Їмо

Кролик у вершковому соусі з печерицями

krolyk-u-vershkovomu-sousi-z-pecherytsyamy

М’ясо кролика надзвичайно корисне та легкозасвоюване. Його можна і потрібно вживати дітям, тим, хто дотримується дієти, потерпає від фізичного й емоційного виснаження.

Оскільки кролятина досить суха та має специфічний присмак, за її приготування беруться не всі. Завдяки викладеним нижче порадам ви навчитеся правильно обробляти й готувати це м’ясо. Ну а купити якісну свіжу кролятину в будь-який момент можна в торгових центрах мережі METRO.

Правильно обробляємо тушку

Кролик у вершковому соусі в духовці обов’язково вийде ніжним, якщо його термічній обробці передуватимуть такі процедури:

  1. Вимочування. Попередньо кролик мінімум 12 годин повинен провести в холодній воді. За цей час рідину потрібно кілька разів злити. Наприклад, ви можете ввечері взяти глибоку місткість, помістити в неї тушку, залити водою, а, прокинувшись, поміняти останню. Якщо кролик невеликий, вимочуйте його повністю, але за бажання вже на цьому етапі маєте змогу подрібнити м’ясо на порційні шматки.
  2. Маринування. Після замочування промийте кролика, висушіть паперовими рушниками. Потім натріть шматочки сумішшю з солі, перцю, орегано, улюблених трав. Далі змастіть кролятину рослинною олією та залиште на годину маринуватися.

Запікаємо кролика в вершково-грибному соусі krolyk-u-vershkovomu-sousi-z-pecherytsyamy

У рецепті враховуємо, що шматочки вже замариновано, отже, включати прянощі та спеції до переліку інгредієнтів не будемо. Готується кролик у вершковому соусі з вином години 1,5–2 — усе залежить від характеристик духовки та кількості м’яса. З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій страви.

Інгредієнти:

  • кролик — 8 порційних шматочків;
  • печериці — 200 г;
  • цибуля — 1 велика головка;
  • біле сухе вино — 200 мл;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • вершки (жирність — 20 %) — 150 мл;
  • вершкове масло — 70–100 г;
  • сіль — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку, вона повинна розігрітися до 180–200 °C.
  2. Ставимо на плиту товстостінну сковороду, розігріваємо, викладаємо шматки м’яса та половину вершкового масла. Підрум’янюємо кролика з обох боків, переміщуємо в місткість для запікання.
  3. Розрізаємо гриби навпіл або на четвертинки. Цибулю подрібнюємо середніми кубиками. Кидаємо в розігріту пательню половину масла, що залишилася. Смажимо цибулю та гриби на середньому вогні хвилин зо 5.
  4. Виливаємо в основу соусу вино, вершки (невелику частину потрібно залишити), солимо та тушкуємо під кришкою до готовності грибів. У решті вершків розводимо борошно (стежте, щоб не утворилося грудочок), виливаємо в соус, добре вимішуємо, доводимо до закипання.
  5. Соусом заливаємо кролика так, аби останній був повністю покритий. Накриваємо місткість зі стравою фольгою, відправляємо в духовку приблизно на годину. Коли кролятина буде готова, знімаємо фольгу та ще 10 хв. запікаємо м’ясо у відкритому вигляді. На цьому етапі можна додати до страви натертий твердий сир, нарізані кружальцями маслини чи подрібнену зелень.
  6. Виймаємо готового кролика, подаємо гарячим з гарніром, овочами.

Смачного!