П'ємо

Як приготувати «Маргариту» з кавуном і м’ятою: смачні експерименти

yak-prygotuvaty-margarytu-z-kavunom-m-yatoyu-smachni-eksperymenty

Навіть ревні поціновувачі класики визнають: було б дивно, якби коктейль «Маргарита», один з найуживаніших міксів світу, не мав безлічі варіацій. Незмінною у всіх випадках залишається лише основа напою — текіла.

Томмі й Маргарита

yak-prygotuvaty-margarytu-z-kavunom-m-yatoyu-smachni-eksperymentyКоли з’явився цей коктейль, достеменно невідомо — часовий проміжок визначають 30–40 роками XX століття. Встановлено лише те, що популярним напій став завдяки Томмі Хілтону — власнику знаменитої мережі готелів.

Перебуваючи в Акапулько, бізнесмен спробував мікс з текіли з лаймом і апельсинового «Куантро». Томмі так сподобався смак коктейлю, що він одразу увійшов до меню готельних барів і ресторанів, що належали Хілтону.

Не обійшлося в цій історії й без жінки. Згідно з офіційною версією, вперше описуваний коктейль зробила така собі Маргарита Сеймз, чиє ім’я згодом і увічнили в назві напою.

yak-prygotuvaty-margarytu-z-kavunom-m-yatoyu-smachni-eksperymentyТекіла, лайм і апельсиновий лікер

Звичайно, бармени в усьому світі піддалися спокусі та стали експериментувати зі смаком цього коктейлю. Спершу вони почали «грати» з пропорціями використовуваних інгредієнтів.

Оригінальним вважається рецепт коктейлю «Маргарита», відповідно до якого слід взяти по дві частини текіли та соку лайма плюс одну частину лікеру. З такою покроковою інструкцією категорично не згодна компанія «Куантро». Згідно з їхнім рецептом, текіли теж має бути дві частини, а лайма й апельсинового напою — один до одного. Зауважимо, визнаний Асоціацією барменів рецепт цього коктейлю передбачає використання 35 мл текіли, 15 мл соку лимона/лайма та 20 мл лікеру.

Існують варіанти описуваного напою з різними добавками. Серед них — незвичайний лонг-дрінк блакитного кольору з «Кюрасао», мікси з фруктово-ягідними та трав’яними лікерами, свіжими плодами.

Пропонуємо й вам спробувати зробити в домашніх умовах незвичайний варіант знаменитого коктейлю. Відсвіжна «Маргарита» з кавуна і м’яти вийде першокласною, навіть якщо у вас немає спеціального барного інвентарю. Головне — використовуйте для приготування напою тільки якісні та свіжі складові, які ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

«Маргарита» з кавуном і мятою простий, але дуже смачний мікс

yak-prygotuvaty-margarytu-z-kavunom-m-yatoyu-smachni-eksperymentyЗбираючись приготувати цей відсвіжний коктейль, не забудьте запастися льодом. Пам’ятайте також: кавуновий м’якуш має бути охолодженим. Тоді на те, щоб зробити 4 порції чудового кавуново-м’ятного напою, вам знадобиться всього 5 хвилин.

Інгредієнти

  • охолоджений кавуновий м’якуш без кісточок — 500 г;
  • м’ята — великий пучок;
  • срібляста текіла — 140 мл;
  • лайм — 1–2 шт.;
  • «Куантро» (або інший апельсиновий лікер) — 80 мл;
  • лід — 3–4 кубики на кожен келих;
  • дрібна морська (кухонна) сіль або цукор — для прикрашання посуду.

Покрокова інструкція

  1. Покласти в блендер кавун, м’яту, добре збити. Процідити масу через сито. Окремо вичавити в основу кавуново-м’ятного коктейлю сік лайма.
  2. Краї келихів протерти шматочком цитрусового. На блюдце насипати тонким шаром сіль/цукор. По черзі перевернути кожен келих на блюдце, потримати в такому положенні декілька секунд. Завдяки цим нескладним маніпуляціям посуд матиме красиву «сніжну» облямівку.
  3. Змішати в блендері/шейкері всі продукти, в тому числі м’ятно-кавунову заготовину. Розлити «Маргариту» в келихи з льодом. Прикрасити мікс листочками м’яти, подати.

Опановуємо оригінальну подачу кавуново-мятної «Маргарити»

yak-prygotuvaty-margarytu-z-kavunom-m-yatoyu-smachni-eksperymentyНавіщо шукати посуд для коктейлю, якщо природа створила кавун? Звичайно, великі плоди нам не підійдуть, а ось мініатюрні стануть у пригоді. Приготування двох порцій чудової кавуново-м’ятної «Маргарити» за наведеним нижче рецептом забере близько пів години.

Інгредієнти

  • міні-кавуни — 2 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • м’ята — 1 пучок;
  • цукор — 0,5 склянки;
  • текіла — 70 мл;
  • апельсиновий лікер — 50 мл;
  • вода, лід.

Покрокова інструкція

  1. Спочатку готуємо лаймовий сироп, оскільки його потрібно буде охолодити. Знімаємо з цитрусового цедру, кладемо в каструльку. Додаємо в цю місткість пів склянки води, цукор. Ставимо каструльку на вогонь. Варимо сироп до повного розчинення цукру. Проціджуємо отриману рідину, охолоджуємо.
  2. Ретельно миємо кавунчики, в кожного з одного боку зрізаємо денце, щоб місткості для коктейлів були стійкими. Видаляємо тільки шкуринку. М’якуш намагаємося не зрізати. Інакше з «келихів» витікатиме рідина. З протилежного боку плодів зрізаємо кришечку. Вона повинна бути більше видаленого денця та оголювати м’якуш.
  3. Виймаємо м’якуш ложкою, звільняємо від кісточок. Вичищаємо кожен кавун практично повністю, але не до шкірки. М’якуш плодів і побиту качалкою м’яту подрібнюємо в блендері, проціджуємо отриману масу через сито.
  4. Кладемо у вичищені кавуни лід. Далі або змішуємо всі продукти, збиваємо та наливаємо в «келихи», або ділимо інгредієнти коктейлю на рівні частини, по черзі заливаємо їх в кожну саморобну місткість, а потім, щільно притиснувши смугастою кришечкою, струшуємо. Після цього озброюємося трубочками, вставляємо їх в «Маргариту» та насолоджуємося приголомшливим кавуново-м’ятним міксом.