Їмо

Як приготувати бісквітний торт в домашніх умовах?

yak-prygotuvaty-biskvitnyj-tort-v-domashnih-umovah-1

Як приготувати бісквітний торт, знає кожна господиня. Адже це один із найпростіших видів випічки, з нього юні кулінари починають свої експерименти на кухні. Проте, щоб бісквіт вийшов дійсно неповторним, знадобляться певні навички й знання секретів, про які ми вам розповімо.

Бісквіт у домашніх умовах печуть із особливого приводу (найчастіше використовуючи в багатошаровому торті) і як страву на кожен день: його можна швидко приготувати до сніданку, розбудивши всю сім’ю ароматом свіжої випічки. Для цього не доведеться йти на трудові подвиги.

Бісквітний торт — кулінарний шедевр власними руками

Про те, як спекти бісквіт у домашніх умовах, дівчинки зазвичай дізнаються від мам і бабусь, які щедро діляться своїми кулінарними секретами. В інтернеті наведено безліч різноманітних рецептів домашньої випічки, використовувати які, втім, варто після апробації. Спочатку спробуйте створити експериментальний бісквіт, а вже потім можна скористатися вподобаним рецептом для приготування святкової страви.

Базовий рецепт домашнього бісквіта такий:

  • збиваємо попередньо розділені білки й жовтки з сіллю та цукром;
  • змішуємо отриману масу в блендері;
  • додаємо борошно та досягаємо потрібної консистенції тіста;
  • випікаємо чверть години в попередньо розігрітій до 200 градусів духовій шафі.

Найкращий спосіб приготування бісквіта

Дотримуючись основних рекомендацій, ви обов’язково приготуєте бездоганний бісквіт. Ретельно змащуйте форму для випічки: від цього залежить вигляд скоринки, що особливо важливо, якщо ви плануєте подавати його як десерт, а не використовувати як корж у багатошаровому торті.

Багатьох цікавить, як приготувати бісквіт в духовці, щоб він добре пропікся, але водночас не пригорів і був приємного золотисто-рум’яного кольору. Для цього необхідно заздалегідь розігріти духовку й поставити форму з тістом в уже гарячу духову шафу. Оптимальна температура для випічки становить 180–200 градусів.

Будь-який рецепт приготування бісквітного тіста передбачає попереднє розділення білків і жовтків, що надає випічці пишності й легкості. Білки потрібно добре охолодити, поки ви збиваєте жовтки з цукром, причому ліпше на водяній бані. Такий простий спосіб зробить колір тіста ще більш насиченим.

yak-prygotuvaty-biskvitnyj-tort-v-domashnih-umovah-6Для бісквітів, як і для іншої випічки, борошно, розпушувач і крохмаль необхідно попередньо просіяти. Так тісто буде більш повітряним і краще підніметься. Легкість бісквіта — головна його перевага та відмінність від інших видів випічки, тому обов’язково потрібно її досягти.

Смачний пиріг неможливий без правильно збитих білків. Сьогодні заведено збивати їх за допомогою блендера, але багато авторитетних кулінарів рекомендують це робити вінчиком, аргументуючи тим, що так легше домогтися «гострих піків»: коли під час занурення в масу витягуються стійкі білкові піки. Під час збивання поступово всипаємо цукор.

Домашній бісквіт завжди вирізняється насиченим жовтим кольором завдяки використанню хороших яєць. Борошняну суміш і білки потрібно вливати саме в збиті попередньо жовтки.

Перемішувати тісто бажано вручну, без використання міксера та блендера, щоб домогтися оптимальної густоти.

Пишний бісквіт вийде за умови, що під час випікання дверцята в духовці ніхто не буде відчиняти, інакше тісто, що підійшло, може опасти. Перевіряють готовність коржа за допомогою зубочистки, проткнувши його. Якщо тісто пропеклося, на зубочистку воно не прилипне. Готовий корж перед прикрашанням необхідно остудити.

Якщо ви використовуєте бісквітні коржі для приготування торта, то перед змащуванням кремом їх теж потрібно повністю остудити. Водночас коржі мають бути максимально тонкими, щоб вони могли повністю просочитися, й торт вийшов насиченим, а не сухим. Найчастіше використовують три-чотири коржі для одного торта середніх розмірів.

yak-prygotuvaty-biskvitnyj-tort-v-domashnih-umovah-4Прикрашаємо бісквіт

Якщо такий вид випічки призначений для якогось урочистого свята, його необхідно відповідно прикрасити. Необов’язково для цього бути висококваліфікованим кондитером, адже, наприклад, приготування шоколадної глазурі не потребує надзусиль.

Глазур готуємо вдома таким чином: розламану плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані (стежимо за тим, щоб миска з шоколадом не стикалася з водою). Додаємо близько трьох столових ложок молока (його потрібно заздалегідь підігріти). Змішуємо, домагаючись однорідності.

Смачний і гарний бісквіт, без сумніву, стане зіркою святкового столу. Його прикрашають не тільки шоколадною глазур’ю, але й стружкою білого шоколаду. У принципі, прикрашати можна будь-якими доступними варіантами: драже, декоративною присипкою, фігурками з марципанів — головне, знати міру й керуватися гарним смаком.

Класичний бісквіт — чудова основа для кулінарних експериментів. Передусім, за допомогою різноманітних кулінарних просочувачів досягають смакового розмаїття. Шоколадний, кавовий, лимонний — можна створити кілька різновидів торта, а можна комбінувати різні просочувачі в одному.yak-prygotuvaty-biskvitnyj-tort-v-domashnih-umovah-5

Також із коржів можна зробити бісквітні печива, які стануть у нагоді у разі візиту неочікуваних гостей. Підсушивши в духовій шафі готовий бісквіт, попередньо нарізаний невеликими шматочками, отримаєте апетитне печиво, яке довго зберігається та не втрачає своїх смакових властивостей.

Хороший спосіб трансформувати банальну випічку — використати його як сировину для тістечка «Картопля». Якщо ви збираєтеся подавати невеличкі закуски, використовуйте бісквіт як тарталетки — основу під повітряний мус або джем. А змастивши коржі сметаною, отримаєте всіма улюблений сметанник.

Ніжний бісквіт — основа безлічі страв як для повсякденного сімейного вживання, так і для вишуканих прийомів: усе залежить від вашої фантазії та натхнення. За його допомогою можна створювати усілякі тістечка, печиво й торти. Та й сам бісквіт, звичайний, без жодних добавок, — це чудові ласощі для малюків.