М’ясо кролика надзвичайно корисне та легкозасвоюване. Його можна і потрібно вживати дітям, тим, хто дотримується дієти, потерпає від фізичного й емоційного виснаження.
Оскільки кролятина досить суха та має специфічний присмак, за її приготування беруться не всі. Завдяки викладеним нижче порадам ви навчитеся правильно обробляти й готувати це м’ясо. Ну а купити якісну свіжу кролятину в будь-який момент можна в торгових центрах мережі METRO.
Правильно обробляємо тушку
Кролик у вершковому соусі в духовці обов’язково вийде ніжним, якщо його термічній обробці передуватимуть такі процедури:
- Вимочування. Попередньо кролик мінімум 12 годин повинен провести в холодній воді. За цей час рідину потрібно кілька разів злити. Наприклад, ви можете ввечері взяти глибоку місткість, помістити в неї тушку, залити водою, а, прокинувшись, поміняти останню. Якщо кролик невеликий, вимочуйте його повністю, але за бажання вже на цьому етапі маєте змогу подрібнити м’ясо на порційні шматки.
- Маринування. Після замочування промийте кролика, висушіть паперовими рушниками. Потім натріть шматочки сумішшю з солі, перцю, орегано, улюблених трав. Далі змастіть кролятину рослинною олією та залиште на годину маринуватися.
Запікаємо кролика в вершково-грибному соусі 
У рецепті враховуємо, що шматочки вже замариновано, отже, включати прянощі та спеції до переліку інгредієнтів не будемо. Готується кролик у вершковому соусі з вином години 1,5–2 — усе залежить від характеристик духовки та кількості м’яса. З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій страви.
Інгредієнти:
- кролик — 8 порційних шматочків;
- печериці — 200 г;
- цибуля — 1 велика головка;
- біле сухе вино — 200 мл;
- борошно — 2 ст. л.;
- вершки (жирність — 20 %) — 150 мл;
- вершкове масло — 70–100 г;
- сіль — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Вмикаємо духовку, вона повинна розігрітися до 180–200 °C.
- Ставимо на плиту товстостінну сковороду, розігріваємо, викладаємо шматки м’яса та половину вершкового масла. Підрум’янюємо кролика з обох боків, переміщуємо в місткість для запікання.
- Розрізаємо гриби навпіл або на четвертинки. Цибулю подрібнюємо середніми кубиками. Кидаємо в розігріту пательню половину масла, що залишилася. Смажимо цибулю та гриби на середньому вогні хвилин зо 5.
- Виливаємо в основу соусу вино, вершки (невелику частину потрібно залишити), солимо та тушкуємо під кришкою до готовності грибів. У решті вершків розводимо борошно (стежте, щоб не утворилося грудочок), виливаємо в соус, добре вимішуємо, доводимо до закипання.
- Соусом заливаємо кролика так, аби останній був повністю покритий. Накриваємо місткість зі стравою фольгою, відправляємо в духовку приблизно на годину. Коли кролятина буде готова, знімаємо фольгу та ще 10 хв. запікаємо м’ясо у відкритому вигляді. На цьому етапі можна додати до страви натертий твердий сир, нарізані кружальцями маслини чи подрібнену зелень.
- Виймаємо готового кролика, подаємо гарячим з гарніром, овочами.
Смачного!