Червоне вино поєднується практично з усіма стравами. Згаданий напій подають до м’яса, риби, овочів, сирів і навіть десертів. (З останніми, правда, потрібно дотримуватися однієї умови: вони не мають бути солодшими за вино.) Але що можна швидко приготувати, якщо ви несподівано зібралися з друзями випити пляшку-другу? Вас на допомогу прийдуть закуски до червоного вина нашвидкуруч.
Оптимальні закуски до червоного сухого вина
Якщо готувати не хочеться або на кулінарну творчість просто немає часу, то становище врятують:
- М’ясні нарізки з сервелату, копчених ковбасок, шинки, буженини.
- «Швидкі» гострі салатики з м’ясом та оливками.
- Бутербродики з білого хліба (його можна злегка підсмажити) з рибним або м’ясним паштетом.
- Шпажки з овочами, шинкою, сиром, маслинками.
Якщо ж все-таки вирішите урізноманітнити закуски до червоного вина, рецепти, які ми пропонуємо нижче, приємно вас здивують. По-перше, страви, приготовані за цими поетапними інструкціями, вийдуть не лише смачними, а й небанальними. По-друге, щоб зробити таку їжу, вам потрібно буде витратити мінімум часу. По-третє, всі продукти, які знадобляться для приготування подібних закусок, а також якісне червоне вино ви в будь-який момент можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Буріто з лососем
Щоб зробити 8 порцій цієї мексиканської страви, знадобиться всього 20 хвилин. До речі, замість лосося можна використовувати іншу рибу або м’ясо.
Інгредієнти:
- слабосолоний лосось — 150 г;
- плавлений сир — 1 пачка;
- невеликий лаваш — 4 листи;
- свіжий огірок середнього розміру — 1 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- салат — 8листків;
- сметана (для заправки) — за смаком;
- зелень — за смаком.
Покрокова інструкція:
- Поки яйця варяться круто, а потім холонуть, дрібно ріжемо рибу, огірок, шаткуємо зелень, тремосир.
- Січемо готові яйця, з’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо сметаною, ненадовго ставимо в холодильник.
- Розправляємо лист лаваша, розрізаємо на 2 частини. На кожну викладаємо по листку салата, зверху — салат з лососем. Згортаємо частини лаваша трубочками. Аналогічно чинимо з іншими коржами. В результаті у нас виходить 8 буріто, які стануть чудовою закускою до червоного сухого вина.
Найкращі «партнери» для червоного напівсолодкого вина
До такого виду вина оптимально подавати:
- Морепродукти, жирну рибу.
- Птицю — індичку, курку, качку.
- Сири, в тому числі з цвіллю.
- Легкі салати, а також овочеві страви з брокколі, цвітної капусти.
- М’ясисті фрукти (диню, персик) і морозиво.
Оригінальні шпажки
Здивувати друзів можна шпажками з неординарним поєднанням продуктів. На приготування 8 порцій такої закуски до червоного напівсолодкого вина піде не більше 5 хвилин.
Інгредієнти:
- банан — 1 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- твердий гострий сир — 90 г.
Покрокова інструкція:
- Банан очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками завдовжки близько 1 см.
- З половини лимона вичавлюємо сік, скроплюємо ним банан, інакше останній швидко потемніє.
- Невеликими кубиками подрібнюємо сир.
- Другу частину лимона розрізаємо на кружечки (вони не повинні бути тонкими!), а ті, в свою чергу, — на чверті.
- Наколюємо на шпажку шматочок лимона, потім — кружечок банана, на завершення — кубик сиру. Все, незвичайна закуска до червоного напівсолодкого вина готова.
Відмінних вам посиденьок!