Їмо

Як зробити крем-чиз в домашніх умовах

yak-zrobyty-krem-chyz-v-domashnih-umovah

Якщо ви любите десерти з ніжним вершковим кремом, то поспішаємо потішити — їх можна готувати й власноруч. Це зовсім не складно. Вам знадобиться лише чітко дотримуватись наведеної нижче покрокової інструкції та використовувати якісні продукти, які в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Готуємо еталонний крем-чиз: топ-7 лайфхаків yak-zrobyty-krem-chyz-v-domashnih-umovah

Використовують цей крем не тільки для змащування рулетів/тортів, а й для формування «шапочок» капкейків. Солодка маса повинна добре тримати форму, не розпливатися. При цьому крем-чиз не містить стабілізаторів. Для приготування цього продукту використовують тільки цукрову пудру, масло/вершки та вершковий сир типу філадельфії.

Щоб зробити еталонний крем-сир, досить знати декілька секретів:

  1. Щоб масло збилось без грудочок, воно повинне бути кімнатної температури. А ось якщо плануєте взяти вершки, то попередньо гарненько їх охолодіть.
  2. Щоб отримана маса не розтікалася, сир, який використовується, повинен бути холодним. Цей інгредієнт не завжди збивають, його можна акуратно вмішати в крем-чиз для торта/капкейків.
  3. Щоб результат вашої роботи мав ніжну консистенцію й смак, використовуйте саме цукрову пудру.
  4. Купуйте вершки жирністю мінімум 33%, масло — 82,5%.
  5. Щоб крем вийшов білим, використовуйте найсвітліше масло.
  6. Збивши, поставте солодку масу приблизно на 2 години в холодильник для стабілізації.
  7. Перед використанням дістаньте крем-чиз, нехай він 15 хвилин постоїть при кімнатній температурі.

Класичний крем-чиз для капкейків і тортів yak-zrobyty-krem-chyz-v-domashnih-umovah

Ми пропонуємо базовий рецепт, який згодом можна «кастомізувати». Наприклад, ніхто не забороняє вам готувати крем-чиз із розтопленим шоколадом, карамеллю, ягідно-фруктовими пюре.

Колір, як і смак розглянутого продукту, — варіабельний параметр. За допомогою харчових барвників можна зробити яскраві прошарки для торта, різнокольорові капкейки.

Приготування крем-чиза (без урахування часу, який піде на стабілізацію) забере 15-20 хвилин. Із наведеної нижче кількості продуктів вийде солодка маса, якої вистачить на те, щоб зробити 1 торт або 10-15 капкейків.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра — 70-80 г;
  • м’який сир — 300 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • ванілін — дрібка.

Покрокова інструкція:

  1. Розтерти масло міксером. Цей процес забере кілька хвилин.
  2. Додати до масла ванілін, пудру. Збити інгредієнти, починаючи з низьких обертів і поступово збільшуючи швидкість. Процес змішування забере приблизно 7 хвилин. За цей час маса збільшиться в розмірі, побіліє.
  3. В основу страви порціями додати сир, щоразу збиваючи майбутній крем-чиз до однорідної консистенції. Не перестарайтеся, оскільки вершкова маса може розшаруватися. Нагадуємо, що сир можна вмішати ложкою/лопаткою, не збиваючи.
  4. Поставити масу в холодильник, дістати за 15 хвилин до того, як плануєте почати працювати з кремом. Намазати його на коржі майбутнього торта або помістити в кондитерський мішок і викласти «шапочки» на капкейки. Прикрасити десерт чорницею, шматочками полуниці, малиною та подати до кави/чаю/какао.

Смачного!