Їмо

Як приготувати цибулевий суп

yak-prygotuvaty-tsybulevyj-sup

Секрет чудового смаку цього супу — в повільному пасеруванні цибулі. Щоб страва вийшла по-справжньому апетитною, згаданий овоч необхідно тушкувати мінімум 30 хвилин. Є ще один лайфхак, завдяки якому у вас вийде чудовий цибульний суп, — перед подаванням його необхідно деякий час настояти.

Класичний рецепт цієї страви передбачає використання коньяку, хересу або сухого білого вина. Алкоголь додають на фінальному етапі приготування цибулевого супу. Високоякісні французькі вина та коньяки, а також інші продукти, потрібні для того, щоб потішити себе й близьких смачною стравою, завжди можна купити в торгових центрах мережі METRO.

Французький цибулевий суп: класичний варіант

Складно сказати, яким був початковий рецепт цієї страви, вперше поданої королю Людовику його особистим кухарем. Знаємо точно одне — це був аж ніяк не дієтичний суп. Сучасні покрокові інструкції також дадуть вам змогу приготувати ситну та дуже смачну страву.

Інгредієнти

  • 2 курячі крильця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 80 г вершкового масла;
  • 3 скибочки білого хліба;
  • сіль, перець, лавровий лист;

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 1 год. 30 хв.

Покрокова інструкція

  1. Крильця вимити, покласти в каструлю, залити 1,5 л води, поставити варитися. Після приготування м’яса в місткості повинно залишитися близько літра бульйону.
  2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями.
  3. Узяти сотейник або каструлю з товстим дном. Розтопити в цій місткості масло, висипати цибулю та пропасерувати на невеликому вогні приблизно 40 хв. Важливо, щоб овоч не засмажився, його колір повинен бути золотавим, максимум — світло-коричневим.
  4. Влити в сотейник (каструлю) готовий бульйон. Потримати його на невеликому вогні приблизно 30 хв.
  5. Наприкінці додати в страву лавровий лист, перець, сіль. Проварити суп декілька хвилин, вимкнути вогонь і дати їжі настоятися приблизно 10 хв.
  6. Подрібнити на тертушці сир.
  7. Нарізати скибочки хліба кубиками, обсмажити їх в олії.
  8. Розлити цибулевий суп по тарілках, посипати сиром. Грінки подати в окремому посуді.

yak-prygotuvaty-tsybulevyj-supРецепт цибулевого супу для подачі в буханці

Оригінальна подача страви в поєднанні з її вмілим приготуванням — величезна перевага будь-якого кафе чи ресторану. Пропонуємо зробити апетитний цибулевий суп і розлити його не в традиційний посуд, а в буханці чорного хліба.

Інгредієнти

  • 50 г кореня селери;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2 великі цибулини;
  • 2 курячі крильця;
  • 150 мл білого сухого вина;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 морква;
  • 1 середній буханець чорного хліба;
  • сіль, перець, кмин, лавровий лист.

Кількість порцій — 1.

Час приготування — 1 год.

Покрокова інструкція

  1. Курячі крильця помити, покласти в каструлю, поставити її на вогонь.
  2. Почистити моркву, корінь селери. Помістити овочі в каструлю до крилець.
  3. Додати в майбутній бульйон лавровий лист, духмяний перець. Варити основу страви близько 40 хв.
  4. Поки готується бульйон, почистити цибулю, нарізати її півкільцями.
  5. У каструлі з широким дном розтопити вершкове масло. Додати в цю місткість цибулю. Масло має повністю покрити подрібнені овочі.
  6. Протушкувати цибулю на маленькому вогні протягом 20 хв. При пасеруванні подрібнені овочі потрібно весь час помішувати.
  7. Влити в каструлю з цибулею вино. Потушкувати інгредієнти на середньому вогні близько 10 хв.
  8. Поступово ввести в цибулю та вино готовий бульйон. Посолити й поперчити суп.
  9. У буханця хліба акуратно зрізати верхівку, дістати м’якушку.
  10. Деко застелити пергаментом. Руками подрібнити на нього м’якушку хліба.
  11. Натерти твердий сир. Посипати ним м’якушку на деці.
  12. Суп вилити в буханець.
  13. Деко та буханець поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.
  14. Перед подаванням посипати суп приготованими сухариками з сиром, кмином.

yak-prygotuvaty-tsybulevyj-supЯк приготувати цибульний суп, здатний прикрасити ресторанне меню

Цей безалкогольний варіант цибулевого супу теж чудово впишеться в меню практично будь-якого ресторану.

Інгредієнти

  • 1 кг білої ріпчастої цибулі;
  • 1 багет;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2 стебла селери;
  • 60 г вершкового масла;
  • 5 гілочок чебрецю;
  • 900 г води або бульйону (яловичого, курячого або овочевого).

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 1 год. 40 хв.

Покрокова інструкція

  1. Цибулю почистити, розрізати на чвертки. Кожен шматочок подрібнити тонкими смужками.
  2. Порізати селеру.
  3. Розтопити на сковороді масло. Покласти у пательню цибулю, селеру. Помішуючи, пропасерувати овочі на маленькому вогні протягом 40 хв.
  4. Влити в сковороду до цибулі та селери 250 мл бульйону, додати листя чебрецю. Готувати, помішуючи, доки суміш не загусне.
  5. Влити в сковороду ще 250 мл бульйону. Випарити його так, щоб лопатка для розмішування залишала в суміші слід.
  6. Влити в пательню бульйон. Довести суміш до кипіння, випарити до середньої густини.
  7. Нарізати багет і приготувати в тостері грінки.
  8. Готовий суп розлити по порційних горщиках так, щоб до краю місткостей залишився приблизно 1 см.
  9. Натерти сир. Посипати ним цибулевий суп. Потім покласти в страву грінки. Знову посипати цибулевий суп тертим сиром.
  10. Розігріти духовку до 200 °C, поставити в неї горщики. Вийняти місткості зі стравою, щойно сир розплавиться.
  11. Прикрасити цибулевий суп листочками чебрецю та подати до столу.

Смачного!