Їмо

Як зробити крем із вершків? Покроковий рецепт

yak-zrobyty-krem-iz-vershkiv-pokrokovyj-retsept

Торти, тістечка, фруктові десерти… Де тільки не використовують збиті вершки! Існує лише одна проблема — як правильно приготувати з них крем? Поділимося секретами, що потрібно зробити, аби він був і смачним, і потрібної консистенції.

Як приготувати крем з вершків блендером: ділимося лайфхаками

Попри калорійність, вершки час від часу дозволяють собі навіть затяті прихильники здорового способу життя. Воно й зрозуміло, адже це смачний продукт, який до того ж чудово засвоюється. А заради можливості себе потішити можна зайву годину попітніти в спортзалі. Але проблема полягає не в надмірній ситності, а в «примхливості» цього молочного продукту. Розберімося, як зробити крем з вершків для прикрашання торта, наповнення тістечок тощо, аби приготована солодка маса набула потрібної консистенції.

Консистенція буде оптимальною

Аби крем вийшов таким, як треба, необхідно врахувати кілька моментів:

  1. Купуйте лише натуральні вершки з показником жирності 33–35 %. Жодних замінників з рослинних жирів! З вибором відповідних вершків труднощів не виникне — ви завжди зможете їх придбати в торгових центрах мережі METRO.
  2. У жодному разі не використовуйте цукор — лише цукрову пудру. Її можна зробити й в домашньому блендері або кавомолці. Помел буде грубішим, ніж заводський, але для крему підійде.
  3. Не збивайте вершки в потужному комбайні/стаціонарному блендері — ви не помітите, як маса перетвориться на масло. Оптимально використовувати міксер або заглибний блендер з віничком.
  4. Використовувані для приготування крему вершки та інструменти мають бути холодними. Молочний продукт повинен мінімум добу пролежати в холодильнику. Насадки та миску/чашу міксера або блендера перед приготуванням 15–20 хвилин потримайте в морозилці.

Робимо крем з вершків yak-zrobyty-krem-iz-vershkiv-pokrokovyj-retsept

Вам доведеться постійно стежити за консистенцією крему. З одним блендером ви приготуєте покриття для торта або наповнювач для тістечок за 5 хвилин, з менш потужним інструментом знадобиться 10 або більше хвилин.

Якщо готуєте крем зі збитих вершків вперше, рекомендуємо робити його частинами, поміщаючи в кожні 100 мл вершків 1 ст. л. пудри. Втім, кількість останньої залежить від вашого смаку. Головне, щоб у всіх частинах майбутнього крему була однакова кількість цукрової пудри.

Інгредієнти:

Якщо захочете просочити кремом зі збитих вершків великий торт, то вам знадобляться: 

  • вершки — 0,5 л;
  • цукрова пудра — 5 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. У миску/чашу наливаємо вершки, додаємо цукрову пудру. Збиваємо на мінімальних обертах близько 2 хвилин. За цей час цукрова пудра розчиниться, тож інгредієнти добре перемішаються.
  2. Збільшуємо швидкість, збиваємо солодку масу до утворення на ній м’яких піків. Якщо ви використовуватимете потужну техніку, то на це піде близько 5 хвилин. Коли солодка маса ущільниться та перестане стікати з віничків, крем з вершків буде готовий. Далі можете сміливо використовувати його для прикрашання/наповнення своїх кулінарних шедеврів. yak-zrobyty-krem-iz-vershkiv-pokrokovyj-retsept

 Смачного!