Їмо

Як приготувати листковий салат «Новорічні свічки» з шинкою

yak-prygotuvaty-lystkovyj-salat-novorichni-svichky-z-shynkoyu

Ні до якого іншого свята ми не готуємося так ретельно, як до Нового року. Хочеться, щоб очі тішило все — від зовнішнього вигляду ялинки до оздоблення столу. Адже вигадливо прикрашені страви не тільки одразу налаштовують на потрібний лад, а й здаються смачнішими.

Одним із хітів святкового меню може стати салат «Новорічні свічки». Щоб потішити близьких цією апетитною та естетичною на вигляд стравою, пропонуємо скористатися одним із нижченаведених перевірених рецептів. Усі продукти, які знадобляться для приготування такого салату, ви знайдете в будь-якому торговому центрі мережі METRO.

Святковий рецепт: салат «Новорічні свічки»

yak-prygotuvaty-lystkovyj-salat-novorichni-svichky-z-shynkoyuВрахуйте: це листкова страва. Тож після того, як приготуєте таку закуску, їй потрібно буде хоча б кілька годин настоятися. Самі ж «Новорічні свічки» з шинкою, грибами та овочами ви зробите максимум за годину. Із перерахованої нижче кількості продуктів вийде 8–10 порцій новорічної страви.

Інгредієнти

  • печериці — 300 г;
  • середнього розміру цибуля — 1 шт.;
  • шинка — 250 г;
  • твердий сир — 250 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • середнього розміру картопля — 3 шт.;
  • чорні та зелені оливки — по 10 шт.;
  • червоний помідор/болгарський перець — 1 шт.;
  • майонез — 100–150 г;
  • свіжа зелень (петрушка або кріп) — на смак.

Покрокова інструкція

  1. В одній каструльці ставимо варитися картоплю зі шкіркою, в іншій — яйця. Коли продукти будуть готові, охолоджуємо їх і чистимо.
  2. Нарізаємо невеликими шматочками гриби, підсмажуємо їх із цибулею на олії.
  3. Відрізаємо кілька акуратних слайсів сиру. Їх кількість залежить від того, скільки «свічок» ви хочете поставити на салат.
  4. У різні мисочки подрібнюємо інші продукти. Шинку ріжемо кубиками, картоплю та сир, що залишився, натираємо на крупній тертушці, білки та жовтки (окремо) — на дрібній.
  5. Формуємо новорічний салат. Беремо красиве блюдо для подавання, на його дно викладаємо картоплю, робимо на ньому сіточку з майонезу.
  6. На картоплю рівним шаром кладемо гриби. Знову робимо сіточку з майонезу. Покриваємо її шаром шинки. Ще раз робимо майонезну сітку. Висипаємо натерті білки, покриваємо їх подрібненими жовтками.
  7. Сирні слайси згортаємо в трубочки, ставимо їх вертикально на салат, як свічки на торт.
  8. Перетворюємо майже готову закуску на «ялинку». Для цього подрібнюємо зелень, посипаємо нею всю поверхню салату, намагаючись не потрапити на свічки.
  9. Із помідора/перцю вирізаємо «полум’я» та втискаємо в кожну трубочку сиру. Овоч, що залишився, нарізаємо довільними шматочками та прикрашаємо ними верхівку салату.
  10. Із різнокольорових оливок робимо «ялинкові прикраси» й розкладаємо їх між «свічками». Новорічний салат готовий!

«Новорічні свічки» з броколі

yak-prygotuvaty-lystkovyj-salat-novorichni-svichky-z-shynkoyuНадзвичайно смачний і дуже оригінальний салат, який хоча б раз ви просто зобов’язані приготувати. На процес створення новорічної страви доведеться витратити приблизно 1,5 години, але вона того варта. Із перерахованої нижче кількості продуктів отримаєте 10–12 порцій салату «Новорічні свічки» з шинкою та броколі.

Інгредієнти

  • броколі — 0,5 кг;
  • велика морква — 1 шт.;
  • середнього розміру картопля — 3 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • шинка — 250 г;
  • мариновані огірки — 2 шт.;
  • майонез — 100–150 г;
  • нарізаний пластинками твердий сир — за кількістю свічок;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень — пучок середнього розміру;
  • гранат — 1 шт.

Покрокова інструкція

  1. Моркву, картоплю миємо. У різних каструльках варимо коренеплоди в шкірці. Даємо овочам охолонути, чистимо їх. У різні мисочки подрібнюємо коренеплоди на крупній тертушці.
  2. Протягом 15 хвилин (не більше!) проварюємо броколі у підсоленій воді. Відкидаємо капусту на друшляк, а коли охолоне, ріжемо дрібними кубиками.
  3. Варимо яйця круто. Коли вони охолонуть, подрібнюємо на дрібній тертушці.
  4. Поки варяться овочі, в окрему миску ріжемо кубиками шинку, цибулю, мариновані огірки. Солимо, перчимо інгредієнти новорічного салату, додаємо в них майонез (не шкодуючи!), вимішуємо.
  5. На дно блюда поміщаємо шар тертої картоплі, на нього — чверть змащеної майонезом маси, розрівнюємо.
  6. Наступним шаром викладаємо моркву, зверху — ще одну чверть заготовки з шинки, цибулі та огірків. На неї поміщаємо шар яєць. Знову покриваємо його змащеною майонезом масою. Далі викладаємо шар броколі, поверх — решту заготовки з шинкою.
  7. Із сиру робимо «свічки», як у попередньому рецепті, трохи втискаємо їх у верхній шар готового салату. Посипаємо його посіченою зеленню. Для того щоб зробити «вогники», використовуємо гранатові зерна, з решти них робимо на салаті бортик.

Красивого та смачного вам Нового року!