Їмо

Як приготувати рулет з телятини з грибами

yak-prygotuvaty-rulet-z-telyatyny-z-grybamy

Рулет з телятини, приготований з овочами і грибами, — страва, яка здатна прикрасити не лише повсякденний, а й святковий стіл. Таку їжу можна подавати й гарячою, щойно з духовки, й холодною.

Рекомендуємо випробувати кілька рецептів і вибрати оптимальний або час від часу тішити близьких різними варіаціями цієї страви. Щоб рулет з телятини вийшов першокласним, використовуйте для його приготування свіжі високоякісні продукти, які завжди можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Рулетики з телятини по-французьки

Універсальний рецепт, в якому телятину можна замінити на яловичину, свинину або інше м’ясо. Для запікання таких рулетів в духовці використовують будь-який глибокий посуд — від дека до горщиків.

Інгредієнти

  • 1 кг телятини;
  • 200 г кураги;
  • 200 г чорносливу;
  • 150 г ядер волоських горіхів;
  • 1/3 ч. л. меду;
  • сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 1 год. 15 хв.

Покрокова інструкція

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Курагу, чорнослив вимийте, наріжте якомога меншими шматочками.
  3. Ядра горіхів подрібніть, додайте до сухофруктів.
  4. Телятину наріжте тонкими скибочками та ретельно відбийте.
  5. Кожну відбивну посоліть. Потім поперчіть м’ясо. Крапніть в центр кожного шматочка телятини меду, покладіть невелику кількість суміші сухофруктів і горіхів.
  6. Скрутіть рулетики, закріпіть їх зубочистками, покладіть на деко кінчиками дерев’яних шпажок униз.
  7. Поставте місткість з рулетиками в розігріту духовку на 1 год. Якщо використовуєте горщик для запікання, страва готуватиметься 1,5 год.

yak-prygotuvaty-rulet-z-telyatyny-z-grybamyРулетики з телятини з грибами

Смак рулетиків з телятини з грибною начинкою гарантовано вразить поціновувачів м’ясної їжі. Така страва з легкістю прикрасить як недільний домашній обід, так і ресторанне меню. Щоб зробити ці рулети, рекомендуємо використовувати поперекову або спинну частину телятини та свіжі гриби.

Інгредієнти

  • 0,5 кг телятини;
  • 300 г грибів (краще печериць);
  • 100 г твердого сиру;
  • 1/2 склянки м’ясного бульйону;
  • 1/2 склянки сухого червоного вина;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • пучок петрушки;
  • сіль, перець — за смаком.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 1 год.

Покрокова інструкція

  1. Телятину вимити, нарізати пластинами завтовшки 1,5 см.
  2. Кожен шматочок м’яса відбити, щоб він став приблизно втричі тоншим. Посолити, поперчити відбивні.
  3. Гриби та цибулю почистити, дрібно нарізати.
  4. Розігріти на сковороді рослинну олію. Пропасерувати в ній цибулю до золотавого кольору.
  5. Додати гриби, обсмажити. Викласти вміст сковороди в миску.
  6. Помити зелень, подрібнити, з’єднати з грибами та цибулею.
  7. Потерти сир. Висипати його в миску з овочами та грибами, все посолити, поперчити й вимішати.
  8. У центр кожної м’ясної відбивної викласти начинку, згорнути рулетики з телятини, закріпити зубочистками.
  9. Нагріти сковороду, викласти на неї м’ясні вироби, обсмажити, доки на них не утвориться апетитна скоринка.
  10. Влити в місткість з рулетами вино. Потушкувати страву, доки не випарується половина рідини.
  11. Влити в сковороду з м’ясними виробами бульйон. Знову потушкувати страву, доки не випарується половина рідини.
  12. Викласти рулетики на блюдо, полити соусом, який утворився у сковороді. Подати страву до столу.

yak-prygotuvaty-rulet-z-telyatyny-z-grybamyРулет з телятини з чорносливом і грибами

Рулет з телятини з грибами та чорносливом з легкістю може стати хітом ресторанного меню. Таку їжу подають з гарніром або як самостійну страву.

Інгредієнти

  • 1 кг телятини (краще тонкий шматок);
  • 200 г грибів (краще печериць);
  • 200 г чорносливу без кісточок;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. меду;
  • 100 мл білого вина;
  • ¼ ч. л. мускатного горіха;
  • 2 гілочки свіжого розмарину;
  • 6 зубчиків часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець — за смаком.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 1 год.

Покрокова інструкція

  1. Помийте чорнослив. Залийте сухофрукти гарячою водою.
  2. Помийте гриби, почистьте 2 зубчики часнику, наріжте все дрібними шматочками.
  3. Розігрійте сковороду, влийте в неї оливкову олію. Висипте в пристосування для смаження подрібнений часник.
  4. Буквально через хвилину покладіть в пательню нарізані гриби. Поперчіть, посоліть печериці. Тушкуйте гриби близько 10 хв. Дайте шампіньйонам охолонути.
  5. Почистьте ще 2 зубчики часнику, натріть на тертушці. Посоліть подрібнену масу, поперчіть, додайте в неї мускатний горіх, вимішайте.
  6. Вимийте м’ясо. Якщо шматок товстий, розріжте його вздовж на тонкі пластинки. Відбийте м’ясо.
  7. Викладіть пласти телятини так, щоб їхні краї заходили один на одного.
  8. Натріть основу рулету часниковою сумішшю.
  9. Шарами викладіть на м’ясо гриби, чорнослив.
  10. Туго скрутіть рулет і зв’яжіть його мотузкою.
  11. Почистьте цибулю та моркву, наріжте великими шматочками, помістіть в глибоку форму для запікання.
  12. Залийте овочі вином. Покладіть на подрібнені цибулю та моркву гілочки розмарину.
  13. Помістіть на овочі рулет з телятини, обмажте його зверху медом.
  14. Розігрійте духовку до 180 °C, поставте в неї страву.
  15. Через 15 хв. переверніть рулет з телятини. Залиште страву запікатися ще на чверть години.
  16. Наріжте скибочками готовий рулет з телятини з чорносливом і грибами. Викладіть шматочки на велику тарілку.
  17. Подрібніть овочі разом з соком, що утворився. У вас повинно вийти рідке пюре.
  18. Полийте страву овочевим соусом і подайте до столу.

Смачного!