Їмо

Заморожені овочі, попередньо приготовані на парі: ще смачніше, ще корисніше, ще зручніше

zamorozheni-ovochi-1

Технологія швидкого заморожування дозволила зберігати користь та смак сезонних овочів. Але для досконалості немає меж. Вапьор — революційно нова технологія заморожування овочів — робить заготовки більш смачними, корисними та зручними в приготуванні. Відмінність нового способу полягає в попередній обробці паром замість бланшування гарячою водою. Ряд заморожених овочів Vapeur Bonduelle уже чекає на вас у МЕТRО.

Чому Vapeur найкращий

Вапьор — запатентована технологія компанії Bonduelle. Помиті, очищені та калібровані овочі перед миттєвим заморожуванням бланшують гарячою водою (98 градусів). Технологія Vapeur замінює бланшування гарячою водою на обробку паром (120 градусів). Завдяки такому способу приготування заморожені овочі Vapeur мають суттєві переваги в порівнянні зі звичайними замороженими овочами:

  • Більше користі. Парова обробка дозволяє зберегти ще більше вітамінів. Наприклад, вміст вітаміну С в замороженій зеленій квасолі Vapeur на 20% вищий у порівнянні з квасолею, замороженою традиційним способом.
  • Яскравість та текстура. Обробка парою дбайливіша за обробку гарячою водою. Тому овочі краще зберігають колір та текстуру. На смак вони практично як свіжі.
  • Швидкість приготування. Заморожені овочі, як відомо, готуються швидше за свіжі: процес приготування займає 15 хвилин. Овочі, попередньо приготовані на парі, готуються ще швидше — вони будуть готові вже за 3 хвилини.

Асортимент заморожених овочів Vapeur Bonduelle

У МЕТRО вже можна спробувати ряд заморожених овочів та сумішей Vapeur Bonduelle, зокрема:

  • горошок зелений;
  • стручкова квасоля ціла;
  • суміш «Дует» (квасоля зелена стручкова ціла та квасоля жовта стручкова ціла в рівних пропорціях);
  • суміш «Мексиканська» (квасоля зелена стручкова, горошок зелений, кукурудза в зернах, морква, квасоля червона, перець болгарський червоний, перець болгарський жовтий).

Рецепти із замороженими овочами, попередньо приготованими на парі

Готувати заморожені овочі, попередньо приготовані на парі, ще простіше, ніж звичайні. Їх не потрібно розморожувати заздалегідь. Вміст пакету треба висипати в каструлю з підсоленим окропом, на розігріту пательню чи поставити в мисці до мікрохвильовки. Смачна та корисна страва буде готова вже за 3 хвилини. Завдяки збереженому смаку те текстурі такі овочі можна використовувати для приготування найрізноманітніших страв. Це смачно, зручно та швидко.

Салат із креветками, тофу та зеленим горошком

zamorozheni-ovochi-2

Інгредієнти:

  • Горошок зелений заморожений Vapeur Bonduelle — 200 г
  • Тофу — 150 г
  • Креветки заморожені — 350 г
  • Зелень — за смаком
  • Перець червоний болгарський — 0,5 шт.
  • Перець, сіль, цукор — за смаком
  • Олія оливкова — 5 ст. л.
  • Гірчиця «Французька» — 1 ч. л.
  • Оцет винний білий — 1 ст. л.
  • Соус соєвий — 3 ст. л.
  • Трави сушені — за смаком

Етапи:

  1.     Заморожений горошок, попередньо приготований на парі, відварити протягом трьох хвилин у підсоленій воді. Таким самим чином приготувати креветки, почистити їх.
  2.     Подрібнити зелень та болгарський перець. Тофу нарізати кубиками.
  3.     Підготувати заправку: змішати олію з оцтом, соєвим соусом, гірчицею, сушеними травами, цукром, сіллю та перцем.
  4.     Змішати всі складники та заправити салат.

Мексиканська піта

zamorozheni-ovochi-3

Інгредієнти:

  • Суміш заморожена Vapeur Bonduelle «Мексиканська» — 100 г
  • Фарш із яловичини — 150 г
  • Заготовка для піти — 1 шт.
  • Квасоля консервована — 70 г
  • Сир м’який — 50 г
  • Цибуля — 0,5 шт.
  • Паста томатна — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 10 г

Етапи:

  1.     Розігріти пательню із сумішшю рослинної олії та вершкового масла. Підсмажити на ній фарш із подрібненою цибулею. Додати квасолю, овочі та томатну пасту, протушкувати протягом трьох хвилин.
  2.     Перекласти вміст пательні в миску, додати сир, перець, сіль, перемішати.
  3.     Підсмажити заготовку для піти на сухій сковорідці з обох боків та начинити її.

Лобіо зі стручкової квасолі

zamorozheni-ovochi-4

Інгредієнти:

  • Квасоля стручкова заморожена Vapeur Bonduelle — 400 г
  • Помідори  — 400 г
  • Часник — 1 головка
  • Цибуля — 2 шт.
  • Зелень — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком
  • Олія оливкова — 4 ст. л.

Етапи:

  1.     Відварити заморожену квасолю в підсоленій воді протягом 3 хвилин.
  2.     Томати обдати окропом, зняти шкірки, нарізати кубиками. Подрібнити цибулю.
  3.     Обсмажити на пательні цибулю, додати квасолю, помідори.
  4.     Викласти суміш із пательні. Додати подрібнену зелень, часник, сіль.

Смачного!