Їмо

Як приготувати салат з крабовими паличками та полюбити його назавжди

yak-prygotuvaty-salat-z-krabovymy-palychkamy-ta-polyubyty-jogo-nazavzhdy

При згадці про цю страву багато хто скептично посміхається, згадуючи аж ніяк не делікатесну їжу, що з’явилася наприкінці минулого століття на наших святкових столах. Поспішаємо вас запевнити: ця закуска та її класичний «побратим» істотно відрізняються.

Вишукана ніжність

Правильно приготований салат з крабовими паличками — ніжний, смачний, поживний і вишуканий. Серед його інгредієнтів можуть бути найрізноманітніші продукти, які зроблять кожну варіацію цієї страви неповторною.

Словом, забудьте про стереотипи та переходьте до знайомства з викладеними нижче рецептами. Не сумнівайтеся: кожна з цих апетитних страв з легкістю прикрасить новорічний стіл. Ну а всі продукти, необхідні для того, щоб зробити будь-який різновид такого святкового салату, ви знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Рецепт салату з крабовими паличками: готуємо вітамінну бомбу

yak-prygotuvaty-salat-z-krabovymy-palychkamy-ta-polyubyty-jogo-nazavzhdyПочнемо з найпростішої страви, яка не вимагає ніякої попередньої підготовки продуктів. Ще одна незаперечна перевага цієї закуски — вона не лише смачна й поживна, але й містить величезну кількість потрібних нам у зимовий період вітамінів. Щоб зробити 4 порції цього яскравого салату, знадобиться всього 15 хвилин.

Інгредієнти

  • червоний болгарський перець — 1 шт.;
  • середнього розміру червоні помідори — 2 шт.;
  • крабові палички — 200 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • часник, сіль, чорний перець — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. Звільніть палички від целофану, розріжте кожну вздовж навхрест, потім отримані чотири брусочки — навпіл поперек.
  2. Помийте овочі. Видаліть з перцю насіння. Великими шматочками наріжте все овочі.
  3. На великій тертушці натріть сир. З’єднайте його з подрібненими крабовими паличками та овочами. Вичавіть у салат часник, додайте сіль, перець, майонез, гарненько все вимішайте. Подайте готову закуску у великій піалі. За бажання страву можна присипати корисним кунжутним насінням.

«Швидка» страва ресторанної кухні

yak-prygotuvaty-salat-z-krabovymy-palychkamy-ta-polyubyty-jogo-nazavzhdyУ домашніх умовах теж можна (й потрібно!) тішити себе та близьких стравами ресторанної кухні. Приготування аж ніяк не кожного такого делікатесу забирає багато часу та сил. Наприклад, на те, щоб зробити 3-4 порції заправленого соєвим дресингом крабового салату з мідіями, піде всього 20 хвилин.

Інгредієнти

  • пекінська капуста — 2-3 листки;
  • салат — 2-3 листки;
  • червоний болгарський перець — 1 шт.;
  • помідорчики черрі — 4-5 шт.;
  • огірок — 1 шт.;
  • крабові палички — 150 г;
  • мідії — 150 г;
  • гірчиця та мед — по 1 ч. л.;
  • лимон — половинка;
  • соєвий соус — 1-1,5 ст. л.;
  • рослинна олія — ​​2 ст. л.;
  • часник, сіль, суміш перців — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. Розморозьте варені мідії, дайте стекти зайвій рідині.
  2. У глибоку миску великими шматками порвіть листя капусти й салату.
  3. У цю ж ємність помістіть мідії, пропущений через прес часник, четвертинки чері, порізані довгою соломкою болгарський перець, крабові палички.
  4. Подрібніть очищений огірок, додайте його в салат.
  5. В окремій мисочці, збиваючи віничком, змішайте мед і гірчицю. Додайте у майбутній дресинг соєвий соус, олію, сік лимона, перець.
  6. За бажання посоліть салат, потім залийте підготовленою заправкою, акуратно вимішайте.
  7. Дайте страві настоятися 20 хвилин. Подайте закуску на стіл. Декорувати таку страву не потрібно. Втім, глянувши на даний салат, ви й самі зрозумієте, що він має надзвичайно привабливий вигляд. Отже, готуйтеся не лише до компліментів, що стосуються дивовижного смаку створеної вами страви, а й до захоплених відгуків з приводу її естетичного «екстер’єру»!

Салат з кальмарів і крабових паличок

yak-prygotuvaty-salat-z-krabovymy-palychkamy-ta-polyubyty-jogo-nazavzhdyГотуючи страву за цим рецептом, можна використовувати не тільки кальмари, а й інші морепродукти. Смак такої закуски стане ще вишуканішим і насиченішим, якщо серед її інгредієнтів будуть мідії, креветки. Не бійтеся експериментувати, тим паче, що готується даний салат з крабових паличок всього за півгодини. З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 6 порцій гурманської страви.

Інгредієнти

  • очищене м’ясо кальмара — 300 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • зелений консервований горошок — 200 г;
  • крабові палички — 200 г;
  • огірки — 1 великий або 2 маленьких;
  • зелена цибуля — 8-10 пір’їнок;
  • сіль, перець, майонез — на смак.

Покрокова інструкція

  1. У солоній воді відваріть тушку кальмара. Термічна обробка делікатесного продукту повинна тривати всього декілька хвилин. Не забувайте про цю вимогу, інакше м’ясо стане «гумовим».
  2. Відваріть яйця, охолодіть їх, почистіть.
  3. Огірки, крабові палички, яйця наріжте невеликими кубиками, м’ясо кальмарів — тонкою соломкою. Подрібніть цибулю.
  4. Змішайте всі продукти, додайте горошок (не забудьте попередньо злити з нього рідину), заправте майонезом, за бажання посоліть, поперчіть.
  5. Викладіть салат у піалу, прикрасьте горошком, зеленню. Подайте з сухариками або багетом.

Опановуйте нові рецепти апетитних страв, які з легкістю можуть стати хітами вашого новорічного меню!