П'ємо

Рецепт полуничного пуншу

retsept-polunychnogo-punshu

Попри те, що батьківщина пуншу — спекотна Індія, напій віддавна подавали лише в гарячому вигляді. Згодом його почали вживати з льодом, тож якої температури буде коктейль, залежить тільки від вашого бажання. До слова, традиційно гарячі пунші п’ють взимку, холодні — теплої пори року.

Ароматний і підбадьорливий

Цінність цього напою в тому, що фрукти і ягоди в ньому не піддають сильній термічній обробці. Складові полуничного пуншу нагрівають, але не кип’ятять. У результаті аромат і користь інгредієнтів коктейлю зберігаються.

Пропонуємо вам спробувати зміксувати неймовірно ароматний і підбадьорливий полуничний пунш алкогольний. Усі продукти, які знадобляться для його приготування, ви завжди знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Готуємо смачний фруктово-ягідний коктейльretsept-polunychnogo-punshu

Щоб приготувати 6 порцій полуничного напою, знадобиться близько 2 годин. У результаті у вас вийде неймовірно смачний коктейль, від якого стовідсотково будуть у захваті всі, хто його спробують.

Полуничний пунш, рецепт якого ми пропонуємо нижче, можна зробити й безалкогольним. Для цього достатньо замінити вино лимонадом або мінеральною водою.

Інгредієнти:

  •  полуниця (якщо вона заморожена, попередньо необхідно розморозити ягоди в холодильнику) — 300 г;
  • лимон — 1 шт.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • апельсин — 2 шт.;
  • напівсолодке шампанське — 200 мл;
  • сухе (біле та червоне) вино — по 200 мл;
  • цукор — 140 г;
  • корінь імбиру — 20 г;
  • кориця — 1 паличка;
  • аніс, кардамон, гвоздика — на свій смак.

Покрокова інструкція:retsept-polunychnogo-punshu

  1. Яблука ретельно помити, видалити серцевину, нарізати великими шматками.
  2. Лимон і апельсини подрібнити кільцями. Кожну полуничку розрізати навпіл, кілька штук залишити для прикрашання.
  3. Викласти подрібнені інгредієнти майбутнього пуншу у містку каструлю, додати прянощі, дрібно нарізаний імбир, присипати цукром.
  4. Добре струснути місткість, щоб компоненти рівномірно розподілилися — ложкою їх перемішувати не слід.
  5. Накрити каструлю кришкою, залишити на 1 годину постояти на столі, аби фрукти-ягоди пустили сік. Хвилин за 15, коли з’явиться рідина, акуратно перемішати вміст посудини. Цю маніпуляцію належить повторити ще кілька разів, поки каструля з фруктами-ягодами стоїть на столі.
  6. Ввести в заготовину для полуничного пуншу весь алкоголь, крім шампанського. Розмішати інгредієнти та знову відставити на 1 годину настоюватися.
  7. Взяти посуд для подавання полуничного пуншу. Якщо немає спеціального, то підійде зручна широка місткість. Кинути в неї 10–12 шматочків льоду. Обережно перелити в посуд для подавання весь вміст каструлі, додати шампанське, перемішати. Налити пунш в склянки, прикрасити їх шматочками полуниці та листочками м’яти.

Чудової вам вечірки!