Торти, тістечка, фруктові десерти… Де тільки не використовують збиті вершки! Існує лише одна проблема — як правильно приготувати з них крем? Поділимося секретами, що потрібно зробити, аби він був і смачним, і потрібної консистенції.
Як приготувати крем з вершків блендером: ділимося лайфхаками
Попри калорійність, вершки час від часу дозволяють собі навіть затяті прихильники здорового способу життя. Воно й зрозуміло, адже це смачний продукт, який до того ж чудово засвоюється. А заради можливості себе потішити можна зайву годину попітніти в спортзалі. Але проблема полягає не в надмірній ситності, а в «примхливості» цього молочного продукту. Розберімося, як зробити крем з вершків для прикрашання торта, наповнення тістечок тощо, аби приготована солодка маса набула потрібної консистенції.
Консистенція буде оптимальною
Аби крем вийшов таким, як треба, необхідно врахувати кілька моментів:
- Купуйте лише натуральні вершки з показником жирності 33–35 %. Жодних замінників з рослинних жирів! З вибором відповідних вершків труднощів не виникне — ви завжди зможете їх придбати в торгових центрах мережі METRO.
- У жодному разі не використовуйте цукор — лише цукрову пудру. Її можна зробити й в домашньому блендері або кавомолці. Помел буде грубішим, ніж заводський, але для крему підійде.
- Не збивайте вершки в потужному комбайні/стаціонарному блендері — ви не помітите, як маса перетвориться на масло. Оптимально використовувати міксер або заглибний блендер з віничком.
- Використовувані для приготування крему вершки та інструменти мають бути холодними. Молочний продукт повинен мінімум добу пролежати в холодильнику. Насадки та миску/чашу міксера або блендера перед приготуванням 15–20 хвилин потримайте в морозилці.
Робимо крем з вершків
Вам доведеться постійно стежити за консистенцією крему. З одним блендером ви приготуєте покриття для торта або наповнювач для тістечок за 5 хвилин, з менш потужним інструментом знадобиться 10 або більше хвилин.
Якщо готуєте крем зі збитих вершків вперше, рекомендуємо робити його частинами, поміщаючи в кожні 100 мл вершків 1 ст. л. пудри. Втім, кількість останньої залежить від вашого смаку. Головне, щоб у всіх частинах майбутнього крему була однакова кількість цукрової пудри.
Інгредієнти:
Якщо захочете просочити кремом зі збитих вершків великий торт, то вам знадобляться:
- вершки — 0,5 л;
- цукрова пудра — 5 ст. л.
Покрокова інструкція:
- У миску/чашу наливаємо вершки, додаємо цукрову пудру. Збиваємо на мінімальних обертах близько 2 хвилин. За цей час цукрова пудра розчиниться, тож інгредієнти добре перемішаються.
- Збільшуємо швидкість, збиваємо солодку масу до утворення на ній м’яких піків. Якщо ви використовуватимете потужну техніку, то на це піде близько 5 хвилин. Коли солодка маса ущільниться та перестане стікати з віничків, крем з вершків буде готовий. Далі можете сміливо використовувати його для прикрашання/наповнення своїх кулінарних шедеврів.
Смачного!