Відпочиваємо

Як красиво прикрасити ялинку на Новий рік

novyj-rik-2018-yak-krasyvo-prykrasyty-yalynku-1

Чим ближче новорічні свята, тим більше хочеться прикрашати все навколо себе. Гірлянду на вікно, скляну кульку зі стрічкою на люстру, дощик на дзеркало… Але справжня казка починається, коли в будинку з’являється ялинка. І неважливо, справжня вона чи штучна, адже саме з нею приходить відчуття свята та передчуття чудес.

До вашої уваги пропонуються ідеї, як прикрасити ялинку, щоб символ майбутнього року був до вас прихильний усі 365 днів.

novyj-rik-2018-yak-krasyvo-prykrasyty-yalynku-2Як правильно прикрасити ялинку — враховуємо всі аспекти

Попередня пропозиція може викликати подив: дійсно, мало хто з нас чув, що навіть стосовно прикрашання новорічної ялинки існують певні правила. Причому покликані вони не регламентувати процес, перетворивши його на рутину, а навпаки — допомогти отримати максимум задоволення.

Отже, перерахуємо основні правила декорування зеленої красуні.

  1. Визначтеся з переважним типом прикрашання (хаотичний, гвинтовий, по колу) і стилем.
  2. Виберіть кольори та їхнє поєднання залежно від покровителя року й рекомендацій фен-шуй.
  3. Використовуйте не тільки покупні іграшки, а й підручні матеріали: стрічки, цукерки, мандарини, тканину тощо.
  4. Дотримуйтесь порядку розміщення прикрас.

Тільки на перший погляд ці правила можуть здатися складними й нудними: повірте, отриманий результат вас приємно здивує.

novyj-rik-2018-yak-krasyvo-prykrasyty-yalynku-3Стильно прикрасити ялинку — мистецтво, що доступне кожному

Навіть якщо ви рік від року абияк розвішували на колючих гілках кульки та фігурки, ви все одно діяли за одним із перерахованих вище правил. Такий варіант називається хаотичним і має свою принадність: вогники гірлянд відбиваються від різнокольорових іграшок, створюючи чарівну гру світла. Але якщо вам хочеться спробувати щось новеньке, зверніть увагу на гвинтову (спіральну) або кругову техніку прикрашання.

Оригінально й красиво прикрасити ялинку ви зможете, розвісивши іграшки по спіралі. Водночас кожен сегмент зеленої красуні прикрашається своїм кольором, і такого правила потрібно дотримуватися неухильно. Потім береться наступний колір — і так до самого верху. Підкреслити правильну геометрію можна стрічками або мішурою, закріпленими по спіралі. Можна обмежитися тільки ними, виглядати все одно буде дуже стильно.

Техніка декорування по колу зробить деревце схожим на рівну акуратну піраміду. Щоб таким чином прикрасити ялинку своїми руками, кожен ярус потрібно «закільцювати». Іграшки певного кольору розвішують зліва направо (або справа наліво) рівною низкою. Потім переходять до наступного. Головне — стежити, щоб колір не «плигав», а вишикувався в максимально чітку лінію, підкреслити яку допоможуть ті самі стрічки й мішура.

Хочете зробити новорічну ялинку ще більш оригінальною? Прикрасьте її, наприклад, у вінтажному або європейському стилі. У першому випадку можна використовувати прикраси «під старовину», зокрема і ювелірні, мереживо, дерев’яні або тканинні іграшки.

Щоб новорічна ялинка мала європейський колорит, знадобиться багато великих бантів, бус, іграшок у вигляді сніжинок і ангелів, біло-червоних цукерок-палиць. Покладені під таким деревом подарунки обов’язково мають бути упаковані й підписані.

Як прикрасити ялинку на Новий рік: магія кольору

Новорічну красуню можна прикрасити у кольори: золотий, жовтий, пісочний, помаранчевий, коричневий. Велика кількість червоного може відлякувати господаря майбутнього року. Цей колір припустимий у невеликих кількостях, оскільки символізує вогнище, біля якого грілася перша людина, що приручила собаку.

Стихія землі тяжіє до спокою і затишку, отже, краще обійтися без пафосу й обмежитися мінімальним декором. Наприклад, можна зупинитися на одному кольорі кульок, зробивши новорічне дерево стримано стильним. При цьому білу ялинку найбільш ефектно прикрасить набір іграшок і мішури контрастного кольору: помаранчевого, глибокого синього, золотого.

Новорічне дерево здатне запрограмувати долю на весь майбутній рік, впевнені майстри фен-шуй. І радять встановлювати ялинки в частині будинку, яка відповідає тому, що ви хочете активізувати. Візьміть компас, накресліть на папері восьмикутник Багуа і впустіть давню східну магію в своє життя! Навіть якщо ви в неї не вірите, зрештою, чому б не спробувати?

novyj-rik-2018-yak-krasyvo-prykrasyty-yalynku-5Як прикрасити ялинку підручними засобами

Кульки й фігурки — це, звичайно, чудово, але фрукти та цукерки на ялинці принесуть набагато більше радості. Особливо якщо у вашому будинку є діти. Спробуйте розбавити традиційні іграшки всілякими ласощами, і ваша ялинка точно не залишиться непоміченою. Та й фото з нею збере гарний «урожай» лайків і захоплених коментарів.

А ще можна самостійно або разом із дітьми в’язати банти з атласних стрічок, вирізати, прикрашати або шити іграшки. Поставтеся до процесу творчо — адже це чудова нагода проявити себе!

novyj-rik-2018-yak-krasyvo-prykrasyty-yalynku-6Іграшки: розмір має значення

Наостанок ще кілька порад, які дозволять досягти чудових результатів:

  • спочатку на ялинку вішають електричні гірлянди. Робиться це для того, щоб світло наче йшло зсередини, а не перекривало іграшки;
  • розмір кульок залежить від дерева, на яке їх вішатимуть. Маленьку ялинку великі іграшки зіпсують громіздкістю, дрібні на великій і пухнастій загубляться;
  • спочатку вішають найбільші іграшки, потім менші прикраси. Великі задають основний тон, мініатюрні покликані стати яскравими акцентами;
  • не вішайте поруч однакові іграшки. Подібне припускається, тільки якщо це стилістичний прийом.

Залишилося лише вирішити питання, як прикрасити ялинку дощиком. Найкраще він виглядає, коли струмує зверху вниз. Сріблясті відблиски в світлі гірлянд створюють відчуття, що ялинка вкрита мерехтливим снігом.

Закінчивши прикрашати, вийдіть із кімнати та спробуйте відволіктися на інші справи. А через час поверніться й подивіться на ялинку свіжим поглядом: чи все на ній розташовано так, як потрібно? Чи досягли ви бажаного ефекту? Якщо так, тоді загадайте бажання! Таку красуню-ялинку Дід Мороз точно не залишить без уваги, а її господарів — без подарунків.

Щасливих свят!

Tags : Свята