Їмо

Як приготувати гарбузовий мус: три оригінальні ідеї

yak-prygotuvaty-garbuzovyj-mus-try-oryginalni-ideyi

Яскравий, смачний, неймовірно корисний — гарбуз можна вважати найоптимістичнішим сезонним продуктом! Але його потрібно вміти готувати, адже багато хто недолюблює короля осінніх овочів за специфічний присмак.

Спробуйте приготувати не звичну кашу з пшоном і молоком або оладки, а мус із гарбуза. Цілком можливо, він стане вашою фірмовою стравою.

Секрет приготованого так помаранчевого плода в тому, щоб вивести на перший план і максимально підкреслити його характерну солодкість.

Мус з гарбуза з розсипчастим печивом і солоною карамеллю

Цей гарбузовий мус підкорить навіть тих, хто ніколи не вважав короля осінніх овочів продуктом, з якого можна зробити вишуканий десерт.

Приготування цієї страви потребує терпіння та скрупульозності, але всі зусилля цілковито компенсує чудовий смак отриманих ласощів.

Щоб зробити 5 порцій гарбузового мусу з печивом і карамеллю, доведеться витратити 1,5 години. Всі продукти, необхідні для приготування цієї страви, можна придбати в будь-якому торговельному центрі мережі METRO.

Інгредієнти

  • 450 г очищеного гарбуза;
  • 200 г вареного згущеного молока;
  • 200 г цукрового піску;
  • 50 г підсмаженого й очищеного гарбузового насіння;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • трохи холодної води;
  • кориця, велика морська сіль — по дрібці.yak-prygotuvaty-garbuzovyj-mus-try-oryginalni-ideyi

Покрокова інструкція

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками (сторона — 1 см). Помістити подрібнені овочі на деко. Запекти гарбуз у духовці, розігрітій до 170 °C. Термічна обробка забере максимум пів години.
  2. Приготувати пісочне тісто. У комбайні змішати в крихту масло, борошно, дрібку солі, столову ложку цукру, кілька столових ложок крижаної води. Отриману масу зліпити в кулю, загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник.
  3. Дістати гарбуз із духовки. Дати запеченим шматочкам охолонути.
  4. У блендері збити гарбуз, протерти його крізь сито. У масі не має бути грудочок.
  5. У гарбузовий мус додати згущене молоко, обережно перемішати. Поставити солодку масу в холодильник.
  6. З тонко розкачаного тіста вирізати кружальця. Щоб це зробити, можна використати склянку. Наколоти виделкою кожен кружечок, поставити на 15 хвилин запікатися в розігріту до 180 °C духовку.
  7. Приготувати карамель для декору. У каструльці розтопити 100 г цукру, додати до нього сіль і гарбузове насіння. Тонким шаром розподілити ретельно перемішану масу на силіконовому килимку, дати карамелі застигнути.
  8. Зібрати страву. На печиво покласти гарбузове пюре зі згущеним молоком, посипати колотою карамеллю. Шари можна повторити, за бажання доповнивши збитими вершками. Посипати гарбузовий мус корицею, подати з какао або кавою з молоком.

Мус з гарбуза та яблук

Це гарний варіант сніданку або десерту для тих, хто стежить за калорійністю продуктів, дотримується принципів здорового харчування, але при цьому любить поласувати солодким. Мус із гарбуза та яблук нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий повітряний десерт чимось нагадує ніжний зефір і не менш смачний, ніж ці популярні ласощі.

Щоб зробити 4–5 порцій страви, вам знадобиться година.

Інгредієнти

  • 500 г гарбуза без шкірки та насіння;
  • 450 г очищених яблук без серединок;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 пакетик желатину, вода для його замочування;
  • сік половинки лимона;
  • 2 яєчних білки;
  • трохи меленої кориці;
  • дрібка солі.yak-prygotuvaty-garbuzovyj-mus-try-oryginalni-ideyi

Покрокова інструкція

  1. Гарбуз і яблука нарізати довільними кубиками. Помістити основу майбутньої страви на деко. Скропити шматочки гарбуза та яблук лимонним соком і запекти в духовці, розігрітій до 180 °C. Також основу мусу можна потушкувати на плиті, помістивши подрібнені фрукти та овоч у посуд із товстим дном.
  2. Гарбуз і яблука подрібнити занурювальним блендером. Основа страви має бути однорідною. Додати в масу цукор, збивати ще кілька хвилин.
  3. Желатин замочити у воді згідно з інструкцією на упаковці.
  4. Холодні білки добре збити з дрібкою солі.
  5. Акуратно перемішати білки та гарбузово-яблучний мус, додати желатин.
  6. Розкласти страву по креманках або широких келихах, поставити на пів години в холодильник.

Торт з гарбузовим мусом

Цей мус використовують і для приготування чизкейка. Желе, зробленим із гарбузового пюре, можна прикрасити, наприклад, бісквіт.

Пропонуємо вам опанувати експрес-рецепт тортика в склянці. Родзинкою цієї страви стане яскравий, корисний гарбузовий мус.

Щоб зробити 5 порцій таких ласощів, знадобиться максимум 15 хвилин.

Інгредієнти

  • 400 г гарбузового пюре (оптимально, якщо ви будете використовувати мускатний гарбуз — він найсолодший і найяскравіший);
  • 300 г шоколадного або кавового печива;
  • 100 г несолоного вершкового масла;
  • 50 г вершкового (м’якого) сиру;
  • цукор — на смак;
  • жменя смажених волоських горіхів і палички кориці для подавання.yak-prygotuvaty-garbuzovyj-mus-try-oryginalni-ideyi

Покрокова інструкція

  1. У блендері робимо гарбузовий мус, додаємо в нього цукор і вершковий сир, перетворюємо все інгредієнти на однорідну ніжну масу.
  2. Печиво ламаємо на невеликі шматочки. Перемішуємо подрібнені кондитерські вироби з розтопленим на водяній бані вершковим маслом.
  3. Суміш печива з маслом викладаємо в креманки або келихи, заливаємо гарбузовим мусом, ставимо в холодильник. Прикрашаємо страву горішками, паличками кориці та подаємо на стіл.

Смачного!