В Індії безалкогольні коктейлі надзвичайно популярні. Чимало цих напоїв мають назву «ласі». Їх готують на основі молока і кисломолочних продуктів, зокрема натурального йогурту. Щоб зробити згаданий коктейль, використовують і екзотичні, з нашої точки зору, інгредієнти, наприклад, трояндову воду.
Смачно і корисно
Більшість гостей колоритної Індії в захваті від ласі з манго. Пропонуємо і вам спробувати зробити цей незвичайний, смачний і корисний десерт, який точно сподобається і дітям, і дорослим. Усі необхідні для приготування такого коктейлю інгредієнти ви завжди можете купити в торгових центрах мережі METRO.
Рецепт ласі з манго винайшли в індійському штаті Пенджаб. Загалом ці коктейлі, в які додають колотий лід, популярні не лише в згаданій країні, а й в Пакистані, Середній Азії. На індійський новий рік Холі готують неординарний ласі із зернами конопель. По суті, такий напій замінює індусам святкове шампанське.
Класичний манго ласі
Класичний рецепт цього коктейлю простий і універсальний, тому з приготуванням такого напою впорається навіть кулінар-початківець. Найсмачніший ласі виходить саме зі стиглим свіжим манго. Але якщо його немає, використовуйте скибочки консервованих плодів.
Манго можна замінити іншими фруктами — бананом, стиглою грушею, шматочками дині. У будь-якому разі у вас вийде смакота, якою із задоволенням ласуватимуть і дорослі, і діти.
Щоб приготувати 5 порцій класичного індійського манго ласі, знадобиться буквально 10 хв.
Інгредієнти
- 500 мл натурального білого йогурту. Не використовуйте знежирений продукт, якщо хочете, щоб після збивання десерт мав потрібну консистенцію;
- 300 мл молока (жирність — мінімум 3 %);
- 1 велике стигле манго (або банка консервованих плодів);
- 200 г кубиків льоду;
- 3 дрібки солі;
- мелений кардамон;
- 2 ст. л. прозорого меду (можна не використовувати або замінити цукровим піском).
Покрокова інструкція
- Миємо манго, чистимо його від шкірки, нарізаємо шматочками. Кладемо подрібнений фрукт у блендер. Перетворюємо манго на пюре.
- Вливаємо до основи коктейлю йогурт, молоко, збиваємо протягом декількох хвилин.
- Додаємо в суміш цукор (мед), сіль, кардамон. Протягом хвилини збиваємо коктейль.
- Подаємо готовий ласі з манго в келихах з льодом.
Манго ласі: рецепт з бананом
Іще один популярний в Індії варіант ласі на основі фруктів і молочних продуктів. Необхідні для приготування такого коктейлю інгредієнти теж є цілком доступними.
Від класичного рецепта ця покрокова інструкція відрізняється тим, що передбачає використання бананів, спецій, лимонної цедри. У результаті у вас вийде дуже поживний коктейль із насиченим смаком.
Аби зробити 5 порцій такого ласі з манго, знадобиться всього 10 хв.
Інгредієнти
- 1 банан;
- 1 стигле манго;
- 500 мл жирного йогурту;
- 300 мл води;
- 200 г колотого льоду;
- цедра і сік одного лимона;
- кардамон;
- мускатний горіх.
За бажання воду можна замінити будь-яким фруктовим соком. Непогано «заграє» в цьому коктейлі ананасовий або банановий сік (нектар).
Покрокова інструкція
- Помити фрукти під проточною водою, очистити від шкірки, нарізати довільними шматочками.
- Помістити манго і банан у чашу блендера. Зробити з фруктів пюре.
- Додати в чашу блендера лід, йогурт, воду (сік або нектар), збити протягом кількох хвилин.
- Влити в основу ласі лимонний фреш. Додати в майбутній коктейль кардамон, знову збити суміш.
- Подати ласі з манго і бананом, посипавши кожну порцію меленим мускатним горіхом і цедрою лимона.
Рецепт ласі має безліч варіацій. Найпростіша передбачає приготування цього коктейлю з йогурту, солі й сушеної зіри.
Освоївши запропоновані вище покрокові інструкції, спробуйте поекспериментувати. Наприклад, при приготуванні ласі крім йогурту використовувати й кисле молоко. Також, роблячи авторський коктейль, у чашу блендера можна додати розмочені родзинки або курагу, сушені фініки, інжир.
Смачного!