Їмо

Курячі крильця «Баффало»: найпростіший рецепт смачної страви

kuryachi-kryltsya-baffalo-2

Крильця «Баффало» підкорили серця мільйонів любителів курятини в усьому світі. Навіть скептично налаштовані чоловіки, які вважають, що в такій їжі мало м’яса, не відмовляться від цієї ароматної страви. Вона є чудовим доповненням до пива, такими крильцями обожнюють ласувати галасливі веселі компанії.

Плануєте вечірку або домашній перегляд футболу з друзями? Тоді обов’язково приготуйте крильця «Баффало»! Це зовсім не складно, тим більше результат перевершить усі очікування.

Обираємо інгредієнти правильно — лайфхаки від кулінарного експерта

Вперше приготовані у такий спосіб курячі крила подали відвідувачам американського бару «Якір» 1964 року. До речі, цей заклад у містечку Вuffalo, що неподалік від Нью-Йорка, працює та процвітає донині.

Рецепт маринаду для крилець «Баффало» дуже простий і складається буквально з декількох інгредієнтів. Але перш, ніж ви візьметеся за приготування страви, потрібно правильно вибрати м’ясо.

Кулінарний експерт і відома телеведуча Тетяна Литвинова радить звертати увагу на довжину крила. Вона має становити приблизно 10 см. Крім того, уважно розгляньте шкірку курятини, яка має бути приємного рожевого відтінку з легкою жовтизною по краю. Правильний колір крилець свідчить про те, що на м’ясокомбінаті, звідки вони надійшли, дотримуються належних умов обробки та зберігання продуктів.

kuryachi-kryltsya-baffalo-4

Литвинова зазначає: для приготування маринаду можна використовувати будь-який нежирний кисломолочний продукт. Оптимально підійде свіжий кефір жирністю 1 %.

Готуємо м’ясо

Отже, щоб приготувати гострі крильця «Баффало», вам знадобляться:

  • 1 кг м’яса;
  • 2 склянки нежирного кефіру (можна замінити йогуртом без додатків);
  • 2 ч. л. подрібненого перцю чилі;
  • 5 очищених зубчиків часнику;
  • сіль і перець — за смаком.

Із перерахованої вище кількості інгредієнтів отримаєте 2–3 порції крилець «Баффало». Приготування триватиме десь 1 годину.

Покрокова інструкція:

  1. Обробіть крильця. Їх потрібно розрізати по суглобах на 3 частини. Найменшу, кінчики, покладіть у холодильник, оскільки вони не знадобляться. З цих частин потім можна буде, наприклад, зварити курячий суп.
  2. Ретельно промийте крильця, видаліть пір’їнки та волосинки, що залишилися, промокніть паперовим рушником.
  3. Змішайте в глибокій мисці всі інгредієнти для маринаду. Будьте уважні, нарізаючи перець чилі. Під час цього процесу рекомендується використовувати одноразові рукавички. Нарізавши перець, одразу ж ретельно вимийте ніж і дошку.

kuryachi-kryltsya-baffalo-3

  1. Перекладіть підготовлені крильця в миску з маринадом. Ретельно перемішайте, активно «масажуючи» куряче м’ясо.
  2. Залиште маринуватися на 1 або (краще) 2 години.
  3. Запечіть страву. Її можна готувати в духовці (на деку, змащеному краплею олії) при температурі  180 °C. Процес забере не більше години. Також крильця «Баффало» можна запекти на вугіллі. До слова, згідно з класичним рецептом, крильця обсмажуються у фритюрі, іноді із застосуванням паніровки.
  4. Запечені крильця з’єднайте із заздалегідь приготованим соусом.

kuryachi-kryltsya-baffalo-1

Незрівнянний дресінг для крилець «Баффало»

Соус — головна родзинка крилець «Баффало». Для його приготування потрібно використовувати якісне, достатньо жирне вершкове масло. Саме завдяки йому заправка виходить насиченою, апетитною та по-справжньому незрівнянною. Процес приготування соусу забере лічені хвилини.

Інгредієнти для дресінгу (кількість складових розрахована на те, щоб зробити заправку для зазначеної вище кількості м’яса):

  • 60 г вершкового масла (жирність — понад 82 %);
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • 2 ст. л. негострого готового томатного соусу;
  • 1 зубчик часнику;
  • крапля соусу чилі або трохи порізаного гострого перцю;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте цукор. Мед використовувати не рекомендується, оскільки під час нагрівання він втрачає більшість своїх корисних властивостей і, головне, виділяє канцерогени.
  2. Додайте інші інгредієнти. Прогрійте (не кип’ятити, інакше соус може розшаруватися) та з’єднайте з готовими крильцями «Баффало».

Подають цю страву зі шматочками сирої моркви та стебел селери. Не забувайте й про те, що багато хто любить ласувати крильцями «Баффало» з різними соусами — томатним, сирним, майонезом. Але, звісно ж, найкращим «акомпанементом» до цього гастрономічного дива стане охолоджене пиво та дружня компанія.

Смачного!