Гранатовий сік здатен оздоровити організм людини, підвищити рівень гемоглобіну, підняти настрій. Дізнатися, як зробити гранатовий сік в домашніх умовах, використовуючи блендер або соковичавлювач, зможете з нашої статті, а купити свіжі плоди для напою — в торгових центрах мережі METRO.
Як зробити гранатовий сік вдома: використовуємо соковичавлювач
У цьому випадку оптимально використовувати шнековий прилад — він чудово відокремлює рідину, залишаючи в спеціальному резервуарі лише суху макуху. Весь процес приготування 1 порції напою, з урахуванням очищення граната, триватиме хвилин 15.
Інгредієнти:
- великий гранат — 1 шт.;
- очищена/кип’ячена холодна вода — в пропорції 1 : 1 до отриманого з граната соку;
- мед/цукор — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Перед тим, як зробити гранатовий сік в соковичавлювачі, плоди необхідно почистити —точніше, витягнути зернятка, з якими ми й працюватимемо. У глибоку місткість налити окріп, на 1 хвилину опустити в нього гранат. Витягнувши, зрізати з плоду верхівку, зробити 4–6 надрізів на шкірці зверху вниз. Опустити гранат в інший посуд з водою кімнатної температури та почати його очищати, видаляючи шкірку, потім — білі плівки. Не переживайте, якщо не зможете виловити їх відразу. Мембрани, що знаходилися між зернами, спливатимуть вгору, а самі зернятка — опускатимуться на дно.
- Злити воду зі сміттям, що плаває. Зерна відкинути на друшляк, дати стекти воді.
- Завантажити зерна в соковичавлювач, зробити концентрований сік. З одного плоду виходить приблизно 200 мл рідини.
- Всипати в сік цукор або покласти мед, добре перемішати. Для прискорення процесу напій можна трохи (не до кипіння!) нагріти.
- Влити в отриману рідину воду (до слова, її можна замінити іншим соком, наприклад, смородиновим або яблучним, і тоді у вас вийде справжня вітамінна бомба), розмішати. Подати корисний напій у високій склянці з льодом і листочками м’яти.
Інші способи приготування напою
Подрібнювати зерна цих плодів можна вручну, через м’ясорубку, але ми розберемося, як зробити гранатовий сік в блендері. Головне тут — дати зернам пустити сік, механічно подрібнивши їх.
Цей процес більш трудомісткий, ніж описаний вище, і триватиме близько пів години. Таким способом приготування корисного напою можуть скористатися ті, у кого немає соковичавлювача. У результаті у вас вийде 2–3 порції гранатового соку.
Інгредієнти:
- гранат — 2 шт.;
- очищена/кип’ячена холодна вода — її знадобитися стільки ж, скільки вийде соку;
- мед/цукор — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Очистьте гранат так, як описано вище, зерна помістіть в блендер, подрібніть їх до кашоподібного стану.
- Вилийте отриману масу в густе сито або на марлю (її потрібно буде попередньо скласти в 4–5 шарів), максимально відцідіть.
- Дайте соку відстоятися, щоб все зайве осіло на дно. Процідіть рідину, додайте мед/цукор, воду. Розлийте напій в склянки, прикрасіть листочками м’яти.
Регулярно готуйте цілющі соки, пийте їх і будьте здорові!