки вимірювання, які допомагають точно визначити залишок продуктів та інгредієнтів, що полегшує інвентаризацію.

Герметичні кришки допомагають зберегти продукти, які повинні залишатися сухими. Це також запобігає зараженню їжі шкідниками й допомагає вам підтримувати максимальну гігієну.

Контейнери з нержавіючої сталі

yak-pravylno-zberigaty-produkty-v-restorani-kontejnery-gastroyemnosti-ta-yih-riznovydy-3

Цей тип контейнерів забезпечує надійне, довговічне і зручне зберігання харчових продуктів. Гастроємності з нержавіючої сталі не лише забезпечують універсальність і практичність зберігання, але можуть бути використані на кожному етапі приготування їжі. Від холодного зберігання – до духовки, до сервірування, гастроємності є обов’язковими для будь-якого ресторану чи кафе.

Контейнери з нержавіючої сталі з серії METRO PROFESSIONAL можна використовувати для зберігання як гарячої, так і холодної їжі (-40°C — 300°C). В тому числі, для духовки і запікання. Контейнери з цього матеріалу підходять для презентації їжі та системних рішень для різних видів гастрономії (джелатерій, піцерій тощо)

Разом з контейнерами із нержавіючої сталі можна також використовувати безліч кришок для них, які допомагають зберегти тепло.

Товщина сталі визначає, наскільки ємності є міцними, тому для постійного використання у кухнях з високими навантаженнями і продуктивністю краще обирати контейнери з більш товстими стінками.

Контейнери з поліпропілену

Гастроємності із поліпропілену на 100% вільні від бісфенолу А, із герметичними кришками і стійкі до температур від -40 ° C до + 70 ° C. Це новий тип інноваційної пластикової упаковки, яка гарно тримає тепло. Крім того, цей тип контейнерів – економна альтернатива гастроємностям із полікарбонату. Їх просто мити, у них зручні гастрономічні розміри і їх можна використовувати для зберігання широкого спектру продуктів. Поліпропіленові контейнери напівпрозорі, що дозволяє бачити, які продукти всередині, не відкриваючи їх. Підходять для зберігання гарячих і холодних продуктів (-40°C — 95°C).

Найвірогідніше, що вам знадобляться різні типи контейнерів для різних цілей. І ми з радістю допоможемо вам у цьому. На полицях METRO ви знайдете все, що вам потрібно.