Їмо

Як приготувати баранячі реберця: кілька кулінарних лайфхаків

yak-prygotuvaty-baranyachi-rebertsya-kilka-kulinarnyh-lajfhakiv

Баранину традиційно використовують для приготування страв арабської та азійської кухні. Багато хто віддає перевагу замовленню їжі з цього м’яса в ресторанах і не ризикує готувати її самостійно. Воно й не дивно, адже вважається, що зробити по-справжньому класну страву з баранини під силу лише досвідченим кулінарам. Насправді все не настільки складно. Головне — купити відповідне м’ясо та приготувати його за перевіреним рецептом.

Із задоволенням поділимося з вами лайфхаками, завдяки яким ви точно виберете відмінні баранячі реберця. Також пропонуємо вашій увазі кілька покрокових інструкцій із приготування даного м’яса. Якщо, купуючи баранячі ребра, ви скористаєтеся нашими порадами, а потім — одним із викладених нижче рецептів, то гарантовано потішите близьких чудовою стравою.

Грамотно вибираємо основу страви

Щоб купити першокласні баранячі реберця, звертайте увагу на:

  • колір м’яса. Воно має бути приємного світло-рожевого відтінку. Молода баранина не може бути темно-червоною;
  • наявність жирку та його колір. Він має бути білим. Жир жовтого кольору свідчить про те, що продукт не дуже свіжий;
  • величину продукту. Не вибирайте занадто довгі баранячі реберця. Чим довша кістка, тим старіше м’ясо.

Також не радимо купувати заморожену баранину. Краще, якщо реберця будуть свіжими.

yak-prygotuvaty-baranyachi-rebertsya-kilka-kulinarnyh-lajfhakivБаранячі реберця в гранатовому маринаді

Отже, готуємо дивовижно смачні баранячі реберця в гранатовому маринаді. Ця страва — один із хітів азербайджанської кухні, часто зустрічається в меню відповідних ресторанів. Але таке ніжне, ароматне м’ясо в чудовому маринаді можна зробити й самостійно, наприклад, на дачі.

Щоб страва вийшла максимально апетитною, радимо використовувати для її приготування тільки свіжі високоякісні баранячі ребра. Таке м’ясо ви завжди можете придбати в торговельних центрах мережі METRO.

Баранячі ребра на мангалі

Щоб зробити 3–4 порції баранячих реберець у гранатовому маринаді, вам знадобиться близько 3 годин. Не хвилюйтеся, активні дії заберуть небагато часу. Близько 2 годин піде на маринування м’яса.

Інгредієнти

  • 1 кг баранячих реберець із тонким прошарком жиру;
  • 250 мл натурального гранатового соку;
  • 50 мл високоякісного соєвого соусу;
  • по одній столовій ложці сухих чебрецю та розмарину;
  • сіль, мелений чорний перець — на смак;
  • свіжі зерна граната, червона цибуля, пів чайної ложки приправи сумах, гілочки свіжої кінзи — для подавання.

yak-prygotuvaty-baranyachi-rebertsya-kilka-kulinarnyh-lajfhakivПокрокова інструкція

  1. М’ясо добре помити холодною водою. Промокнути реберця паперовим рушником.
  2. Нарізати м’ясо сегментами (по 3–4 ребра в кожному) або ж не подрібнювати його. У другому випадку страва вийде соковитішою.
  3. Зробити маринад. Змішати гранатовий сік, соус, сухі трави, трохи перцю і солі.
  4. Залити баранячі ребра маринадом. Залишити основу страви мінімум на 2 години. Оптимально, якщо процес маринування забере 5–7 годин.
  5. Нанизати на шампури подрібнені ребра. Для термічної обробки кожного сегмента м’яса знадобляться 2 металевих стрижні. Нерозрізані ребра зручніше запікати на решітці.
  6. Приготувати реберця, постійно перевертаючи. На м’ясі має утворитися апетитна скоринка.
  7. Подати баранячі ребра на мангалі гарячими, посипавши сумахом, зернами граната, прикрасивши зеленню, півкільцями червоної цибулі.

Баранячі реберця в духовці: готуємо м’ясо з гарніром

Баранячі реберця в духовці — страва, яка з легкістю прикрасить недільний сімейний обід або святковий стіл. При цьому подібну їжу зможе зробити навіть кулінар-початківець.

Баранячі ребра, рецепт приготування яких передбачає їхню термічну обробку в духовці, вийдуть не менш смачними, якщо ви скористаєтеся мультиваркою. В такому разі вам потрібно буде спочатку виставити прилад на режим «Смаження », а потім «Тушкування».

Щоб зробити 4 порції розглянутої страви, знадобиться 2 години.

Інгредієнти

  • 1 кг ребер баранчика;
  • 1 кг дрібної молодої картоплі;
  • 3–4 стиглих томати;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • пучок свіжої кінзи;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сушені ароматні трави;
  • кілька ложок рослинної олії;
  • сіль і перець — на смак.

yak-prygotuvaty-baranyachi-rebertsya-kilka-kulinarnyh-lajfhakivПокрокова інструкція

  1. Готуємо м’ясо так, як описано в попередньому рецепті.
  2. Нарізаємо реберця на шматочки. У кожному з них має бути 2 кісточки.
  3. Миємо кінзу, дрібно січемо ножем.
  4. Натираємо баранячі реберця сіллю, перцем і кінзою, залишаємо маринуватися на пів години.
  5. Ріжемо помідори часточками.
  6. Подрібнюємо цибулю півкільцями.
  7. Миємо картоплю, варимо її в мундирах до напівготовності.
  8. Коли м’ясо промаринується, формуємо страву в ємності для запікання (можна готувати реберця й у рукаві, але тоді вийде їжа, більше схожа на печеню). Шарами викладаємо цибулю, помідори та баранину. На годину ставимо ємність із майбутньою стравою в духовку, розігріту до 180 °C.
  9. Солимо напівготову картоплю. Посипаємо її ароматними травами, пропущеним через прес часником, поливаємо рослинною олією.
  10. За 20 хвилин до готовності реберець додаємо до них картоплю. Запікаємо страву до утворення на ній апетитної скоринки.
  11. Подаємо реберця зі свіжими овочами, зеленню, лавашем, томатним соусом або ткемалі.

yak-prygotuvaty-baranyachi-rebertsya-kilka-kulinarnyh-lajfhakivГлазуровані ребра ягняти в паніровці

Ця страва вийде по-справжньому чудовою, якщо ви купите максимально молоду та ніжну баранину. Вона не тільки забезпечить їжі фантастичний смак. Крім іншого, ягнятина швидко приготується.

Щоб зробити 3–4 порції цієї страви, знадобиться 2 години (з урахуванням часу, який піде на маринування).

Інгредієнти

  • 1 кг ягнятини на кістці;
  • 4–5 ст. л. рідкого меду;
  • 4–5 ст. л. негострої гірчиці;
  • 250 г кунжуту;
  • половина упаковки білих панірувальних сухарів;
  • сіль і перець — на смак;
  • пучок улюбленої зелені, томатний соус — для подачі.

Покрокова інструкція

  1. Обмиті та просушені баранячі ребра нарізати на порційні шматочки (м’ясо можна й не подрібнювати).
  2. Зробити маринад. Змішати мед, гірчицю, сіль, перець. Натерти маринадом реберця та залишити їх мінімум на годину.
  3. Підготувати паніровку — змішати сухарну крихту з кунжутом.
  4. Ретельно обкачати кожен шматочок м’яса в паніровці.
  5. Викласти баранячі реберця на деко, змащене олією.
  6. Запекти м’ясо. Це забере близько години. На реберцях має утворитися рум’яна скоринка.
  7. Подати страву із зеленню, томатним або часниковим соусом.

Як бачите, готувати молоду баранину нескладно, а в результаті у вас буде чудова апетитна їжа. Головне, пам’ятайте: це м’ясо містить жорсткі волокна.

Отже, потрібно купувати максимально молоду баранину та обов’язково маринувати її перед приготуванням.

Смачного!