Відпочиваємо

Як прикрасити новорічний стіл, щоб відчути свято

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-1

Навіть скептики та циніки чекають на Новий рік чудес. У чарівну ніч дійсно може статися диво. Але ніхто не заважає створити магічну атмосферу своїми руками.

Продумати декор приміщення, святкове меню, вибрати відповідне вбрання — все це, безумовно, важливо. Однак традиційно ми збираємося за новорічним столом. Спробуємо прикрасити його так, щоб усі близькі були в захваті від наших дизайнерських здібностей і миттєво налаштувалися на святковий лад.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-2

Свічки з цитрусовим ароматом

Які фрукти асоціюються з новорічним столом? Насамперед, це, звичайно, апельсини та мандарини. Пропонуємо вам змайструвати з великих плодів незвичайні світильники, які не лише прикрасять святковий стіл, а й забезпечать особливу затишну атмосферу на всю ніч.

Вам знадобляться свічки-таблетки, фрукти, гострий ніж. Далі дійте таким чином:

  1. В цитрусовому зробіть ножем заглиблення в районі плодоніжки. Воно має відповідати діаметру та висоті свічки.
  2. Ретельно вичистіть заглиблення. Встановіть у нього свічку.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-3

  1. Якщо плід не дуже стійкий, зріжте з протилежного боку трохи шкірки, щоб дно майбутнього свічника стало пласким.
  2. Красиво декоруйте світильник. Наприклад, викладіть на ньому візерунки з гвоздики. Також виготовлений з апельсина або мандарина свічник можна прикрасити мішурою.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-4

Вогники в снігу

Спробуйте прикрасити стіл до Нового року свічками в… снігу! Справжній брати не потрібно, його замінить крупна сіль або схожий за текстурою штучний матеріал, який не боїться нагрівання. Наповніть ним скляний посуд (звичайну банку), вставте свічки, декоруйте посуд блискучими шнурочками, стрічками.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-5

Різноманітність свічників

Нетривіальних варіантів свічників, якими можна прикрасити новорічний стіл, безліч. Наприклад, візьміть:

  • широкі склянки, поставте в них свічки;

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-6

  • основу під свічку та декоруйте її хвойними гілочками, шишками;
  • невеликий акваріум, всередину якого можна помістити живі або штучні шишки, ягоди калини, журавлини;
  • свічку, палички кориці, тасьму та виготовте оригінальну прикрасу.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-7

Міні-ялинки

Працюючи над святковим декором, не обмежуйтеся одним великим новорічним деревом (тим паче якщо воно штучне). Чудове рішення — прикрасити стіл мініялинками. У склянки, декоративні відра, баночки поставте букетики з ялівцевих, ялинових, соснових гілок. Їхній аромат моментально поліпшить настрій.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-10

Шишки

Шишки залишаються улюбленою прикрасою новорічних свят. На них наносять золоту, срібну фарбу, штучний сніг, потім використовують для створення різних композицій.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-8

Серветки — красиво та практично

Якщо чекаєте гостей, спробуйте здивувати їх оригінальним новорічним сервіруванням. Його яскравим акцентом стануть серветки, які можна скласти у вигляді ялинок, черевичків тощо.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-13

Столові набори

Ефектно прикрасити стіл можна за допомогою столових комплектів. Наприклад, декорувавши кожен хвойними гілочками, стрічками, шнурками.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-14

Тарілки-сніговички

Чи варто морочити голову, як прикрасити новорічний стіл, якщо навіть посуд можна розставити відповідним до тематики свята чином? Візьміть столові, десертні тарілки, підключіть фантазію та зробіть чарівних сніговичків!

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-15

Хвойна гірлянда

У Новий рік хвої забагато не буває, зокрема й на столі. Прикрасити його можна, виклавши по центру гірлянду з гілок ялиці, ялівцю, ялини. Декорують композицію свічками, кульками, шишками, фігурками оленів, ведмедів та інших персонажів, яких перед святом у МЕТRО велика кількість.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-16

Кульки

Пропонуємо не розвішувати кульки, а зробити з них оригінальні композиції, помістивши різнокольорові іграшки в прозорі ємкості. Підійдуть келихи, банки, вази, які потім потрібно буде розставити на столі та в кутках кімнати.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-17

«Пікнік» на Новий рік

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-18

Хіба може нам щось перешкодити організувати новорічний пікнік? Ніхто не виганяє вас на вулицю, ми лише пропонуємо влаштувати трапезу не за традиційним столом, а в незвичайному місці.

Уявіть, що новорічна ніч застала вас у лісі й ви розташувалися під ялинкою. Розстеліть на підлозі покривало (киньте крісла-мішки), поруч поставте маленький столик зі стравами, запаліть свічки й приготуйтеся до незвичайного свята!

Особливо романтичні натури з відповідними житловими умовами можуть організувати новорічний пікнічок на підвіконні з пледом, тематичними подушками та іншими атрибутами. Весь необхідний декор, аксесуари та інші потрібні для святкування речі обов’язково знайдуться в МЕТRО.

Невеликі сюрпризи

Акуратно упаковані маленькі приємні подарунки також стали символом Нового року. Нехай головний сюрприз чекає гостей під ялинкою. Але чому б не здивувати близьких і мініподаруночками, розкладеними біля тарілок?.. Зробіть коробочки з підручних матеріалів, а всередину покладіть якісь приємні дрібниці.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-19

Салат-ялинка

Погодьтеся, навіть подача новорічних страв має бути тематичною. Чудово виглядають салати, які порційно викладені шарами в прозорі невеликі ємкості. Вгорі робимо «ялинку», прикрашаємо її кропом, петрушкою, зеленим горошком.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-20

«Заморожений» чізкейк

Однією з окрас новорічного меню може стати дуже смачний чізкейк із білим верхнім полем, декорованим ягодами (вишнею, малиною, полуницею), які перед подачею посипають цукровою пудрою. Гарантуємо: гості будуть у захваті від естетичної страви, прикрашеної «вкритими інеєм» плодами!

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-21

Новорічне печиво

Чудово прикрасить новорічний стіл і тематичне печиво. Якщо у вас ще немає спеціальних формочок у вигляді сніговиків, сніжинок, ялинок, саме час їх придбати. Звичайно, новорічним печивом можна не тільки ласувати. Тематичними солодощами прикрашають невелику ялинку в центрі столу та головне дерево свята.

yak-prykrasyty-novorichnyj-stil-22