Їмо

Як смажити маршмелоу: ділимося апетитними лайфхаками

yak-smazhyty-marshmelou-dilymosya-apetytnymy-lajfhakamy

Зефірки маршмелоу не схожі на традиційний десерт, зроблений на основі фруктового пюре. До складу пастили входять желатин, кукурудзяний сироп або цукор. Ці інгредієнти збивають, потім ласощі застигають, ними прикрашають десерти, додають у какао, каву, молоко.

Американці люблять смажити маршмелоу на багатті. Розплавлений цукор зверху утворює скориночку, а всередині пастила стає тягучою й пористою.

Щоб десерт вийшов смачним, важливо знати, як правильно його готувати. Ну а відповідні зефірки ви завжди знайдете на полицях торгових центрів мережі METRO.

Готуємо ласощі на вогнищі

Важливо запам’ятати, що такий спосіб не передбачає термічної обробки продуктів на відкритому вогні, інакше ви просто їх спалите. Щоб зробити смачний десерт, багаття розводять приблизно за годину до смаження.

Для приготування страви вам знадобляться маршмелоу та спеціальні дерев’яні шампури. Якщо потрібних аксесуарів під рукою не виявиться, пошукайте поблизу відповідні палички. Вони мають бути не дуже товстими та довгими.

Обирайте «шампури» з нехвойних порід дерев, інакше під час термічної обробки смола розтане та потрапить у маршмелоу. Палички необхідно обчистити від кори та загострити на одному кінці.

Покрокова інструкція

  1. Насадіть на шампур один або кілька маршмелоу (залежно від довжини дерев’яного стрижня). Смажити зефірки по одній набагато зручніше.
  2. Дочекайтеся, коли багаття догорить, але від вугілля ще йтиме сильний жар.
  3. Потримайте над ним шампури із маршмелоу, поступово їх провертаючи. Так пастилки обсмажаться з усіх боків. Коли зефірки будуть готові, на їх поверхні утвориться коричнева карамелізована скоринка.
  4. Завершіть процес термічної обробки ласощів, зачекайте 30–40 секунд, поки вони трохи охолонуть, і насолоджуйтеся.

Будьте уважні, оскільки від сильного жару маршмелоу може спалахнути. Якщо це станеться, не варто трясти або розмахувати шампуром, інакше пастила може злетіти, зіпсувати одяг, обпекти шкіру. Акуратно задмухайте вогонь, а коли обгоріла скоринка охолоне, зніміть її. Частину ласощів можна буде з’їсти.

yak-smazhyty-marshmelou-dilymosya-apetytnymy-lajfhakamyРобимо маршмелоу в домашніх умовах

Щоб поласувати смаженими маршмелоу, не обов’язково вирушати до лісу або на дачу та розкладати там багаття. Цей десерт можна приготувати вдома.

Найпростіший спосіб — запалити конфорку, підчепити маршмелоу виделкою та наблизити до вогню. Відстань між полум’ям і зефіркою має бути приблизно 2 см.

Використовуємо духовку

Якщо хочете приготувати всі наявні маршмелоу одночасно, то це можна зробити в духовці.

Покрокова інструкція

  1. Розігрійте духовку й виставте середній вогонь.
  2. Деко застеліть фольгою. В один шар викладіть на нього маршмелоу.
  3. Поставте деко в духовку на кілька хвилин.
  4. Коли верхівка пастилок набуде коричневого відтінку, дістаньте ласощі.
  5. Покладіть кожну зефірку на інший бік і знову поставте у духовку на кілька хвилин.

Важливе уточнення: вдома смажити маршмелоу потрібно тільки в духовці! Якщо спробувати зробити це на сковороді, та ще й без фольги, про смачний десерт можна забути, оскільки пастила розплавиться й прикипить до дна.

Навіть коли смажите маршмелоу в духовці, не відходьте від неї, постійно перевіряйте готовність страви. Якщо хоч трохи перетримаєте десерт у духовій шафі, зефірки розтечуться по фользі й підгорять.

yak-smazhyty-marshmelou-dilymosya-apetytnymy-lajfhakamyГотуємо в мікрохвильовій печі

Цей прилад дасть змогу приготувати вишуканий десерт. Для того щоб його зробити, крім маршмелоу вам знадобляться упаковка несолоного крекеру та плитка шоколаду. Розпакуйте всі продукти, візьміть тарілку для мікрохвильовки й беріться за створення ласощів, які з легкістю прикрасять недільний обід!

Покрокова інструкція

  1. На тарілку одним шаром викладіть крекер.
  2. Розламайте плитку шоколаду на шматочки. Покладіть по одному на кожен крекер.
  3. Зверху на шоколад помістіть по зефірці.
  4. Поставте тарілку з десертом у мікрохвильовку на 5–6 секунд.
  5. Дістаньте ласощі та покладіть на кожен маршмелоу зверху по одному крекеру, злегка притискаючи.

Будемо раді, якщо поділитеся в коментарях, чи вийшло у вас підсмажити маршмелоу, дотримуючись наших порад. І, звичайно ж, смачного!