Їмо

Короп у соусі теріякі: рецепт

korop-u-sousi-teriyaki-retsept

Чимало рецептів азійської кухні не такі складні, як здається на перший погляд. Спробуйте приготувати коропа з соусом теріякі й, можливо, він стане вашою коронною стравою.

Короп із соусом теріякі в духовці

Досі з побоюванням дивитесь на страви азійської кухні та думаєте, що не впораєтеся з приготуванням цих дивовиж? Очі бояться, а руки роблять! Тим паче, що часом найскладніше в східній кулінарії — назви страв. Що стосується наведеного нижче рецепта, то навіть найменування цієї їжі не вельми екзотичне.

Короп із соусом теріякі обов’язково сподобається вам і вашим близьким. Ну а всі необхідні для його приготування продукти в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Готуємо коропа з теріякі korop-u-sousi-teriyaki-retsept

Використовувати можна й іншу рибу, в тому числі червону. Аби не ускладнювати собі життя, рекомендуємо купувати не цілу тушку, а філе/стейки.

Короп з соусом теріякі, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, готуватиметься максимум 40 хвилин. Попередньо рибу потрібно буде замаринувати. У рідині зі спеціями короп повинен провести мінімум 2 години. Оптимальний варіант — на всю ніч поставити його маринуватися до холодильника. Що більше часу шматочки філе/стейки проведуть у соусно-оцтовій суміші, то насиченішим буде смак готової страви.

З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 6 порцій коропа з соусом теріякі.

Інгредієнти:

  • короп — 1–1,2 кг філе/стейків;
  • соуси (соєвий і теріякі) — по 4 ст. л.;
  • кунжут — 2 ст. л.;
  • білий оцет — 1,5 ст. л.;
  • сухий мелений часник — 1 ч. л.;
  • імбир — 0,5 ч. л.;
  • мед — 1,5 ст. л.;
  • коричневий цукор — 2 ст. л.;
  • зелень (петрушка, цибуля) — на свій смак.

Покрокова інструкція: korop-u-sousi-teriyaki-retsept

  1. Розморожуємо філе/стейки, миємо, висушуємо. За необхідності видаляємо плавники, кісточки. Якщо працюємо з філе, то порційно ріжемо його.
  2. Беремо невелику миску, готуємо в ній маринад. Натираємо в місткість імбир, додаємо часник, оцет, мед, кунжут, соуси, гарненько перемішуємо.
  3. Заливаємо шматки коропа маринадом. Можна зробити це в поліетиленовому пакеті, тоді буде легше рівномірно розподілити рідину та не доведеться зайвий раз перевертати саму рибу — досить буде перевернути пакет.
  4. Відправляємо коропа до холодильника мінімум на 2 години. Кілька разів перевертаємо його або пакет, в якому маринуються шматочки філе/стейки.
  5. Розігріваємо духовку до 170–180 °C. У відповідну місткість викладаємо шматочки риби, зверху поливаємо їх маринадом, посипаємо коричневим цукром. Відправляємо запікатися хвилин на 20.
  6. Дістаємо коропа з теріякі з духовки. Посипаємо готові шматочки філе/стейки рубаною зеленню та подаємо з рисом або овочами.

Смачного!