Їмо

Як приготувати чизкейк: маленькі секрети популярного десерту

yak-prygotuvaty-chyzkejk-malenki-sekrety-populyarnogo-desertu-1

Кожна грамотна господиня та турботлива мама знає: краще зробити смачний десерт у домашніх умовах, ніж купити в магазині торт сумнівної якості. Домашній тортик корисніший, адже приготований своїми руками, зі свіжих інгредієнтів і з любов’ю. Один з найулюбленіших десертів і дітей, і дорослих у всьому світі — простий чизкейк. Ніжний, з неповторною повітряною консистенцією, він готується досить просто й завжди викликає щиру радість у домочадців. Класичний чизкейк можна створити із продуктів, які продаються в будь-якому магазині, а рецепт чизкейка легко знайти на численних сайтах в інтернеті. Але не варто довіряти випадковим джерелам — готуємо справжній шедевр разом із блогом «МETRO»!

yak-prygotuvaty-chyzkejk-malenki-sekrety-populyarnogo-desertu-2Рецепт класичного чизкейка: усе за канонами

Головний секрет успіху полягає в якісних інгредієнтах. Для канонічного варіанта, який багато хто називає нью-йоркським (у цьому місті розуміються на задоволеннях!), знадобляться такі складові.

Основа для чизкейка:

  • пісочне печиво (350–400 г для стандартної круглої форми);
  • вершкове масло (жирністю не менше ніж 82%, високої якості, стандартна пачка).

Подрібніть печиво в комбайні або пакеті, ретельно прокатавши качалкою для тіста. Потім змішайте отриману крихту з розтопленим маслом, викладіть суміш у роз’ємну круглу форму, поставте в холодильник на той час, поки буде готуватися сирна частина десерту.

Якщо є можливість і бажання, можна приготувати пісочне тісто для основи за традиційним рецептом, як для пісочного печива. Борошно, вершкове масло, трохи солі та розпушувача, 20 хвилин в духовці — і домашня основа готова, приготування дуже просте. Багато господинь віддають перевагу способу створення основи без випікання, максимально спрощуючи рецепт класичного чизкейка.
Важливий нюанс, від якого залежатиме успіх кулінарного чаклунства, — сир для чизкейка. У канонічному рецепті, вигаданому американськими кондитерами й улюбленому поціновувачами в усьому світі, фігурує сир «Філадельфія». Звичайно, приготувати чизкейк найкраще саме із цим різновидом вершкового сиру. Добре, що сьогодні придбати його в мережі «Метро» не проблема.

Отже, поки охолоджується підготовлена основа, класичний крем готуємо так.

Основа крему:

  • 900 г вершкового сиру (кількість варіюйте відповідно до розміру форми);
  • 200 г цукрової пудри (можна взяти цукровий пісок або тростинний цукор).
  1. Змішайте основні інгредієнти. Поступово підмішуючи по одному, додайте 3–4 свіжих курячих яйця.
  2. Потім додайте свіжу сметану жирністю не менше ніж 25% (до 200 г).
  3. Отриманий ніжний, шовковистий крем ароматизуємо: додаємо ваніль, цедру лимона, столову ложку лимонного фрешу.

yak-prygotuvaty-chyzkejk-malenki-sekrety-populyarnogo-desertu-10Рецепт приготування чизкейка хоч і не складний (у класичному варіанті), але потребує досить багато часу. Закінчивши робити крем, дістаньте охолоджену основу, вилийте масу зверху. Розігрійте духовку максимум до 160 градусів. Візьміть велику форму для випікання або поглиблене деко, налийте гарячої води, помістіть на піддон форму із чизкейком. Випікайте близько години. Потім залиште десерт «дійти» на кілька годин. Як охолоне, поставте в холодильник, найліпше на ніч. Перед подачею чизкейк має досягти кімнатної температури. Справжній шедевр кондитерського мистецтва готовий! Подати його можна з варенням або свіжими ягодами.

Як приготувати чизкейк за оригінальним рецептом

Обираючи рецепт чизкейка з фото, можна загубитися в розмаїтті ідей та варіантів, вигаданих професійними кухарями та аматорами з усього світу. Експерименти — це прекрасно, це справжня творчість, результати якого потішать усю сім’ю! Пропонуємо кілька варіацій сирного десерту з невеликими оригінальними нововведеннями. Незвичайні нотки можна додати в основу або крем.

Почнемо з незвичних базових коржів.

  • Шоколадна ніжність. Замініть звичайне пісочне печиво шоколадним, додайте трохи кориці. Диво готове!
  • Для тих, хто дотримується здорового харчування, ідеально підійде основа з вівсяного печива (вівсянки) і банана. Увага: у такому варіанті головне — не переборщити із цукром у кремі, інакше буде надто солодко.
  • Найоригінальніший варіант основи — «два в одному». Хочете здивувати своїх гостей фантастичним десертом? Приготуйте чизкейк з основою із брауні — ще одного культового американського тортика. Інгредієнти для випікання основи: вершкове масло, чорний шоколад (понад 70% какао), яйця, цукор, борошно, розпушувач. Кількість інгредієнтів беремо з огляду на розмір основи й кількість гостей.

Креми для оригінальних сирних тортиків

  • Крем можна приготувати із жирного сиру — продукту, який є практично в кожному українському холодильнику. Він обов’язково має бути свіжим і якісним. Щоб отримати ніжнішу консистенцію, потрібно додати до сиру фрукти (ягоди) — свіжі або заморожені. Полуниця, банан, чорниця, вишня без кісточки нададуть десерту унікального смаку. Збивайте крем ретельно, щоб не залишилося неприємних сирних крупинок.yak-prygotuvaty-chyzkejk-malenki-sekrety-populyarnogo-desertu-9
  • Варіант для романтичної вечері для дорослих. Як приготувати чизкейк удома, щоб здивувати коханого? Озбройтеся цим набором інгредієнтів: вершковий сир, цукор, яйця, лікер «Бейліс», темний шоколад. Поєднавши всі складники, ви отримаєте надзвичайно ніжний, тонкий, спокусливий смак десерту.
  • Начинка з йогуртом і згущеним молоком. Таке поєднання особливо сподобається маленьким ласунам, які зазвичай не їдять жирний або вершковий сир. Рецепт (для тортика стандартних параметрів): 100 г вареного згущеного молока, 3 яйця, 1,5 л йогурту без наповнювачів (НЕ знежирений!), 250 г сметаноподібного сирку у склянці, 150 г цукрової пудри, ванілін. Йогурт потребує попередньої підготовки: за допомогою марлі необхідно зливати зайву рідину протягом кількох годин. В іншому технологія приготування не відрізняється від класичного варіанта.

Розмірковуючи над тим, як правильно приготувати чизкейк, відпустіть свою фантазію. Мигдаль, фісташки або інші горіхи, ягоди, лікери — додавати можна все, що забажаєте. Успіху і смачних шедеврів!