Крильця «Баффало» підкорили серця мільйонів любителів курятини в усьому світі. Навіть скептично налаштовані чоловіки, які вважають, що в такій їжі мало м’яса, не відмовляться від цієї ароматної страви. Вона є чудовим доповненням до пива, такими крильцями обожнюють ласувати галасливі веселі компанії.
Плануєте вечірку або домашній перегляд футболу з друзями? Тоді обов’язково приготуйте крильця «Баффало»! Це зовсім не складно, тим більше результат перевершить усі очікування.
Обираємо інгредієнти правильно — лайфхаки від кулінарного експерта
Вперше приготовані у такий спосіб курячі крила подали відвідувачам американського бару «Якір» 1964 року. До речі, цей заклад у містечку Вuffalo, що неподалік від Нью-Йорка, працює та процвітає донині.
Рецепт маринаду для крилець «Баффало» дуже простий і складається буквально з декількох інгредієнтів. Але перш, ніж ви візьметеся за приготування страви, потрібно правильно вибрати м’ясо.
Кулінарний експерт і відома телеведуча Тетяна Литвинова радить звертати увагу на довжину крила. Вона має становити приблизно 10 см. Крім того, уважно розгляньте шкірку курятини, яка має бути приємного рожевого відтінку з легкою жовтизною по краю. Правильний колір крилець свідчить про те, що на м’ясокомбінаті, звідки вони надійшли, дотримуються належних умов обробки та зберігання продуктів.
Литвинова зазначає: для приготування маринаду можна використовувати будь-який нежирний кисломолочний продукт. Оптимально підійде свіжий кефір жирністю 1 %.
Готуємо м’ясо
Отже, щоб приготувати гострі крильця «Баффало», вам знадобляться:
- 1 кг м’яса;
- 2 склянки нежирного кефіру (можна замінити йогуртом без додатків);
- 2 ч. л. подрібненого перцю чилі;
- 5 очищених зубчиків часнику;
- сіль і перець — за смаком.
Із перерахованої вище кількості інгредієнтів отримаєте 2–3 порції крилець «Баффало». Приготування триватиме десь 1 годину.
Покрокова інструкція:
- Обробіть крильця. Їх потрібно розрізати по суглобах на 3 частини. Найменшу, кінчики, покладіть у холодильник, оскільки вони не знадобляться. З цих частин потім можна буде, наприклад, зварити курячий суп.
- Ретельно промийте крильця, видаліть пір’їнки та волосинки, що залишилися, промокніть паперовим рушником.
- Змішайте в глибокій мисці всі інгредієнти для маринаду. Будьте уважні, нарізаючи перець чилі. Під час цього процесу рекомендується використовувати одноразові рукавички. Нарізавши перець, одразу ж ретельно вимийте ніж і дошку.
- Перекладіть підготовлені крильця в миску з маринадом. Ретельно перемішайте, активно «масажуючи» куряче м’ясо.
- Залиште маринуватися на 1 або (краще) 2 години.
- Запечіть страву. Її можна готувати в духовці (на деку, змащеному краплею олії) при температурі 180 °C. Процес забере не більше години. Також крильця «Баффало» можна запекти на вугіллі. До слова, згідно з класичним рецептом, крильця обсмажуються у фритюрі, іноді із застосуванням паніровки.
- Запечені крильця з’єднайте із заздалегідь приготованим соусом.
Незрівнянний дресінг для крилець «Баффало»
Соус — головна родзинка крилець «Баффало». Для його приготування потрібно використовувати якісне, достатньо жирне вершкове масло. Саме завдяки йому заправка виходить насиченою, апетитною та по-справжньому незрівнянною. Процес приготування соусу забере лічені хвилини.
Інгредієнти для дресінгу (кількість складових розрахована на те, щоб зробити заправку для зазначеної вище кількості м’яса):
- 60 г вершкового масла (жирність — понад 82 %);
- 2 ст. л. коричневого цукру;
- 2 ст. л. негострого готового томатного соусу;
- 1 зубчик часнику;
- крапля соусу чилі або трохи порізаного гострого перцю;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте цукор. Мед використовувати не рекомендується, оскільки під час нагрівання він втрачає більшість своїх корисних властивостей і, головне, виділяє канцерогени.
- Додайте інші інгредієнти. Прогрійте (не кип’ятити, інакше соус може розшаруватися) та з’єднайте з готовими крильцями «Баффало».
Подають цю страву зі шматочками сирої моркви та стебел селери. Не забувайте й про те, що багато хто любить ласувати крильцями «Баффало» з різними соусами — томатним, сирним, майонезом. Але, звісно ж, найкращим «акомпанементом» до цього гастрономічного дива стане охолоджене пиво та дружня компанія.
Смачного!