Їмо

Як приготувати курку в рукаві для запікання

kak-prygotovyt-kurytsu-v-rukave-dlya-zapekanyya

Винахідник рукавів для запікання — справжній геній. Адже це кухонне пристосування максимально спростило процес приготування страв і позбавило господинь від подальшої необхідності вимивати духову шафу.

Використовуємо рукав правильно

Дехто стверджує, що на їжі, яку приготували у рукаві, не буде апетитної хрусткої скоринки. Впевнено відповідаємо скептикам: ви просто не вмієте користуватися цим пристосуванням!

Перед тим, як приготувати курку в рукаві в духовці, ознайомтеся з наведеним нижче рецептом і гарантовано потішите близьких кулінарним шедевром. Ну а всі необхідні для цього продукти ви в будь-який момент можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Врахуйте лише, що існують рукави з перфорацією та без. Користуючись першими, важливо покласти страву на деко дірочками вгору. Коли запікатимете м’ясо в неперфорованому рулоні, після того, як запакуєте в нього продукти, голкою зробіть проколи по всій довжині поліетилену.

Як приготувати курку в рукаві зі скоринкою kak-prygotovyt-kurytsu-v-rukave-dlya-zapekanyya

Заощадимо час і приготуємо повноцінну вечерю чи обід, додавши до птиці гарнір — картоплю. За бажання у цю страву можна покласти гриби, м’ясистий солодкий перець тощо.

Наведений нижче набір спецій ніхто не забороняє розширити на свій смак. Якщо любите пряні аромати та їх незвичайні поєднання, використовуйте гілочки м’яти, чебрецю, інші запашні трави.

Весь процес приготування курки з картоплею триватиме понад 2 години. Але не лякайтеся: на ваші активні дії піде лише 20 хв.

Інгредієнти:

Щоб зробити 6–7 порцій цієї страви, беремо:

  • картоплю — 0,5–0,7 кг;
  • жирну сметану — 100 мл;
  • курку (цілу тушку) — 1,5–2 кг;
  • часник — 2–3 зубчики;
  • будь-яку рослинну олію — 50 мл;
  • сіль, приправу для птиці, перець — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Перед тим, як приготувати курку в рукаві з картоплею, тушку слід помити, висушити паперовими рушниками. Потім необхідно обрізати кінчики крил, хвіст. Далі птицю потрібно розітнути вздовж грудини та розпластати — так м’ясо швидше й рівномірніше пропечеться.
  2. Приправу, сіль з перцем розмішати в тарілці. Курку натерти спочатку цією сумішшю, а потім —подрібненим часником.
  3. З усіх боків ретельно обмазати тушку сметаною. Кисломолочний продукт розм’якшить м’ясо та забезпечить подальше підрум’янення. Відкласти курку на 1 годину маринуватися.
  4. Почистити картоплю, розрізати її навпіл або на четвертинки, посолити, перемішати з олією. Гарнір укласти шаром на дно рукава.
  5. На картоплю обережно перемістити розпластану курку, зав’язати кінці рулону, відправити в розігріту до 180–200 °C духовку приблизно на 1 годину. Термін запікання умовний, оскільки залежить, зокрема, від габаритів страви та можливостей техніки.
  6. Хвилин за 10 до закінчення процесу термічної обробки потрібно витягнути деко, розрізати рукав і поставити м’ясо з гарніром назад в духовку. Завдяки цьому простому лайфхаку у вас вийде курка з апетитною хрусткою скоринкою. kak-prygotovyt-kurytsu-v-rukave-dlya-zapekanyya
  7. Готову птицю розрізати на порції. Розкласти картоплю на тарілки, доповнюючи її ароматним м’ясом. Подати цю страву з овочами, соусами, зеленню.

Смачного!