Їмо

Класичний і оригінальний рецепт: панкейки на молоці

klasychnyj-oryginalnyj-retsept-pankejky-na-molotsi

Панкейки — це американські оладки, які прийнято їсти за сніданком із сиропами, солодкими соусами, фруктами. Кухарі ресторанів іноді пропонують ці пишні млинці з м’ясом, рибою. Але в класичному варіанті панкейки — солодка страва.

Є кілька різновидів тіста для таких млинців. Крім того, ніхто не забороняє вам під час приготування даного десерту проявляти фантазію.

Чим відрізняються млинці панкейки від оладок

Зовні панкейки схожі на оладки: вони такі ж круглі й пишні. Але процес приготування цих страв і їхній смак істотно відрізняються.

Панкейки класичні замішують на молоці та пшеничному борошні вищого ґатунку. Останнє попередньо обов’язково просівають, щоб насичити киснем та видалити грудочки.

Аби зробити повітряні панкейки, насамперед треба збити віничком яєчний білок до утворення високої піни. Потім додати до нього з’єднані з молоком жовтки. Отриману масу перемішують лопаткою знизу вгору, доки вона не стає однорідною.

Головна особливість панкейків — спосіб їх випікання. Ці млинці готують на чистій, нічим не змащеній сковороді. У результаті борошняні вироби виходять дуже м’якими.

Є спеціальні сковороди для панкейків. Та якщо ви не плануєте їх пекти регулярно, використовуйте звичайне, з гладеньким дном, пристосування для смаження.

Як приготувати панкейки

Ми підібрали прості та водночас вишукані варіанти приготування панкейків на молоці. Такий легкий та апетитний сніданок припаде до душі не тільки вашим домашнім. Цими смачними ніжними млинцями можна частувати й гостей ресторану, кафе.

Щоб страва гарантовано вийшла смачною, використовуйте для її приготування тільки свіжі високоякісні продукти. Саме такі ви завжди знайдете в торгових центрах мережі METRO.

klasychnyj-oryginalnyj-retsept-pankejky-na-molotsiВчимося робити класичні панкейки

За традицією тісто роблять на молоці. Але головний секрет основи цієї страви полягає в тому, що сухі інгредієнти змішують окремо від рідких і лише потім з’єднують з останніми. Щоб панкейки на молоці вийшли ароматними, додайте в тісто дрібку ваніліну або ванільного цукру.

Складові

  • 1 ст. молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1,5 ст. пшеничного борошна;
  • 3 ст. л. оливкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • ванілін, сіль — за смаком.

Час приготування — 15–20 хвилин.

Кількість порцій — 3–4.

Покрокова інструкція

  1. У міксер влийте молоко, оливкову олію, додайте яйце. Збийте продукти на високих обертах до утворення білої піни.
  2. У глибокій мисці з’єднайте сипкі сухі інгредієнти.
  3. Додайте в міксер, на високих обертах розмішайте з молочно-яєчною масою. Залиште на 5 хвилин.
  4. Розігрійте сковороду (бажано з антипригарним покриттям) на середньому вогні, нічим не змащуючи.
  5. Вилийте тісто на гарячу поверхню так, щоб сформувати панкейки.
  6. Коли знизу кожен млинець підрум’яниться, підхопіть його лопаткою, переверніть і пропечіть з іншого боку.klasychnyj-oryginalnyj-retsept-pankejky-na-molotsi

Прості панкейки на молоці

Приготувати страву за цим нескладним рецептом зможе навіть кулінар-початківець. Зроблені на молоці панкейки вийдуть солодкими. Їх подають зі сметаною, сиром або фруктами.

Складові

  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 200 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі.

Час приготування — 30 хвилин.

Кількість порцій — 3.

Покрокова інструкція

  1. Візьміть миску, висипте в неї цукор, сіль, вбийте яйце. Розмішайте віничком, доки сипкі продукти не розчиняться.
  2. Додайте в миску молоко, знову розмішайте все до однорідної маси. Влийте рослинну олію.
  3. В іншу миску просійте борошно, всипте розпушувач. Якщо любите тісто з корицею, ваніллю, додайте їх зараз і перемішайте з борошном.
  4. З’єднайте вміст двох мисок і швидко вимішайте. Тісто має бути рідким. Якщо будете місити довго, в основі панкейків з’явиться клейковина, через яку млинці не піднімуться.
  5. Поставте сковороду на середній вогонь, розігрійте.
  6. Ложкою наливайте тісто так, щоб воно стікало в середину майбутнього панкейка.
  7. Переверніть млинці на інший бік, коли на їхньому верхньому боці з’являться бульбашки.
  8. Подайте готові панкейки гарячими в супроводі фруктового або вершкового соусу, меду, згущеного молока.

klasychnyj-oryginalnyj-retsept-pankejky-na-molotsiАмериканські панкейки від шефа

Спробуйте зробити панкейки за цим рецептом, якщо хочете здивувати гостей або близьких неординарним десертом. Нижченаведена покрокова інструкція передбачає приготування тіста, що трохи відрізняється від класичного варіанта на молоці. Крім того, подавання такого десерту змусить вас проявити фантазію. Як прикрасу можете використовувати свіжі ягоди або волоський горіх і банан.

Складові

Щоб зробити тісто, знадобляться:

  • 500 мл вершків (жирність — 23 %);
  • 3 яйця;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 150 г цукру;
  • 5 г соди;
  • сіль, ванілін — за смаком.

Для ягідної прикраси візьміть:

  • 30 г полуниці;
  • 10 г чорниці;
  • 25 г кленового сиропу;
  • цукрову пудру — за смаком.

Якщо вирішите прикрасити блюдо бананами й горіхами, запасіться:

  • 30 г банана;
  • 20 г волоських горіхів;
  • 25 г кленового сиропу;
  • цукровою пудрою — за смаком.

Час приготування — 40 хвилин.

Кількість порцій — 3.

Покрокова інструкція

  1. У глибокій мисці змішайте борошно, цукор, соду та інші сипкі інгредієнти.
  2. Влийте вершки, вбийте яйця. Перемішайте до однорідності.
  3. Залийте оцтом соду, влийте в тісто, розмішайте.
  4. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям.
  5. Випікайте панкейки по черзі з обох боків, доки поверхня тіста не підрум’яниться.
  6. Викладіть стопкою по 6 млинців на кожну тарілку. Посуд має бути підігрітим.
  7. Посипте панкейки цукровою пудрою.
  8. Приготуйте ягідну прикрасу. Вимийте всі плоди, полуницю розріжте навпіл, красиво викладіть на млинці, зверху полийте сиропом.
  9. Приготуйте горіхово-банановий декор, якщо вирішили віддати перевагу йому. Зніміть шкірку з банана, наріжте його, викладіть кружечками. Ядра горіхів подрібніть, посипте ними панкейки, полийте страву сиропом.

klasychnyj-oryginalnyj-retsept-pankejky-na-molotsiПанкейки на кислому молоці, які подають з карамельним соусом

Класичні панкейки роблять на звичайному молоці, але млинці, приготовані на кефірі, виходять своєрідними. Рекомендуємо вам потішити близьких і такою стравою, яку подають зі смаженими бананами та карамельним соусом.

Складові

Щоб зробити тісто, вам знадобляться:

  • 50 мл рослинної олії;
  • 400 мл кислого молока або кефіру;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 2 яйця;
  • 150 г борошна;
  • 100 г цукру.

Щоб приготувати банани, візьміть:

  • 50 г вершкового масла;
  • 4 банани;
  • 100 г коричневого цукру.

Для приготування соусу знадобляться:

  • 50 мл води;
  • 200 мл вершків (жирність — 10 %);
  • 100 г цукру.

Час приготування — 40 хвилин.

Кількість порцій — 3.

Покрокова інструкція

  1. У глибокій ємності розмішайте яйця, лимонний сік, рослинну олію, кефір.
  2. У мисці з’єднайте борошно, цукор. Додайте до них яєчно-лимонну масу, вимісіть, залиште на 30 хв.
  3. Розігрійте сковороду. Викладіть тісто невеликими порціями, пропечіть до утворення з кожного боку рум’яної скоринки.
  4. У сотейник всипте цукор, додайте воду, розтопіть.
  5. Влийте вершки. Помішуючи, доведіть масу до густої консистенції.
  6. Очистіть банани, наріжте уздовж.
  7. На сковороді розтопіть масло, коричневий цукор.
  8. Викладіть банани, обсмажте з двох боків до утворення легкої скоринки.
  9. Візьміть теплі тарілки. Покладіть на кожну по 6 панкейків. Зверху прикрасьте страву смаженими бананами, полийте соусом.

Проявляйте фантазію, «кастомізуйте» запропоновані покрокові інструкції та створюйте свій фірмовий рецепт панкейків на молоці!