Їмо

Як приготувати оладки з грушею: ділимося секретами французької кухні

yak-prygotuvaty-oladky-z-grusheyu-dilymosya-sekretamy-frantsuzkoyi-kuhni

У сезон ароматних яблук і соковитих груш кулінари змагаються в приготуванні десертів з цими чудовими дарами садів. Воно й не дивно, адже з цими фруктами можна зробити безліч різноманітних смачних і, що важливо, дуже корисних страв.

Пропонуємо вам навчитися готувати оладки з грушею так, як їх роблять у Франції. Ці ніжні ароматні ласощі здатні гідно увінчати й романтичну, й ділову вечерю. А якщо такі розкішні оладки з грушею доповнити кулькою ванільного морозива, то вони перетворяться на справжній кулінарний шедевр.yak-prygotuvaty-oladky-z-grusheyu-dilymosya-sekretamy-frantsuzkoyi-kuhni

Вчимося робити ніжні дієтичні грушеві оладки

Наведений нижче рецепт стане знахідкою навіть для тих, хто намагається правильно харчуватися і не споживає страв зі смаженого тіста. Секрет таких смаколиків у тому, що їх головний інгредієнт — груші. Борошна та цукру в цьому випадку потрібна мінімальна кількість. Усі продукти, необхідні для приготування цього чудового корисного десерту, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Щоб зробити 4 порції неймовірно апетитних грушевих оладок, доведеться витратити близько пів години.

Інгредієнти

  • 1 кг стиглих, але не дуже м’яких груш;
  • 4 ст. л. пшеничного борошна (можна взяти рисове або вівсяне);
  • 1 яйце;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. цукрового піску.

Подають ці оладки з шоколадним соусом. Аби його приготувати, знадобляться:

  • плитка чорного шоколаду;
  • 50 мл вершків;
  • 1 ч. л. вершкового масла.yak-prygotuvaty-oladky-z-grusheyu-dilymosya-sekretamy-frantsuzkoyi-kuhni

Покрокова інструкція

  1. Фрукти ретельно вимити, очистити від шкірки, подрібнити на середній тертушці. Залишити масу на деякий час у ситі, щоб вона трохи стекла.
  2. У зручну миску висипати борошно, цукор, ванілін, розпушувач. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  3. Розбити в миску з цукром і борошном яйце. Гарненько вимісити основу страви, щоб у ній не було грудочок.
  4. Акуратно з’єднати грушеву масу з тістом. Перемішуйте їх максимально акуратно. Завдяки цьому нескладному лайфхаку грушеві оладки вийдуть по-справжньому ніжними.
  5. Добре розігріти антипригарну сковороду, за допомогою силіконового пензлика змастити пристосування для смаження крапелькою рослинної олії.
  6. Випекти десерт. Аби зробити один грушевий оладок, знадобиться півтори ложки тіста.
  7. Приготувати соус. Розтопити на водяній бані шоколад. Влити в каструльку з майбутнім соусом вершки. Ввести в практично готову масу вершкове масло.
  8. Подати грушеві оладки теплими, щедро поливши шоколадним соусом. За бажання десерт можна присипати цукровою пудрою.

Пишні оладки з груші, приготовані на кефірі

Пухкі оладки з варенням, медом або сметаною — улюблена страва дитинства, яка асоціюється з безтурботністю і щастям. Пропонуємо удосконалити традиційний рецепт, додавши до числа використовуваних інгредієнтів соковиті груші.

Щоб приготувати 5 порцій чудових кефірно-грушевих оладок, знадобиться приблизно 40 хв.

Інгредієнти

  • 2 середні груші;
  • 350 мл нежирного кефіру;
  • 1,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2/3 ч. л. соди;
  • дрібка солі;
  • трохи кориці;
  • рафінована рослинна олія для випікання.yak-prygotuvaty-oladky-z-grusheyu-dilymosya-sekretamy-frantsuzkoyi-kuhni

Покрокова інструкція

  1. Збиваємо вінчиком яйце, сіль, цукровий пісок.
  2. Переливаємо кефір у підхожу місткість і злегка нагріваємо в мікрохвильовці. Це маленький секрет пропонованого рецепта — тісто, яке замішують на теплому кисломолочному продукті, відразу готове до смаження.
  3. Вливаємо підігрітий кефір у яєчно-цукрову масу. Додаємо соду, перемішуємо.
  4. Порціями всипаємо в майбутнє тісто борошно. Перемішуємо, поки основа страви не стане однорідною.
  5. Груші розрізаємо навпіл, виймаємо з них серцевини. Нарізаємо фрукти тонкими пластинами, присипаємо їх корицею.
  6. На великій сковороді розігріваємо олію.
  7. Ложкою викладаємо на пательню тісто, даємо йому трохи схопитися. Розміщуємо на кожен оладок скибочки груші, заливаємо фрукти ще однією порцією тіста. Має вийти борошняний виріб, схожий на тонкий пиріжок.
  8. Випікаємо грушеві оладки, допоки вони не зарум’яніють з обох боків. Відразу куштуємо один готовий виріб — потрібно переконатися, що всередині він пропікся.
  9. Подаємо гарячі оладки з чаєм або кавою. Чудовим доповненням до такого грушевого десерту буде кулька пломбіру.

Смачного!