Навіть ревні поціновувачі класики визнають: було б дивно, якби коктейль «Маргарита», один з найуживаніших міксів світу, не мав безлічі варіацій. Незмінною у всіх випадках залишається лише основа напою — текіла.
Томмі й Маргарита
Коли з’явився цей коктейль, достеменно невідомо — часовий проміжок визначають 30–40 роками XX століття. Встановлено лише те, що популярним напій став завдяки Томмі Хілтону — власнику знаменитої мережі готелів.
Перебуваючи в Акапулько, бізнесмен спробував мікс з текіли з лаймом і апельсинового «Куантро». Томмі так сподобався смак коктейлю, що він одразу увійшов до меню готельних барів і ресторанів, що належали Хілтону.
Не обійшлося в цій історії й без жінки. Згідно з офіційною версією, вперше описуваний коктейль зробила така собі Маргарита Сеймз, чиє ім’я згодом і увічнили в назві напою.
Текіла, лайм і апельсиновий лікер
Звичайно, бармени в усьому світі піддалися спокусі та стали експериментувати зі смаком цього коктейлю. Спершу вони почали «грати» з пропорціями використовуваних інгредієнтів.
Оригінальним вважається рецепт коктейлю «Маргарита», відповідно до якого слід взяти по дві частини текіли та соку лайма плюс одну частину лікеру. З такою покроковою інструкцією категорично не згодна компанія «Куантро». Згідно з їхнім рецептом, текіли теж має бути дві частини, а лайма й апельсинового напою — один до одного. Зауважимо, визнаний Асоціацією барменів рецепт цього коктейлю передбачає використання 35 мл текіли, 15 мл соку лимона/лайма та 20 мл лікеру.
Існують варіанти описуваного напою з різними добавками. Серед них — незвичайний лонг-дрінк блакитного кольору з «Кюрасао», мікси з фруктово-ягідними та трав’яними лікерами, свіжими плодами.
Пропонуємо й вам спробувати зробити в домашніх умовах незвичайний варіант знаменитого коктейлю. Відсвіжна «Маргарита» з кавуна і м’яти вийде першокласною, навіть якщо у вас немає спеціального барного інвентарю. Головне — використовуйте для приготування напою тільки якісні та свіжі складові, які ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
«Маргарита» з кавуном і м’ятою — простий, але дуже смачний мікс
Збираючись приготувати цей відсвіжний коктейль, не забудьте запастися льодом. Пам’ятайте також: кавуновий м’якуш має бути охолодженим. Тоді на те, щоб зробити 4 порції чудового кавуново-м’ятного напою, вам знадобиться всього 5 хвилин.
Інгредієнти
- охолоджений кавуновий м’якуш без кісточок — 500 г;
- м’ята — великий пучок;
- срібляста текіла — 140 мл;
- лайм — 1–2 шт.;
- «Куантро» (або інший апельсиновий лікер) — 80 мл;
- лід — 3–4 кубики на кожен келих;
- дрібна морська (кухонна) сіль або цукор — для прикрашання посуду.
Покрокова інструкція
- Покласти в блендер кавун, м’яту, добре збити. Процідити масу через сито. Окремо вичавити в основу кавуново-м’ятного коктейлю сік лайма.
- Краї келихів протерти шматочком цитрусового. На блюдце насипати тонким шаром сіль/цукор. По черзі перевернути кожен келих на блюдце, потримати в такому положенні декілька секунд. Завдяки цим нескладним маніпуляціям посуд матиме красиву «сніжну» облямівку.
- Змішати в блендері/шейкері всі продукти, в тому числі м’ятно-кавунову заготовину. Розлити «Маргариту» в келихи з льодом. Прикрасити мікс листочками м’яти, подати.
Опановуємо оригінальну подачу кавуново-м’ятної «Маргарити»
Навіщо шукати посуд для коктейлю, якщо природа створила кавун? Звичайно, великі плоди нам не підійдуть, а ось мініатюрні стануть у пригоді. Приготування двох порцій чудової кавуново-м’ятної «Маргарити» за наведеним нижче рецептом забере близько пів години.
Інгредієнти
- міні-кавуни — 2 шт.;
- лайм — 1 шт.;
- м’ята — 1 пучок;
- цукор — 0,5 склянки;
- текіла — 70 мл;
- апельсиновий лікер — 50 мл;
- вода, лід.
Покрокова інструкція
- Спочатку готуємо лаймовий сироп, оскільки його потрібно буде охолодити. Знімаємо з цитрусового цедру, кладемо в каструльку. Додаємо в цю місткість пів склянки води, цукор. Ставимо каструльку на вогонь. Варимо сироп до повного розчинення цукру. Проціджуємо отриману рідину, охолоджуємо.
- Ретельно миємо кавунчики, в кожного з одного боку зрізаємо денце, щоб місткості для коктейлів були стійкими. Видаляємо тільки шкуринку. М’якуш намагаємося не зрізати. Інакше з «келихів» витікатиме рідина. З протилежного боку плодів зрізаємо кришечку. Вона повинна бути більше видаленого денця та оголювати м’якуш.
- Виймаємо м’якуш ложкою, звільняємо від кісточок. Вичищаємо кожен кавун практично повністю, але не до шкірки. М’якуш плодів і побиту качалкою м’яту подрібнюємо в блендері, проціджуємо отриману масу через сито.
- Кладемо у вичищені кавуни лід. Далі або змішуємо всі продукти, збиваємо та наливаємо в «келихи», або ділимо інгредієнти коктейлю на рівні частини, по черзі заливаємо їх в кожну саморобну місткість, а потім, щільно притиснувши смугастою кришечкою, струшуємо. Після цього озброюємося трубочками, вставляємо їх в «Маргариту» та насолоджуємося приголомшливим кавуново-м’ятним міксом.