Їмо

Запечені яблука з сиром та медом у духовці

zapecheni-yabluka-z-syrom-ta-medom-u-duhovtsi

Яблука — чудові фрукти, а якщо додати до них сир і запекти, то у вас вийде смачний, ароматний та корисний десерт.

Як запекти яблука з сиром у духовці

Важко знайти в наших широтах корисніші та доступніші фрукти, ніж яблука. На жаль, вживати їх у сирому вигляді можуть аж ніяк не всі. Зате запечений варіант не лише безпечний, а й рекомендований при багатьох захворюваннях.

Пропонуємо приготувати корисний та смачний десерт — печені яблука з сиром та медом у духовці. Всі продукти, які вам знадобляться для цього, завжди можна придбати у торгових центрах мережі METRO.

Печені яблука: рецепт на кожен день zapecheni-yabluka-z-syrom-ta-medom-u-duhovtsi

Якщо ви ніколи не запікали яблук, почніть з цього простого рецепту. Наведена нижче покрокова інструкція передбачає приготування страви з великих та твердих плодів із щільним м’якушем.

Найскладніше в цьому випадку — не перепекти фрукти, не дати їм зарум’янитися і тим паче згоріти. Тож слідкуйте за часом перебування майбутнього десерту в духовці та його станом. Загалом процес приготування 5 порцій такої страви триватиме трохи більше, ніж півгодини.

Інгредієнти:

  • яблука — 5 шт.;
  • мед — 2 ст. л. або на свій смак;
  • сир — 150 г;
  • ванілін — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Увімкнути духовку. Вона має нагрітися до 180 °C.
  2. Ретельно вимити фрукти, висушити їх рушником.
  3. Зрізати верхівки плодів (з боку хвостика). Обережно видалити серцевину, не пробиваючи дна. Якщо фрукти нестійкі, можна трохи зрізати й знизу.
  4. З’єднати сир з медом, додати ванілін, розмішати та начинити цією масою кожне яблуко. Згори накрити плоди верхівками-«кришечками».
  5. Застелити форму для випікання пергаментом, викласти фрукти, відправити їх до духовки на 15–20 хвилин.
  6. Дістати готовий десерт, остудити та подати на стіл. За бажання кожне запечене яблучко можна посипати цукровою пудрою.

Запечені «царські» яблука zapecheni-yabluka-z-syrom-ta-medom-u-duhovtsi

Гостей можна почастувати воістину царською стравою — зробити запечені яблука з сиром, горіхами та медом, додавши до цієї смакоти ще й курагу з родзинками. На приготування таких розкішних ласощів ви витратите не більше 35–40 хвилин.

Інгредієнти:

Щоб зробити 6 порцій такої страви, візьміть:

  • яблука — 6 шт.;
  • мед — на свій смак;
  • сир — 200 г;
  • ядра горіхів — 50 г;
  • курагу — 6 шт.;
  • родзинки — 30 г;
  • яйце — 1 шт.

Покрокова інструкція:

  1. Яблука підготуйте, як у попередньому рецепті. Курагу та родзинки на 10 хвилин залиште в гарячій воді.
  2. По ядрах горіхів пройдіться качалкою, щоб подрібнити їх.
  3. Відіжміть із сухофруктів воду, курагу поріжте на маленькі шматочки.
  4. У сир додайте яйце, мед, вимішайте. Введіть в цю масу горіхи, родзинки, курагу. Знову добре перемішайте всі інгредієнти.
  5. Начиніть сумішшю з сиру, горіхів та сухофруктів яблука, викладіть їх у форму для випікання та відправте в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин.
  6. Дістаньте готовий десерт, дайте йому охолонути та подайте на стіл. Прикрасити такі запечені яблука можна цукровою пудрою, подрібненими горіхами, шматочками кураги.

Смачного!