Працюємо

Як приготувати птицю, щоб вашим гостям вона сподобалася

yak-prygotuvaty-ptytsyu-shhob-vashym-gostyam-vona-spodobalasya-2

Чому гості повертаються у ресторан? Хтось говорить — через атмосферу, інші бачать причину в цінах, а в METRO переконані, що на першому місці — завжди смачна страва з якісних продуктів. В осінній період ми особливо піклуємося про те, щоб ви могли вибрати вишукану птицю та створити кулінарний шедевр.

Тому зібрали для вас кілька порад від провідних кулінарів світу, як працювати з цим делікатним м’ясом. Надихайтеся, смакуйте та готуйте з любов’ю!

Цесарка

Цю птицю привезли у Європу португальці із Західної Африки. Цесарка зазвичай менша за курку і на смак нагадує трохи курку або фазана.

Щоб м’ясо було ніжним, потрібно вибирати тушку, якій не більше ніж 14 тижнів. В іншому випадку є небезпека отримати надто суху страву.

Часто запитують: як зберегти соковитість м’яса? Відповідаємо;)

Помістіть в середину птиці розрізаний лимон, попередньо потримавши його хвилин 10 в окропі. Потім додайте свіжого чебрецю, трохи солі та перцю. Інший спосіб досягнути такого ж результату — це тушкувати цесарку в овочевому бульйоні. Додаткова рідина створить необхідний пар у духовці й допоможе запобігти висиханню.

Традиційно цю птицю подають із овочами: буряком, селерою, пастернаком або ж з грибами. Але якщо ви хочете додати пікантного смаку з кислинкою, поєднайте її із айвою, сливами або чорносливом.

Смажена чи тушкована — цесарка завжди прекрасний вибір для вишуканої вечері!

Голуб

М’ясо цієї птиці — вишукане й ніжне, але тільки за умови правильного приготування.

Голуб, вирощений на фермі, підійде для більш універсальних страв, бо має лагідну текстуру та делікатний аромат.

Під час вибору, звертайте увагу на те, щоб у птиці була гарна, пухка грудинка і достатньо жиру під шкірою. Краще вибирайте тушку голуба з головою та ногами, це дасть уявлення про загальний стан м’яса.

Найшвидше готуються молоді голуби (яким менше ніж 1 місяць), вирощені на фермі. Смажте грудинку протягом 15 хв при помірній температурі і ви отримаєте необхідний результат — ніжну й соковиту птицю. Але пам’ятайте, що м’ясо повинно бути рожевим, а не well done. Будьте обережними із приправами, аби не зробити смак надто концентрованим. Ніжки зазвичай готуються довше.

Оскільки м’ясо голуба має глибокий аромат, то його краще поєднувати із яскравими спеціями та ягодами. Добре пасують до нього горіхи, коренеплоди, цукровий буряк, мариновані гриби, чорниці та цитрусові.

Здивуйте своїх гостей новим смаком, приготуйте для них ніжного голуба!

Перепілка

Страви з перепілки прийшли у європейську кухню з Близького Сходу. М’ясо цієї птиці має солодкуватий смак і є чудовою альтернативою курці.

Під час покупки звертайте увагу на пухку грудинку та бездоганну шкіру. Пам’ятайте, що перепілку можна зберігати в холодильнику лише три дні після придбання.

Найпростіший і найбільш традиційний спосіб приготування цієї птиці — це запекти її цілою у печі. Також це м’ясо чудово підходить для барбекю. Китайці, наприклад, полюбляють смажити перепілку у фритюрі і з’їдати її повністю, навіть з кістками. Можете почастувати своїх гостей і такою стравою;) Кістки, звісно, з’їдати не обов’язково.

Щоб зробити перепелині ніжки соковитими та м’якими, потрібно повільно смажити їх в олії при низьких температурах. Цей процес приготування добре відомий як конфі — французька технологія повільного готування, що схожа на консервування.

Найкраще поєднувати перепілку з легкими салатами та овочами, гороховим пюре, панчетою та майораном.

Щоб гості захотіли повернутися до вас знову, ваші страви мають випромінювати любов. А це не можливо без якісних продуктів та перевірених досвідом рецептів. У METRO ви знайдете все, щоб створювати кулінарні шедеври з любов’ю. Чекаємо на вас щодня.