Їмо

Як приготувати мексиканський салат: освоюємо оригінальні рецепти

yak-prygotuvaty-meksykanskyj-salat-osvoyuyemo-oryginalni-retsepty

Мексиканська кухня багата чудовими овочевими стравами, а також неперевершеною їжею, де поєднуються м’ясо, бобові, зелень, різноманітні спеції, дари полів і городів. Як заправку тамтешні кулінари використовують сік лимона (лайма), змішаний з подрібненим перцем чилі й рослинною олією.

Смачно, корисно, незвично

Чимало українців купують готові консервовані та заморожені суміші овочів, які називаються мексиканськими. Зазвичай до цих наборів входять кукурудза, морква, солодкий перець, цибуля, квасоля. Не ігноруйте такі суміші овочів, адже вони здатні стати основою для багатьох салатів у мексиканському стилі. Придбати ці високоякісні набори ви завжди можете в торгових центрах мережі METRO.

Мексиканський салат легко зробити і влітку, в пік сезону свіжих овочів, і взимку, коли так хочеться чогось яскравого, соковитого та гостренького. Пропонуємо вам освоїти кілька нескладних рецептів. Приготовані відповідно до них страви здатні прикрасити не тільки повсякденний, а й святковий стіл.yak-prygotuvaty-meksykanskyj-salat-osvoyuyemo-oryginalni-retsepty

Мексиканський салат із запеченим курячим філе

Мексиканський салат з куркою, квасолею і кукурудзою може бути й самостійною стравою, й начинкою для тако (невеликих кукурудзяних коржів). Згаданий салат містить велику кількість клітковини, рослинного і тваринного білків. Тому така їжа чудово впишеться в здоровий раціон.

Освоїти пропонований нижче рецепт зовсім не складно. Особливого смаку мексиканському салату з запеченим курячим філе додасть пікантний соус.

Аби зробити 4 порції цієї страви, вам знадобиться 45 хв.

Інгредієнти

  • 2 великі курячі філе;
  • 1 банка консервованої кукурудзи (в сезон можна зняти зерна з трьох відварених качанів);
  • 1 банка червоної квасолі (цей інгредієнт також можна відварити самостійно, попередньо замочивши);
  • 1 червона цибулина;
  • 1 маленький перчик чилі;
  • 2 великі тверді томати;
  • великий пучок свіжої петрушки;
  • 1 лайм;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець — за смаком;
  • тортильї — для сервірування.yak-prygotuvaty-meksykanskyj-salat-osvoyuyemo-oryginalni-retsepty

Покрокова інструкція

  1. Помити куряче філе, висушити його, посолити, поперчити й запекти зручним для вас способом — на сковороді, в духовці, мультиварці. Попередньо кожен шматок м’яса слід розрізати вздовж. Запікати філешку треба максимум 20 хвилин — так курятина залишиться соковитою. Зовні на м’ясі має утворитися апетитна скоринка.
  2. Приготувати соус. Вичавити сік з лайма, чилі ретельно очистити від насіння, дрібно порубати, змішати з соком із цитрусового. Додати в соус рослинну олію і дрібку солі.
  3. Злити воду з квасолі та кукурудзи, помістити їх у велику миску.
  4. Порізати кубиками томати й цибулю. Кинути подрібнені овочі в миску з квасолею і кукурудзою.
  5. Запечене філе нарізати невеликими скибочками, відправити в мексиканський салат.
  6. Полити й поперчити страву, додати соус, ретельно перемішати та поставити в холодильник на 15–20 хв.
  7. Подати салат з тортильями. Останні за бажання розігрівають.

Вегетаріанці можуть замінити курку авокадо. Його також потрібно буде нарізати невеликими скибочками. Головне, щоб згаданий плід був стиглим і маслянистим. Мексиканський салат з авокадо та овочів — чудовий корисний перекус. Також ця їжа стане першокласним гарніром до м’ясних страв.yak-prygotuvaty-meksykanskyj-salat-osvoyuyemo-oryginalni-retsepty

Салат мексиканський з ананасом і креветками

Помиляються ті, хто думають, що мексиканські салати — одноманітні суміші з кукурудзою та квасолею. Ці страви готують з тропічними фруктами, морепродуктами й навіть з картоплею.

Пропонуємо вам зробити мексиканський салат з креветками, який легко прикрасить святковий стіл. Приготування чотирьох порцій такої приголомшливо смачної та корисної їжі забере лише 20 хв.

Інгредієнти

  • 500 г свіжих або заморожених креветок;
  • 1 стиглий ананас;
  • 1 велике м’яке авокадо;
  • 10 помідорів чері;
  • невеликий пучок кінзи (можна замінити петрушкою);
  • 1 червона цибулина;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • сік половинки лимона;
  • сушені пластівці перцю чилі;
  • шматочок вершкового масла.yak-prygotuvaty-meksykanskyj-salat-osvoyuyemo-oryginalni-retsepty

Покрокова інструкція

  1. На вершковому маслі обсмажити креветки з подрібненим часником. Посолити за смаком.
  2. Ананас і авокадо почистити, нарізати невеликими брусочками.
  3. Цибулю максимально подрібнити, кінзу порубати ножем.
  4. Помідори розділити на половинки, нарізати смужками червоний перець.
  5. З’єднати всі інгредієнти в салатниці, заправити лимонним соком і оливковою олією, посолити за смаком, додати сушений чилі.

Смачного!