Якщо ви любите десерти з ніжним вершковим кремом, то поспішаємо потішити — їх можна готувати й власноруч. Це зовсім не складно. Вам знадобиться лише чітко дотримуватись наведеної нижче покрокової інструкції та використовувати якісні продукти, які в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.
Готуємо еталонний крем-чиз: топ-7 лайфхаків
Використовують цей крем не тільки для змащування рулетів/тортів, а й для формування «шапочок» капкейків. Солодка маса повинна добре тримати форму, не розпливатися. При цьому крем-чиз не містить стабілізаторів. Для приготування цього продукту використовують тільки цукрову пудру, масло/вершки та вершковий сир типу філадельфії.
Щоб зробити еталонний крем-сир, досить знати декілька секретів:
- Щоб масло збилось без грудочок, воно повинне бути кімнатної температури. А ось якщо плануєте взяти вершки, то попередньо гарненько їх охолодіть.
- Щоб отримана маса не розтікалася, сир, який використовується, повинен бути холодним. Цей інгредієнт не завжди збивають, його можна акуратно вмішати в крем-чиз для торта/капкейків.
- Щоб результат вашої роботи мав ніжну консистенцію й смак, використовуйте саме цукрову пудру.
- Купуйте вершки жирністю мінімум 33%, масло — 82,5%.
- Щоб крем вийшов білим, використовуйте найсвітліше масло.
- Збивши, поставте солодку масу приблизно на 2 години в холодильник для стабілізації.
- Перед використанням дістаньте крем-чиз, нехай він 15 хвилин постоїть при кімнатній температурі.
Класичний крем-чиз для капкейків і тортів
Ми пропонуємо базовий рецепт, який згодом можна «кастомізувати». Наприклад, ніхто не забороняє вам готувати крем-чиз із розтопленим шоколадом, карамеллю, ягідно-фруктовими пюре.
Колір, як і смак розглянутого продукту, — варіабельний параметр. За допомогою харчових барвників можна зробити яскраві прошарки для торта, різнокольорові капкейки.
Приготування крем-чиза (без урахування часу, який піде на стабілізацію) забере 15-20 хвилин. Із наведеної нижче кількості продуктів вийде солодка маса, якої вистачить на те, щоб зробити 1 торт або 10-15 капкейків.
Інгредієнти:
- цукрова пудра — 70-80 г;
- м’який сир — 300 г;
- вершкове масло — 100 г;
- ванілін — дрібка.
Покрокова інструкція:
- Розтерти масло міксером. Цей процес забере кілька хвилин.
- Додати до масла ванілін, пудру. Збити інгредієнти, починаючи з низьких обертів і поступово збільшуючи швидкість. Процес змішування забере приблизно 7 хвилин. За цей час маса збільшиться в розмірі, побіліє.
- В основу страви порціями додати сир, щоразу збиваючи майбутній крем-чиз до однорідної консистенції. Не перестарайтеся, оскільки вершкова маса може розшаруватися. Нагадуємо, що сир можна вмішати ложкою/лопаткою, не збиваючи.
- Поставити масу в холодильник, дістати за 15 хвилин до того, як плануєте почати працювати з кремом. Намазати його на коржі майбутнього торта або помістити в кондитерський мішок і викласти «шапочки» на капкейки. Прикрасити десерт чорницею, шматочками полуниці, малиною та подати до кави/чаю/какао.
Смачного!