ВідпочиваємоЇмоП'ємо

Зустрічаємо гостей: легкі закуски до червоного вина

zustrichayemo-gostej-legki-zakusky-chervonogo-vyna

Червоне вино поєднується практично з усіма стравами. Згаданий напій подають до м’яса, риби, овочів, сирів і навіть десертів. (З останніми, правда, потрібно дотримуватися однієї умови: вони не мають бути солодшими за вино.) Але що можна швидко приготувати, якщо ви несподівано зібралися з друзями випити пляшку-другу? Вас на допомогу прийдуть закуски до червоного вина нашвидкуруч.

Оптимальні закуски до червоного сухого вина zustrichayemo-gostej-legki-zakusky-chervonogo-vyna

Якщо готувати не хочеться або на кулінарну творчість просто немає часу, то становище врятують:

  1. М’ясні нарізки з сервелату, копчених ковбасок, шинки, буженини.
  2. «Швидкі» гострі салатики з м’ясом та оливками.
  3. Бутербродики з білого хліба (його можна злегка підсмажити) з рибним або м’ясним паштетом.
  4. Шпажки з овочами, шинкою, сиром, маслинками.

Якщо ж все-таки вирішите урізноманітнити закуски до червоного вина, рецепти, які ми пропонуємо нижче, приємно вас здивують. По-перше, страви, приготовані за цими поетапними інструкціями, вийдуть не лише смачними, а й небанальними. По-друге, щоб зробити таку їжу, вам потрібно буде витратити мінімум часу. По-третє, всі продукти, які знадобляться для приготування подібних закусок, а також якісне червоне вино ви в будь-який момент можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Буріто з лососем

Щоб зробити 8 порцій цієї мексиканської страви, знадобиться всього 20 хвилин. До речі, замість лосося можна використовувати іншу рибу або м’ясо.

Інгредієнти:

  • слабосолоний лосось — 150 г;
  • плавлений сир — 1 пачка;
  • невеликий лаваш — 4 листи;
  • свіжий огірок середнього розміру — 1 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • салат — 8листків;
  • сметана (для заправки) — за смаком;
  • зелень — за смаком.

Покрокова інструкція:

  1. Поки яйця варяться круто, а потім холонуть, дрібно ріжемо рибу, огірок, шаткуємо зелень, тремосир.
  2. Січемо готові яйця, з’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо сметаною, ненадовго ставимо в холодильник.
  3. Розправляємо лист лаваша, розрізаємо на 2 частини. На кожну викладаємо по листку салата, зверху — салат з лососем. Згортаємо частини лаваша трубочками. Аналогічно чинимо з іншими коржами. В результаті у нас виходить 8 буріто, які стануть чудовою закускою до червоного сухого вина.

Найкращі «партнери» для червоного напівсолодкого вина zustrichayemo-gostej-legki-zakusky-chervonogo-vyna

До такого виду вина оптимально подавати:

  1. Морепродукти, жирну рибу.
  2. Птицю — індичку, курку, качку.
  3. Сири, в тому числі з цвіллю.
  4. Легкі салати, а також овочеві страви з брокколі, цвітної капусти.
  5. М’ясисті фрукти (диню, персик) і морозиво.

Оригінальні шпажки

Здивувати друзів можна шпажками з неординарним поєднанням продуктів. На приготування 8 порцій такої закуски до червоного напівсолодкого вина піде не більше 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • банан — 1 шт.;
  • лимон — 1 шт.;
  • твердий гострий сир — 90 г.

Покрокова інструкція:

  1. Банан очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками завдовжки близько 1 см.
  2. З половини лимона вичавлюємо сік, скроплюємо ним банан, інакше останній швидко потемніє.
  3. Невеликими кубиками подрібнюємо сир.
  4. Другу частину лимона розрізаємо на кружечки (вони не повинні бути тонкими!), а ті, в свою чергу, — на чверті.
  5. Наколюємо на шпажку шматочок лимона, потім — кружечок банана, на завершення — кубик сиру. Все, незвичайна закуска до червоного напівсолодкого вина готова.

Відмінних вам посиденьок!