П'ємо

Молочний коктейль — вершковий фаворит літа традиційний мегамікс крижана спокуса

molochnyj-koktejl-vershkovyj-favoryt-lita-tradytsijnyj-megamiks-kryzhana-spokusa-1

Якщо ложка стоїть у склянці вертикально — це правильний шейк! Американці люблять молочні коктейлі з вершками — солодкі, холодні й дуже густі. Ця чудова ідея зі США вже давно дарує прохолодну насолоду людям по всьому світу, особливо влітку.

Простий принцип — нескінченні можливості: це рецепт успіху чудового американського мілкшейку. Він традиційно складається з морозива, молока й сиропів із різними смаками. Для фруктових мілкшейків замість сиропу можна використовувати фруктове пюре. У будь-якому кафе-морозиві продають безліч різновидів морозива, які стануть чудовою основою для свіжих коктейлів — від шоколадного до полуничного, від бананового до кавового або карамельного. Як варіант, за основу можна взяти звичайне ванільне морозиво й заправити його великою кількістю інгредієнтів.

У США в молочні коктейлі часто додають порошкоподібний солод, тому такий мілкшейк називають солодовим шейком. Також популярні хрусткі інгредієнти — печиво, кокосові пластівці, шматочки карамелі або шоколадних батончиків. Несподіваними додатковими акцентами можуть бути спеції, а якщо додати арахісового масла, ви одержите типовий американський шейк.

І діти, і дорослі люблять молочні коктейлі, особливо в спекотні дні, коли чудовий напій може навіть замінити порцію їжі. Однак молочні коктейлі з алкоголем, наприклад віскі, ромом або кавовим лікером, призначені тільки для дорослих. До речі, слово «мілкшейк» уперше з’являється в письмовому вигляді 1885 року, але тоді під цією назвою був відомий напій із віскі, схожий на ег-ног.

Історія сучасного мілкшейку тісно пов’язана з історією електричного блендера. Він з’явився на ринку 1922 року — того самого року, коли Івар «Поп» Коулсон (Ivar “Pop” Coulson) із Чикаґо винайшов сучасний коктейль. Коулсон просто налив те, що називалося тоді звичайним солодовим напоєм, у блендер і додав дві кульки ванільного морозива — так народився культовий молочний коктейль із морозивом.

molochnyj-koktejl-vershkovyj-favoryt-lita-tradytsijnyj-megamiks-kryzhana-spokusa-3Ніщо не зрівняється із шейком, зробленим власноруч!

Як зробити молочний коктейль? Не має значення, яким смакам і додатковим інгредієнтам ви віддаєте перевагу — повну свободу у вибиранні компонентів та оптимальний смак ви одержите, якщо робитимете шейки самостійно за допомогою електричного або ручного блендера. Молочні коктейлі, приготовані в спеціальних машинах або на основі готової продукції, просто не можуть конкурувати з домашніми шейками. Так, і не забудьте про задоволення від власної творчості! Молочні коктейлі смачніші, якщо їх ретельно перемішують протягом кількох хвилин, а потім відразу ж подають. Такий коктейль красиво піниться, а всі його компоненти ідеально поєднуються. Не давайте напою довго настоюватися: по-перше, морозиво тане, а по-друге, інгредієнти з різною густиною можуть розшаруватися. Тому просто з блендера — у склянку, трохи вершків зверху, і відразу подавайте гостям!

Для кремового шейку потрібно використовувати молоко із вмістом жиру щонайменше 2%, а ще краще — 3,5%. Зі знежиреним молоком суміш буде занадто рідкою. Щоб одержати правильну консистенцію, можна або додати більше морозива, що зробить шейк густішим, або розвести його молоком, якщо напій дуже густий.

molochnyj-koktejl-vershkovyj-favoryt-lita-tradytsijnyj-megamiks-kryzhana-spokusa-4Професійні хитрощі

Як професійне обладнання для правильного приготування молочних коктейлів підійдуть сучасні кухонні комбайни. Ці надійні універсали забезпечать правильне змішування й кремоподібну структуру напою. Саме завдяки винайденню комбайнів, традиційний американський молочний коктейль «набрав обертів».

Якщо хочете мати приємність від змішування, вибираючи комбайн, звертайте увагу на таке:

  • Чаша має бути виготовлена зі скла. Така чаша тепло- й холодостійка, не має запаху й міцніша за пластик.
  • Ножі мають бути виготовлені з високоякісної іржостійкої сталі, у разі потреби їх можна легко замінити.
  • Двигун має бути дуже потужним. Для ідеального змішування коктейлів навіть із твердими інгредієнтами, такими як горіхи або кубики льоду, потрібна потужність від 500 до 600 Вт. Процесори потужністю 1000 Вт дужче трясуться.
  • Швидкість має регулюватися плавно.
  • Прилад має легко піддаватися очищенню. Це означає, що комбайн легко розібрати, а його частини можна мити в посудомийній машині.
  • Пристрій повинен мати нековзне дно й функцію безпеки. Це гарантуватиме запуск двигуна лише в тому випадку, якщо базовий блок, ножі й чашу буде правильно встановлено.
  • Практично мати кришку з отвором, через який можна додавати окремі інгредієнти під час змішування.