Рулет з телятини, приготований з овочами і грибами, — страва, яка здатна прикрасити не лише повсякденний, а й святковий стіл. Таку їжу можна подавати й гарячою, щойно з духовки, й холодною.
Рекомендуємо випробувати кілька рецептів і вибрати оптимальний або час від часу тішити близьких різними варіаціями цієї страви. Щоб рулет з телятини вийшов першокласним, використовуйте для його приготування свіжі високоякісні продукти, які завжди можна придбати в торгових центрах мережі METRO.
Рулетики з телятини по-французьки
Універсальний рецепт, в якому телятину можна замінити на яловичину, свинину або інше м’ясо. Для запікання таких рулетів в духовці використовують будь-який глибокий посуд — від дека до горщиків.
Інгредієнти
- 1 кг телятини;
- 200 г кураги;
- 200 г чорносливу;
- 150 г ядер волоських горіхів;
- 1/3 ч. л. меду;
- сіль, мелений чорний перець — за смаком.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 1 год. 15 хв.
Покрокова інструкція
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Курагу, чорнослив вимийте, наріжте якомога меншими шматочками.
- Ядра горіхів подрібніть, додайте до сухофруктів.
- Телятину наріжте тонкими скибочками та ретельно відбийте.
- Кожну відбивну посоліть. Потім поперчіть м’ясо. Крапніть в центр кожного шматочка телятини меду, покладіть невелику кількість суміші сухофруктів і горіхів.
- Скрутіть рулетики, закріпіть їх зубочистками, покладіть на деко кінчиками дерев’яних шпажок униз.
- Поставте місткість з рулетиками в розігріту духовку на 1 год. Якщо використовуєте горщик для запікання, страва готуватиметься 1,5 год.
Рулетики з телятини з грибами
Смак рулетиків з телятини з грибною начинкою гарантовано вразить поціновувачів м’ясної їжі. Така страва з легкістю прикрасить як недільний домашній обід, так і ресторанне меню. Щоб зробити ці рулети, рекомендуємо використовувати поперекову або спинну частину телятини та свіжі гриби.
Інгредієнти
- 0,5 кг телятини;
- 300 г грибів (краще печериць);
- 100 г твердого сиру;
- 1/2 склянки м’ясного бульйону;
- 1/2 склянки сухого червоного вина;
- 1 середня цибулина;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- пучок петрушки;
- сіль, перець — за смаком.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 1 год.
Покрокова інструкція
- Телятину вимити, нарізати пластинами завтовшки 1,5 см.
- Кожен шматочок м’яса відбити, щоб він став приблизно втричі тоншим. Посолити, поперчити відбивні.
- Гриби та цибулю почистити, дрібно нарізати.
- Розігріти на сковороді рослинну олію. Пропасерувати в ній цибулю до золотавого кольору.
- Додати гриби, обсмажити. Викласти вміст сковороди в миску.
- Помити зелень, подрібнити, з’єднати з грибами та цибулею.
- Потерти сир. Висипати його в миску з овочами та грибами, все посолити, поперчити й вимішати.
- У центр кожної м’ясної відбивної викласти начинку, згорнути рулетики з телятини, закріпити зубочистками.
- Нагріти сковороду, викласти на неї м’ясні вироби, обсмажити, доки на них не утвориться апетитна скоринка.
- Влити в місткість з рулетами вино. Потушкувати страву, доки не випарується половина рідини.
- Влити в сковороду з м’ясними виробами бульйон. Знову потушкувати страву, доки не випарується половина рідини.
- Викласти рулетики на блюдо, полити соусом, який утворився у сковороді. Подати страву до столу.
Рулет з телятини з чорносливом і грибами
Рулет з телятини з грибами та чорносливом з легкістю може стати хітом ресторанного меню. Таку їжу подають з гарніром або як самостійну страву.
Інгредієнти
- 1 кг телятини (краще тонкий шматок);
- 200 г грибів (краще печериць);
- 200 г чорносливу без кісточок;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 морква;
- 1 ст. л. меду;
- 100 мл білого вина;
- ¼ ч. л. мускатного горіха;
- 2 гілочки свіжого розмарину;
- 6 зубчиків часнику;
- оливкова олія;
- сіль, перець — за смаком.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 1 год.
Покрокова інструкція
- Помийте чорнослив. Залийте сухофрукти гарячою водою.
- Помийте гриби, почистьте 2 зубчики часнику, наріжте все дрібними шматочками.
- Розігрійте сковороду, влийте в неї оливкову олію. Висипте в пристосування для смаження подрібнений часник.
- Буквально через хвилину покладіть в пательню нарізані гриби. Поперчіть, посоліть печериці. Тушкуйте гриби близько 10 хв. Дайте шампіньйонам охолонути.
- Почистьте ще 2 зубчики часнику, натріть на тертушці. Посоліть подрібнену масу, поперчіть, додайте в неї мускатний горіх, вимішайте.
- Вимийте м’ясо. Якщо шматок товстий, розріжте його вздовж на тонкі пластинки. Відбийте м’ясо.
- Викладіть пласти телятини так, щоб їхні краї заходили один на одного.
- Натріть основу рулету часниковою сумішшю.
- Шарами викладіть на м’ясо гриби, чорнослив.
- Туго скрутіть рулет і зв’яжіть його мотузкою.
- Почистьте цибулю та моркву, наріжте великими шматочками, помістіть в глибоку форму для запікання.
- Залийте овочі вином. Покладіть на подрібнені цибулю та моркву гілочки розмарину.
- Помістіть на овочі рулет з телятини, обмажте його зверху медом.
- Розігрійте духовку до 180 °C, поставте в неї страву.
- Через 15 хв. переверніть рулет з телятини. Залиште страву запікатися ще на чверть години.
- Наріжте скибочками готовий рулет з телятини з чорносливом і грибами. Викладіть шматочки на велику тарілку.
- Подрібніть овочі разом з соком, що утворився. У вас повинно вийти рідке пюре.
- Полийте страву овочевим соусом і подайте до столу.
Смачного!