Відпочиваємо

Як провести відпустку з користю: рецепти щасливого відпочинку

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-1

Відпустка — це не тільки можливість з’їздити на море, викопати картоплю або зробити, нарешті, ремонт у ванній. Можна відмовитися від звичних занять у вільний час, щоб подарувати собі можливість повноцінно розслабитися та не намагатися наздогнати швидкоплинний час.

Пропонуємо вам кілька нестандартних ідей для вільного від робочої рутини часу. Спробуйте вибрати найбільш корисний для вас спосіб відпочинку і відчуйте, як радість життя поступово повертається в вашу душу. Не обов’язково обмежуватися одним хобі, можна поєднати кілька. Головне, не поспішати, забути про метушню та хвилювання.

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-2Намагаємося медитувати: чому це популярно та що дає медитація?

Мода на йогу зараз шалена. Можливо, через те, що сучасна людина просто божеволіє від постійного прагнення все встигнути та не забути. Користь від медитації полягає в тому, що можна зістрибнути з поїзда повсякденної круговерті, що прямує в нікуди, та знайти хоча б ілюзорну можливість абсолютного спокою.

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-3Читання книг: втеча у світ фантазії

Коли останнього разу ви відкривали паперову книгу? Чи давно текст поглинав вас настільки, що ви забували про час, про себе та цілком занурювалися в світ, створений автором, а почуття і вчинки вигаданих персонажів вас хвилювали, нібито вони ваші власні? Коли текст було читати настільки приємно, що він нагадував прекрасне витримане вино?

І хоча мода на книги не настільки повсюдна, як на йогу, це популярне і не менш релаксуюче заняття. Користь читання книг полягає в тому, що воно теж дає змогу розвантажити мозок (або завантажити, але приємно!), відволіктися від набридливої метушні і, як не банально це звучить, прожити ще одне життя разом з улюбленими героями.

Тому відпустка з гарною книгою — один із кращих варіантів відпочинку як фізичного, так і морального з мінімальними фінансовими витратами.

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-4Спа-процедури — цілковите розслаблення

Якщо втоми так багато, що тіло практично не слухається, а біль у попереку та шиї стає хронічним — найкраще обрати спа-відпустку. Залежно від бюджету можна поїхати на один із вітчизняних курортів (Миргород, Моршин, Карпати, чорноморське узбережжя), а можна обрати спа-готель за кордоном.

Перевагами санаторного відпочинку може бути спеціалізація на певних захворюваннях: так ви зможете не тільки повноцінно відпочити, але і поліпшити власне здоров’я. На звичайних спа-курортах часто пропонують програми по релаксації та оздоровленню, спрямовані перш за все на усунення косметичних і психологічних проблем.

Велопрогулянка: назустріч щастю та здоров’ю!

У великих містах любителі велосипеда не можуть повністю реалізувати свою пристрасть, адже прогулянка на велосипеді нашими дорогами — це майже смертельний атракціон. А велодоріжки часто роблять уздовж жвавих трас, тому про жодну користь для здоров’я тут не йдеться.

Відпустка — чудова можливість вирушити на велопрогулянку подалі від міста.

Існує безліч турагенцій, які займаються саме таким видом туризму: вони подбають і про маршрут, і про харчування, і про проживання. Також можна розробити маршрут самостійно та виявити безліч невідомих, але від цього ще більш прекрасних куточків нашої батьківщини.

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-6Похід у гори: кращий спосіб відчути себе вільним

Якщо відпустка для вас — спосіб розірвати ланцюги повсякденної рутини та відчути справжню свободу — вирушайте в гори. Тільки тут можна відчути себе по-справжньому вільним, випробувати себе на міцність і повернути віру в романтику. Похід у гори всією родиною надзвичайно зближує та дарує можливість для щирих розмов.

У Карпатах опанування гір можна поєднати із зануренням у народні традиції. Мабуть, тільки тут збереглися осередки автентичної народної культури. А що казати про прекрасну місцеву кухню, адже саме тут вирощуються екологічно чисті продукти, які і дарують настільки незабутній смак.

yak-provesty-vidpustku-z-korystyu-retsepty-shhaslyvogo-vidpochynku-7Водні процедури: море блаженства

Що може розслабити краще, ніж шум прибою та легкий бриз, який залітає у вікно? Усе ж не дарма морський відпочинок завжди посідає перші місця в туристичних пріоритетах. Влітку можна поїхати на один із чорноморських курортів. Якщо вас цікавить передусім чистота моря, варто їхати подалі від розкручених курортів.

Якщо ж бажання зануритися в теплі морські води спіткало вас серед зими, то існує безліч варіантів екзотичного відпочинку в теплих країнах. такий стрибок із засніженого зимового міста на залитий сонцем пляж здатний повернути бадьорість духу навіть самому затятому іпохондрику.

Щоб відпочити, ми вибираємо різні способи, головне — перемкнути увагу на щось абсолютно протилежне до роботи та цікаво проводити дозвілля. У відпустці ми не тільки підтягуємо побутові питання, а й розвиваємося інтелектуально, наприклад вчимо мови. До речі, вивчити іноземну мову можна під час поїздки в країну, де нею розмовляють.