Їмо

Як приготувати закуску «Ялинкові кульки»

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulky

Прикрасити кульками можна не тільки ялинку, а й новорічний стіл. Йдеться, звісно, про апетитну страву, сам вигляд якої одразу створює святковий настрій.

Новорічна закуска «Ялинкові кульки» вигадана не сьогодні. За великим рахунком, на неї здатний перетворитися будь-який салат, кожній порції якого можна надати сферичну форму. Однак будь-який нас, ясна річ, не влаштує, а тільки по-справжньому смачний і корисний.

Секрети оформлення новорічної страви

Технологія приготування всіх таких новорічних закусок проста. А ось над оформленням «ялинкових іграшок» доведеться попрацювати.

Вибір посипання, яким «розфарбовують» кульки з зовнішнього боку, залежить від рецепта, ваших смаків і уподобань. Наприклад, частину виробів можна обкачати в кокосовій стружці, частину — в дрібно посіченій зелені (для цього оптимально підійде кріп), сушеній паприці, товчених горіхах і навіть какао.

Щоб завершити композицію, беруть половинки невеликих чорних оливок і кладуть їх на маківки «ялинкових» кульок. У дірочки, через які витягувалися кісточки, вдягають кінці ніжних гілочок кропу (без листочків) або дуже тонкі пір’їнки цибулі, зігнуті дугою. Має вийти схоже на кріплення ялинкової іграшки.

Класичний рецепт закуски «Ялинкові кульки»yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulky

Закуска «Ялинкові кульки» — не тільки дуже ситна новорічна страва, вона ще має неймовірно естетичний вигляд. Бажано, щоб перед подаванням на стіл смачні «прикраси» трохи постояли в холодильнику.

Щоб зробити 10–15 порцій цієї святкової закуски, знадобиться приблизно година. Усі продукти, необхідні для приготування новорічних «ялинкових» кульок, ви можете придбати в будь-якому торговому центрі мережі METRO.

Інгредієнти

  • куряче філе — 400 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • кріп — пучок;
  • часник — 2 зубчики;
  • чорні оливки — за кількістю кульок плюс половина від цієї кількості;
  • листя салату.

Покрокова інструкція

  1. У солоній воді відваріть філе. Остудіть готову грудинку. Окремо зваріть яйця, почистіть їх.
  2. Подрібніть філе гострим ножем, висипте м’ясо в миску. Додайте до нього посічену зелень, натерті на дрібній тертушці яйця та твердий сир, пропущений через прес часник. Введіть в основу новорічної закуски майонез, гарненько все вимішайте.
  3. Зачерпніть рукою готовий салат, трохи приплесніть його, посередині помістіть оливку й, ховаючи її всередину, сформуйте кульку. Готову «ялинкову іграшку» обкачайте в обраному посипанні, покладіть на тарілку, застелену листям салату. Коли всі порції будуть сформовані, поставте їх у холодильник. Куштуючи страву за новорічним столом, обов’язково загадайте бажання!

Крабові кульки

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulkyЦя закуска «Новорічні кульки» менш калорійна, ніж класичний варіант страви. Крім того, щоб зробити «ялинкові іграшки» з крабового салату, вам знадобиться лише півгодини. Нижченаведений рецепт розрахований на приготування 8 кульок. Не забудьте тільки перед подаванням на стіл хоча б на 20 хвилин поставити новорічну закуску в холодильник.

Інгредієнти

  • яйця — 2 шт.;
  • листя салату — 3–4 шт.;
  • крабові палички — 250 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • чорні оливки — 4 шт.;
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. Зваріть яйця, охолодіть їх, почистіть.
  2. На найдрібнішій тертушці натріть яйця, крабові палички, сир. Посипте основу закуски перцем, посоліть (за бажанням), додайте майонез. Гарненько вимішайте салат.
  3. Далі дійте так, як описано в попередньому рецепті. Підготуйте тарілку з листям салату. Сформуйте кульки (в даному рецепті в них не потрібно класти оливки), обкачайте в посипанні, розкладіть на блюді та поставте в холодильник. До слова, такі «ялинкові іграшки» можна запанірувати в крабовій стружці.

«Ялинкові кульки» до шампанського

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulkyЦя легка новорічна закуска відмінно підійде до шампанського, білого або рожевого вина. Для того щоб зробити 6 таких ніжних «іграшок», знадобиться всього 15 хвилин.

Інгредієнти

  • манго — десь половинка плода;
  • сир дорблю — 50 г;
  • кисломолочний сир без крупинок — 80 г;
  • будь-який м’який сир із нейтральним смаком — 50 г;
  • мигдаль (будь-які інші горіхи) — 80 г.

Покрокова інструкція

  1. Мигдаль обсмажте, дрібно посічіть.
  2. Сири та кисломолочний сир змішайте в одній ємності. Консистенція основи новорічної закуски має бути однорідною.
  3. Манго очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Кількість шматочків має відповідати числу кульок.
  4. Десертною/чайною ложкою візьміть сирну масу, вкладіть в неї шматочок манго. Сформуйте «ялинкову» кульку, запаніруйте її в мигдалі. Готові «іграшки» викладіть на тарілку. У кожну кульку увіткніть шпажку.

Казково смачного вам Нового року!