Яблука — чудові фрукти, а якщо додати до них сир і запекти, то у вас вийде смачний, ароматний та корисний десерт.
Як запекти яблука з сиром у духовці
Важко знайти в наших широтах корисніші та доступніші фрукти, ніж яблука. На жаль, вживати їх у сирому вигляді можуть аж ніяк не всі. Зате запечений варіант не лише безпечний, а й рекомендований при багатьох захворюваннях.
Пропонуємо приготувати корисний та смачний десерт — печені яблука з сиром та медом у духовці. Всі продукти, які вам знадобляться для цього, завжди можна придбати у торгових центрах мережі METRO.
Печені яблука: рецепт на кожен день 
Якщо ви ніколи не запікали яблук, почніть з цього простого рецепту. Наведена нижче покрокова інструкція передбачає приготування страви з великих та твердих плодів із щільним м’якушем.
Найскладніше в цьому випадку — не перепекти фрукти, не дати їм зарум’янитися і тим паче згоріти. Тож слідкуйте за часом перебування майбутнього десерту в духовці та його станом. Загалом процес приготування 5 порцій такої страви триватиме трохи більше, ніж півгодини.
Інгредієнти:
- яблука — 5 шт.;
- мед — 2 ст. л. або на свій смак;
- сир — 150 г;
- ванілін — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Увімкнути духовку. Вона має нагрітися до 180 °C.
- Ретельно вимити фрукти, висушити їх рушником.
- Зрізати верхівки плодів (з боку хвостика). Обережно видалити серцевину, не пробиваючи дна. Якщо фрукти нестійкі, можна трохи зрізати й знизу.
- З’єднати сир з медом, додати ванілін, розмішати та начинити цією масою кожне яблуко. Згори накрити плоди верхівками-«кришечками».
- Застелити форму для випікання пергаментом, викласти фрукти, відправити їх до духовки на 15–20 хвилин.
- Дістати готовий десерт, остудити та подати на стіл. За бажання кожне запечене яблучко можна посипати цукровою пудрою.
Запечені «царські» яблука 
Гостей можна почастувати воістину царською стравою — зробити запечені яблука з сиром, горіхами та медом, додавши до цієї смакоти ще й курагу з родзинками. На приготування таких розкішних ласощів ви витратите не більше 35–40 хвилин.
Інгредієнти:
Щоб зробити 6 порцій такої страви, візьміть:
- яблука — 6 шт.;
- мед — на свій смак;
- сир — 200 г;
- ядра горіхів — 50 г;
- курагу — 6 шт.;
- родзинки — 30 г;
- яйце — 1 шт.
Покрокова інструкція:
- Яблука підготуйте, як у попередньому рецепті. Курагу та родзинки на 10 хвилин залиште в гарячій воді.
- По ядрах горіхів пройдіться качалкою, щоб подрібнити їх.
- Відіжміть із сухофруктів воду, курагу поріжте на маленькі шматочки.
- У сир додайте яйце, мед, вимішайте. Введіть в цю масу горіхи, родзинки, курагу. Знову добре перемішайте всі інгредієнти.
- Начиніть сумішшю з сиру, горіхів та сухофруктів яблука, викладіть їх у форму для випікання та відправте в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин.
- Дістаньте готовий десерт, дайте йому охолонути та подайте на стіл. Прикрасити такі запечені яблука можна цукровою пудрою, подрібненими горіхами, шматочками кураги.
Смачного!