У сезон ароматних яблук і соковитих груш кулінари змагаються в приготуванні десертів з цими чудовими дарами садів. Воно й не дивно, адже з цими фруктами можна зробити безліч різноманітних смачних і, що важливо, дуже корисних страв.
Пропонуємо вам навчитися готувати оладки з грушею так, як їх роблять у Франції. Ці ніжні ароматні ласощі здатні гідно увінчати й романтичну, й ділову вечерю. А якщо такі розкішні оладки з грушею доповнити кулькою ванільного морозива, то вони перетворяться на справжній кулінарний шедевр.
Вчимося робити ніжні дієтичні грушеві оладки
Наведений нижче рецепт стане знахідкою навіть для тих, хто намагається правильно харчуватися і не споживає страв зі смаженого тіста. Секрет таких смаколиків у тому, що їх головний інгредієнт — груші. Борошна та цукру в цьому випадку потрібна мінімальна кількість. Усі продукти, необхідні для приготування цього чудового корисного десерту, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Щоб зробити 4 порції неймовірно апетитних грушевих оладок, доведеться витратити близько пів години.
Інгредієнти
- 1 кг стиглих, але не дуже м’яких груш;
- 4 ст. л. пшеничного борошна (можна взяти рисове або вівсяне);
- 1 яйце;
- 10 г ванільного цукру;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- 3 ст. л. цукрового піску.
Подають ці оладки з шоколадним соусом. Аби його приготувати, знадобляться:
- плитка чорного шоколаду;
- 50 мл вершків;
- 1 ч. л. вершкового масла.
Покрокова інструкція
- Фрукти ретельно вимити, очистити від шкірки, подрібнити на середній тертушці. Залишити масу на деякий час у ситі, щоб вона трохи стекла.
- У зручну миску висипати борошно, цукор, ванілін, розпушувач. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
- Розбити в миску з цукром і борошном яйце. Гарненько вимісити основу страви, щоб у ній не було грудочок.
- Акуратно з’єднати грушеву масу з тістом. Перемішуйте їх максимально акуратно. Завдяки цьому нескладному лайфхаку грушеві оладки вийдуть по-справжньому ніжними.
- Добре розігріти антипригарну сковороду, за допомогою силіконового пензлика змастити пристосування для смаження крапелькою рослинної олії.
- Випекти десерт. Аби зробити один грушевий оладок, знадобиться півтори ложки тіста.
- Приготувати соус. Розтопити на водяній бані шоколад. Влити в каструльку з майбутнім соусом вершки. Ввести в практично готову масу вершкове масло.
- Подати грушеві оладки теплими, щедро поливши шоколадним соусом. За бажання десерт можна присипати цукровою пудрою.
Пишні оладки з груші, приготовані на кефірі
Пухкі оладки з варенням, медом або сметаною — улюблена страва дитинства, яка асоціюється з безтурботністю і щастям. Пропонуємо удосконалити традиційний рецепт, додавши до числа використовуваних інгредієнтів соковиті груші.
Щоб приготувати 5 порцій чудових кефірно-грушевих оладок, знадобиться приблизно 40 хв.
Інгредієнти
- 2 середні груші;
- 350 мл нежирного кефіру;
- 1,5 склянки пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 2/3 ч. л. соди;
- дрібка солі;
- трохи кориці;
- рафінована рослинна олія для випікання.
Покрокова інструкція
- Збиваємо вінчиком яйце, сіль, цукровий пісок.
- Переливаємо кефір у підхожу місткість і злегка нагріваємо в мікрохвильовці. Це маленький секрет пропонованого рецепта — тісто, яке замішують на теплому кисломолочному продукті, відразу готове до смаження.
- Вливаємо підігрітий кефір у яєчно-цукрову масу. Додаємо соду, перемішуємо.
- Порціями всипаємо в майбутнє тісто борошно. Перемішуємо, поки основа страви не стане однорідною.
- Груші розрізаємо навпіл, виймаємо з них серцевини. Нарізаємо фрукти тонкими пластинами, присипаємо їх корицею.
- На великій сковороді розігріваємо олію.
- Ложкою викладаємо на пательню тісто, даємо йому трохи схопитися. Розміщуємо на кожен оладок скибочки груші, заливаємо фрукти ще однією порцією тіста. Має вийти борошняний виріб, схожий на тонкий пиріжок.
- Випікаємо грушеві оладки, допоки вони не зарум’яніють з обох боків. Відразу куштуємо один готовий виріб — потрібно переконатися, що всередині він пропікся.
- Подаємо гарячі оладки з чаєм або кавою. Чудовим доповненням до такого грушевого десерту буде кулька пломбіру.
Смачного!