При згадці про цю страву багато хто скептично посміхається, згадуючи аж ніяк не делікатесну їжу, що з’явилася наприкінці минулого століття на наших святкових столах. Поспішаємо вас запевнити: ця закуска та її класичний «побратим» істотно відрізняються.
Вишукана ніжність
Правильно приготований салат з крабовими паличками — ніжний, смачний, поживний і вишуканий. Серед його інгредієнтів можуть бути найрізноманітніші продукти, які зроблять кожну варіацію цієї страви неповторною.
Словом, забудьте про стереотипи та переходьте до знайомства з викладеними нижче рецептами. Не сумнівайтеся: кожна з цих апетитних страв з легкістю прикрасить новорічний стіл. Ну а всі продукти, необхідні для того, щоб зробити будь-який різновид такого святкового салату, ви знайдете в торгових центрах мережі METRO.
Рецепт салату з крабовими паличками: готуємо вітамінну бомбу
Почнемо з найпростішої страви, яка не вимагає ніякої попередньої підготовки продуктів. Ще одна незаперечна перевага цієї закуски — вона не лише смачна й поживна, але й містить величезну кількість потрібних нам у зимовий період вітамінів. Щоб зробити 4 порції цього яскравого салату, знадобиться всього 15 хвилин.
Інгредієнти
- червоний болгарський перець — 1 шт.;
- середнього розміру червоні помідори — 2 шт.;
- крабові палички — 200 г;
- твердий сир — 100 г;
- майонез — 2 ст. л.;
- часник, сіль, чорний перець — за смаком.
Покрокова інструкція
- Звільніть палички від целофану, розріжте кожну вздовж навхрест, потім отримані чотири брусочки — навпіл поперек.
- Помийте овочі. Видаліть з перцю насіння. Великими шматочками наріжте все овочі.
- На великій тертушці натріть сир. З’єднайте його з подрібненими крабовими паличками та овочами. Вичавіть у салат часник, додайте сіль, перець, майонез, гарненько все вимішайте. Подайте готову закуску у великій піалі. За бажання страву можна присипати корисним кунжутним насінням.
«Швидка» страва ресторанної кухні
У домашніх умовах теж можна (й потрібно!) тішити себе та близьких стравами ресторанної кухні. Приготування аж ніяк не кожного такого делікатесу забирає багато часу та сил. Наприклад, на те, щоб зробити 3-4 порції заправленого соєвим дресингом крабового салату з мідіями, піде всього 20 хвилин.
Інгредієнти
- пекінська капуста — 2-3 листки;
- салат — 2-3 листки;
- червоний болгарський перець — 1 шт.;
- помідорчики черрі — 4-5 шт.;
- огірок — 1 шт.;
- крабові палички — 150 г;
- мідії — 150 г;
- гірчиця та мед — по 1 ч. л.;
- лимон — половинка;
- соєвий соус — 1-1,5 ст. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- часник, сіль, суміш перців — за смаком.
Покрокова інструкція
- Розморозьте варені мідії, дайте стекти зайвій рідині.
- У глибоку миску великими шматками порвіть листя капусти й салату.
- У цю ж ємність помістіть мідії, пропущений через прес часник, четвертинки чері, порізані довгою соломкою болгарський перець, крабові палички.
- Подрібніть очищений огірок, додайте його в салат.
- В окремій мисочці, збиваючи віничком, змішайте мед і гірчицю. Додайте у майбутній дресинг соєвий соус, олію, сік лимона, перець.
- За бажання посоліть салат, потім залийте підготовленою заправкою, акуратно вимішайте.
- Дайте страві настоятися 20 хвилин. Подайте закуску на стіл. Декорувати таку страву не потрібно. Втім, глянувши на даний салат, ви й самі зрозумієте, що він має надзвичайно привабливий вигляд. Отже, готуйтеся не лише до компліментів, що стосуються дивовижного смаку створеної вами страви, а й до захоплених відгуків з приводу її естетичного «екстер’єру»!
Салат з кальмарів і крабових паличок
Готуючи страву за цим рецептом, можна використовувати не тільки кальмари, а й інші морепродукти. Смак такої закуски стане ще вишуканішим і насиченішим, якщо серед її інгредієнтів будуть мідії, креветки. Не бійтеся експериментувати, тим паче, що готується даний салат з крабових паличок всього за півгодини. З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 6 порцій гурманської страви.
Інгредієнти
- очищене м’ясо кальмара — 300 г;
- яйця — 4 шт.;
- зелений консервований горошок — 200 г;
- крабові палички — 200 г;
- огірки — 1 великий або 2 маленьких;
- зелена цибуля — 8-10 пір’їнок;
- сіль, перець, майонез — на смак.
Покрокова інструкція
- У солоній воді відваріть тушку кальмара. Термічна обробка делікатесного продукту повинна тривати всього декілька хвилин. Не забувайте про цю вимогу, інакше м’ясо стане «гумовим».
- Відваріть яйця, охолодіть їх, почистіть.
- Огірки, крабові палички, яйця наріжте невеликими кубиками, м’ясо кальмарів — тонкою соломкою. Подрібніть цибулю.
- Змішайте всі продукти, додайте горошок (не забудьте попередньо злити з нього рідину), заправте майонезом, за бажання посоліть, поперчіть.
- Викладіть салат у піалу, прикрасьте горошком, зеленню. Подайте з сухариками або багетом.
Опановуйте нові рецепти апетитних страв, які з легкістю можуть стати хітами вашого новорічного меню!