Їмо

Готуємо смачне та корисне домашнє морозиво: 6 простих рецептів

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-1

Уже зовсім скоро літо, отже, саме час потішити себе улюбленим прохолодним десертом — вершковим морозивом. Однак ласощі з магазину не завжди якісні, а їхній склад далекий від бажаного.

Оптимальне рішення — виготовити смачне та корисне морозиво в домашніх умовах. Для цього знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і часу.

Склад морозива можна варіювати на свій розсуд. Ніколи не куштували ласощі, наприклад, із кефіру та йогурту?.. Пропонуємо вашій увазі смачні та прості рецепти для всіх і кожного.

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-4Ванільно-вершкове

Цей рецепт домашнього морозива є класичним — для десерту знадобляться молоко та вершки.

Порада: приготування морозива в домашніх умовах починається з вибору свіжого якісного молока. Смачне морозиво вдома робиться завжди з продукту, жирність якого має бути не менше 3,2 %. Вершки важливо заздалегідь охолодити. Дістати їх потрібно безпосередньо перед приготуванням.

Складові:

  • 250 мл пастеризованого молока;
  • 60 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру або 2 г ваніліну (на 500 г морозива);
  • 3 курячі жовтки;
  • 150 мл кулінарних вершків (жирність — 33 %).gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-3

Приготування:

  1. Молоко виливаємо в невеликий сотейник, ставимо томитися на середній вогонь. Щоб воно не пригорало, потрібно додати частину цукру — 30 г (приблизно 1,5 ст. л.). Молоко не слід доводити до кипіння: температура не має перевищувати 80 °C. Візуально можна орієнтуватися на маленькі бульбашки на поверхні рідини по краю каструлі.
  2. Ванільний цукор або ванілін змішуємо з гарячим молоком. Можна використати сухий стручок ванілі.
  3. Жовтки змішуємо з цукром і розтираємо віничком.
  4. У гаряче молоко невеликою цівкою виливаємо жовтки з цукром, ставимо суміш на водяну баню. Наше завдання — зробити молочну масу густою.
  5. Охолоджуємо готову основу, з’єднуємо зі збитими вершками.
  6. Розкладаємо морозиво по контейнерах або порційних формах, ставимо в морозильну камеру. Також за цим рецептом можна готувати десерт у морозивниці.
  7. Через 1–1,5 години масу потрібно перемішати вручну або за допомогою блендера. Це дасть змогу досягти кремоподібної текстури без кристаликів льоду.
  8. Знову ставимо в морозилку до повного застигання.

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-2Кефірно-бананове

Кефір — натуральний і дуже корисний продукт. На жаль, багато дітей і дорослих його не люблять. Але, якщо на основі кефіру зробити морозиво, він перетвориться на дивовижну смакоту. Її приготування не потребує багато часу, а результат потішить навіть найдосвідченіших гурманів.

Складові:

  • 300 мл (півтори склянки) кефіру будь-якої жирності;
  • 1–2 банани;
  • будь-які ягоди без кісточок — вишня, журавлина, чорниця, малина тощо;
  • 2–3 ст. л. рідкого меду — можна замінити сиропом, варенням, джемом або просто 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

  1. Банан очищуємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в чашу блендера. Сюди ж додаємо кефір, цукор або мед. Збиваємо до утворення однорідної маси.
  2. Заливаємо кефірну основу в формочку, ставимо в морозилку на 1,5 години.
  3. За допомогою блендера готуємо ягідний соус. В однорідну суміш додаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю.
  4. Варимо соус 15 хвилин на маленькому вогні.
  5. Застигле морозиво кладемо в чашу блендера та повторно збиваємо. Маса має бути густою та однорідною. Знову ставимо остуджувати в морозилку на 4–5 годин.
  6. Подаємо кефірне морозиво в порційних креманках, поливши соусом і прикрасивши листочком м’яти.

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-6Вершкове морозиво для великої компанії

Складові:

  • 300 мл цільного молока;
  • 300 мл вершків (жирність — 30 %);
  • 900 мл вершків (жирність — 20 %);
  • 300 г цукру;
  • 10 жовтків;
  • ванільний цукор;
  • ягоди для прикрашання.

Приготування:

  1. Молоко та два види вершків змішуємо в сотейнику, ставимо на маленький вогонь. Гріємо, не доводячи до кипіння.
  2. Жовтки з цукром збиваємо на піну.
  3. Постійно помішуючи, тонкою цівкою вливаємо в гарячу молочну суміш жовтки з цукром.
  4. Ставимо молочну суміш у холодильник, даємо трохи застигнути.
  5. Через 3 години повторно збиваємо загусле морозиво та розливаємо у формочки. Заморожуємо ще 5–6 годин.

Шоколадне морозиво вдома

Шоколадне домашнє морозиво готувати легко, адже для цього знадобляться лише три інгредієнти. Такий десерт найбільше люблять діти.

Складові:

  • 100 г згущеного молока;
  • 300 мл жирних холодних вершків;
  • 80 г шоколаду або 40 г какао-порошку.

Приготування:

  1. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. На невисокій швидкості збиваємо міксером холодні вершки до легкого загустіння, додаємо згущене молоко.
  3. Вводимо в масу шоколад, швидко перемішуємо міксером.
  4. Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозилку.

Через те, що шоколад містить масло, таке морозиво застигає протягом декількох годин. Подавати його найкраще в чистому вигляді або з горішками.

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-12Пломбір в домашніх умовах

Пломбір має щільну текстуру та високу жирність. Класичний різновид готується з вершковим маслом. Такий рецепт морозива в домашніх умовах з фото напевно допоможе вам згадати дитинство.

Складові:

  • 500 мл молока;
  • 120 мл води;
  • 2 курячі яйця;
  • 2 г ваніліну;
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 300 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-12

Приготування:

  1. Пломбір роблять в кілька етапів. 400 мл молока виливаємо в сотейник, ставимо грітися на маленькому вогні. До кипіння доводити не варто.
  2. Білки відділяємо від жовтків. Останні перетираємо з 100 г цукру (приблизно 5 ст. л.).
  3. Змішуємо молоко, що залишилося, із жовтками, додаємо крохмаль.
  4. У яєчну суміш вводимо гаряче молоко. Ретельно помішуючи, ставимо на вогонь, доводимо до загустіння.
  5. Отриману кремоподібну масу вистуджуємо в холодній воді з льодом.
  6. Готуємо солодкий сироп. Змішуємо воду, цукор, лимонну кислоту та ставимо на маленький вогонь до закипання.
  7. Збиваємо білки в густу піну, змішуємо з гарячим сиропом. Отриману масу знову збиваємо.
  8. Масло з ваніліном також збиваємо віничком або виделкою, поки обсяг першого не збільшиться вдвічі.
  9. Змішуємо масло з молочної основою, потім потроху додаємо сироп. Ретельно перемішуємо.
  10. Перекладаємо суміш у форму і морозимо 2 години.

gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-8Фруктове морозиво вдома за 5 хвилин

Як зробити морозиво в домашніх умовах за кілька хвилин? Дуже просто. Цей рецепт — справжня знахідка для поціновувачів холодних десертів. Адже для його приготування досить мати лише потужний блендер і улюблені фрукти.

Складові:

  • 2 великі банани;
  • 100 г полуниці;
  • 30 мл білого класичного йогурту.gotuyemo-smachne-ta-korysne-domashnye-morozyvo-6-prostyh-retseptiv-10

Приготування:

  1. Вам стануть у пригоді заморожені полуниця та банан. Перед тим, як класти останній у холодильник, його необхідно порізати на невеликі частинки.
  2. Кладемо фрукти в блендер, додаємо йогурт, збиваємо все. 3 хвилини — і смачне фруктове морозиво вдома готове.
  3. Перекладаємо ласощі в креманки та насолоджуємося.