Севіче з лосося з кроповою олією, огірками та йогуртом


Інгредієнти
- Філе лосося — 150 г
- Кріп з коренем — 150
- Оливкова олія
- Йогурт (без смакових добавок) — 50 г
- Огірок свіжий — 100 г
- Перець чилі — 1 стручок
- Лайм — 1 шт.
- Кінза — 20 г
Інструкції з приготування
- Кропова олія: подрібніть корінь кропу в блендері разом з оливковою олією. Перетріть суміш через дрібне сито.
- Свіжі огірки очистьте від шкірки, наріжте великими трикутниками.
- Змішайте огірки з сіллю і зеленню кропу. Добре посоліть і помніть руками. Залиште на 20 хвилин.
- Філе лосося наріжте великими кубиками зі стороною 3 см.
- У мисці змішайте рибу, сік лайма, залишки оливкової олії, дрібно нарізаний перець чилі й рубану кінзу. Посоліть і залиште на 15 хвилин.
- Налийте кропову олію на тарілку так, щоб вона вкрила дно. Зверху полийте йогуртом, щоб він ліг краплями. Викладіть лосося й огірки.
Дорадо з овочами й соусом айолі
Інгредієнти
- Дорадо — 1 шт.
- Броколі — 1 головка
- Фенхель — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цукіні — 1 шт.
- Картопля — 100 г
- Яйце куряче — 1 шт.
- Цибуля-порей — 1 стебло
- Часник — 1 зубок
- Оливкова олія — 350 г
- Лавровий лист
- Чебрець
Інструкції з приготування
- Для приготування соусу айолі спечіть картоплю у фользі. Коли вона буде готова, очистьте від шкірки й перетворіть на пюре.
- Змішайте картоплю з жовтком яйця і рубаним зубком часнику.
- Збиваючи міксером, поступово додайте 350 г оливкової олії. Соус готовий.
- Наріжте моркву, цукіні й фенхель брусочками. У цибулі-порею відріжте зелену частину й корінь. Додайте овочі й броколі в сотейник. Туди ж покладіть лавровий лист і чебрець. Залийте 1 літром води. Варіть, поки овочі стануть м’якими. Вийміть овочі, але збережіть бульйон.
- Розберіть дорадо на філе й відваріть в отриманому овочевому бульйоні.
- На тарілку викладіть овочі. Цибулю-порей розріжте на 4 частини. Подавайте рибу, поливши її соусом айолі.


Форель з молодою картоплею, спаржею і панчетою
Інгредієнти
- Форель — 1 шт.
- Панчета або бекон — 100 г
- Картопля молода — 150 г
- Спаржа — 2 шт.
- Масло вершкове — 50 г
- Часник — 1 зубок
- Оливкова олія для смаження
- Чебрець
Інструкції з приготування
- Очистьте форель від луски й виріжте філе. Почистьте молоду картоплю і спаржу.
- На сковороду додайте оливкової олії. Обсмажте картоплю (велику розріжте навпіл). Коли з’явиться золотиста скоринка, додайте панчету або бекон і спаржу, нарізану шматочками по 5-7 см.
- Паралельно нагрійте ще одну сковороду, налийте оливкову олію, додайте чебрець і роздавлений зубок часнику. Через хвилину викиньте часник і чебрець.
- Посоліть філе форелі й покладіть на сковороду тим боком, де шкіра. Коли утвориться коричнева скоринка, переверніть рибу й додайте скибочку вершкового масла.
- Зніміть рибу зі сковороди на паперовий рушник.
- Викладіть картоплю, спаржу й панчету на тарілку. Зверху покладіть рибу.

