Їмо

Знайдіть свій рецепт пасти з овочами відповідно до сезону

znajdit-svij-retsept-pasty-z-ovochamy-vidpovidno-sezonu

Є безліч рецептів пасти із сезонними овочами. Серед таких покрокових інструкцій знайдуться прості й складні, які підходять для повсякденного меню і розраховані на те, щоб зробити страви, здатні прикрасити святковий стіл.

Ви можете приготувати макаронні вироби з куркою, грибами, шинкою або лише із сезонними овочами. Паста може бути без м’яса, та для того, щоб зробити соус, часто використовують м’ясні продукти. Обов’язковий інгредієнт таких страв — моцарела, рікота або інші сири. Тому паста з овочами рідко буває веганською.

Як приготувати пасту з овочами

Вибір пасти залежить від сезонних овочів. Наприклад, з бобами і зеленим горошком добре поєднуються порожнисті усередині короткі макаронні вироби. Під час приготування тальятеле, капеліні нарізайте овочі тонкою соломкою.

Щоб паста з сезонними овочами вийшла по-справжньому смачною, використовуйте тільки свіжі та високоякісні продукти. Саме такі ви завжди знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Нижче пропонуємо вашій увазі чотири покрокові інструкції. Дві з них передбачають приготування простої (але, звичайно ж, дуже смачної) сезонної їжі, дві інші — вельми небанальних і вишуканих страв. Визначтеся, яка вам підходить паста з овочами, рецепт з фото допоможе швидко зробити обрану страву.

Паста з грибами та баклажанами

Ця сезонна страва вийде ніжною і неймовірно апетитною, якщо використовувати невеликі молоді баклажани. У них м’яка шкірка, дрібне, несформоване насіння. Пасту обирайте на свій смак. Ми рекомендуємо взяти спагеті.znajdit-svij-retsept-pasty-z-ovochamy-vidpovidno-sezonu

Інгредієнти

  • 400 г спагеті;
  • 1 середня головка цибулі;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 морква;
  • 2 невеликих баклажани;
  • 10 печериць;
  • 100 г романеско;
  • 100 г цвітної капусти;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. соєвого соусу;
  • щіпка орегано, суміші перців, солі;
  • рослинна олія.

Час приготування — 30 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Поставте грітися каструлю з підсоленою водою. Коли рідина закипить, опустіть у неї спагеті.
  2. Поки макаронні вироби варяться, помийте овочі та подрібніть їх кубиками.
  3. Почистіть шампіньйони, вимийте і наріжте часточками.
  4. Розігрійте сковороду, змастіть олією.
  5. Спочатку пропасеруйте цибулю з часником, потім додайте до неї моркву, далі — баклажани.
  6. Викладіть зверху на овочі гриби, обсмажте. Потім помістіть на сковороду цвітну капусту і романеско.
  7. Протушкуйте всі перелічені вище інгредієнти, посипте їх орегано, сумішшю перців, сіллю.
  8. Коли овочева маса з грибами буде практично готова, додайте до неї соєвий соус, сметану.
  9. Відкиньте спагеті на друшляк, дайте воді стекти. Додайте макаронні вироби до тушкованих сезонних овочів з грибами, перемішайте.
  10. Розкладіть страву по тарілках, подайте гарячою.

Паста з овочами у вершковому соусі: рецепт із куркою

Ця ситна смачна страва із сезонними овочами готується легко і швидко. Паста з курячою грудкою сподобається і дорослим, і дітям. Важливо добре протушкувати, але не пересмажити філе, щоб воно вийшло м’яким. А сезонні овочі додадуть страві легкості.znajdit-svij-retsept-pasty-z-ovochamy-vidpovidno-sezonu

Інгредієнти

  • 400 г курячого філе;
  • 350 г пасти пене;
  • 200 г моркви;
  • 400 г броколі;
  • 80–90 г зеленого горошку;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • по 2 щіпки орегано, базиліку, майорану;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком.

Щоб зробити вершковий соус, візьміть:

  • 350 мл вершків;
  • 100 г пармезану;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль, перець — за смаком.

Час приготування — 45 хвилин.

Кількість порцій — 4.

Покрокова інструкція

  1. Філе промийте, промокніть рушником, наріжте невеликими кубиками.
  2. Подрібнену курячу грудку покладіть в миску, полийте соком лимона, посипте спеціями, вимісіть і залиште маринуватися на 15 хвилин.
  3. Наповніть каструлю водою, підсоліть останню. Коли рідина закипить, помістіть у неї пасту, зваріть.
  4. Поки готуються макаронні вироби, вимийте броколі, висушіть, відокремте суцвіття.
  5. Моркву помийте, очистіть, натріть соломкою.
  6. Сир подрібніть на дрібній тертці.
  7. Щоб зробити соус, вилийте в окрему каструлю вершки, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
  8. Додайте до вершків тертий сир, перець, сіль, зменште вогонь і помішуйте ще з хвилину.
  9. Коли сир розплавиться, введіть в майбутній соус вершкове масло, розмішайте, щоб воно розчинилося, зніміть каструлю з вогню.
  10. Почистіть і почавіть часник.
  11. Розігрійте глибоку сковороду з товстим дном, влийте на неї олію, додайте часник, зверху викладіть нарізане філе. Обсмажуйте приблизно 4 хвилини на сильному вогні.
  12. Коли м’ясо змінить колір, додайте до нього овочі, посоліть, поперчіть. Обсмажуйте десь 3 хвилини, помішуючи. Слідкуйте, щоб овочі не розм’якли.
  13. Додайте на сковороду вершковий соус. Розмішуйте масу на середньому вогні приблизно 3 хвилини.
  14. Додайте на сковороду готову пасту. Розмішуйте страву протягом 3 хвилин.
  15. Зніміть приготовлену із сезонними овочами пасту з вогню, розкладіть по тарілках і подайте гарячою.

Паста в томатному соусі з овочами

Паста в томатному соусі з овочами цілком може стати одним із хітів сезонного меню вегетаріанського кафе чи ресторану. Для приготування цієї страви рекомендуємо використовувати короткі італійські макаронні вироби пене.znajdit-svij-retsept-pasty-z-ovochamy-vidpovidno-sezonu

Інгредієнти

  • 250 г пасти пене;
  • 1 кабачок;
  • 2 помідори;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, чорний мелений перець, суміш середземноморських трав.

Час приготування — 45 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Поставте на вогонь каструлю з 2,5 л води, посоліть, додайте дрібку трав. Коли рідина закипить, помістіть у неї пасту, відваріть до готовності (але не переварюйте!).
  2. Очистіть моркву. Наріжте коренеплід тонкими кружечками.
  3. Очистіть цибулю, часник. Подрібніть овочі соломкою.
  4. Очистіть кабачок, наріжте кубиками.
  5. На гарячій сковороді з оливковою олією пропасеруйте моркву, цибулю.
  6. Додайте кабачок, обсмажуйте протягом 3 хвилин.
  7. Помідори обдайте окропом, видаліть з овочів шкірку, насіння. Один томат наріжте кубиками, другий подрібніть у блендері.
  8. Обидва помідори додайте до овочів на сковороді, посоліть, поперчіть, введіть у підготовлену овочеву суміш часник.
  9. Влийте на сковороду півсклянки води. Протушкуйте овочеву масу 10 хвилин під кришкою на невеликому вогні. За хвилину до готовності зніміть кришку, щоб із суміші випарувалася волога.
  10. Вимийте і наріжте зелень двох гілочок петрушки. Одну гілочку залиште для прикрашання.
  11. Відкиньте на друшляк пасту, щоб з неї стекла вода.
  12. Змішайте пене з приготованими сезонними овочами.
  13. Розкладіть страву по тарілках, посипте подрібненою петрушкою, прикрасьте цілою гілочкою, що залишилася.

Паста по-сицилійськи із сезонними овочами

Приготована за цим нескладним рецептом страва виходить у всіх сенсах вишуканою. Така паста із сезонними овочами здатна прикрасити не тільки домашній святковий стіл, а й ресторанне меню.znajdit-svij-retsept-pasty-z-ovochamy-vidpovidno-sezonu

Інгредієнти

  • 400 г спагетіні;
  • 400 г консервованих артишоків (у маслі);
  • 3 великих помідори;
  • півсклянки оливкової олії;
  • 50 г кедрових горіхів;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 50 г свіжого базиліку;
  • пармезан, сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Час приготування — 30 хвилин.

Кількість порцій — 4–6.

Покрокова інструкція

  1. Поставте на плиту каструлю з підсоленою водою, зваріть пасту, суворо дотримуючись інструкції на пакованні. Коли макаронні вироби будуть готові, відкиньте їх на друшляк.
  2. Вимийте помідори, хрестоподібно надріжте їх шкірку. Опустіть овочі на 30 секунд в окріп, потім — у холодну воду. Зніміть з томатів шкірку.
  3. Видаліть насіннєву частину помідорів, наріжте їх кубиками.
  4. Очистіть і подрібніть часник, горіхи.
  5. Розігрійте сотейник, розтопіть у ньому масло. Помістіть у ємність часник і горіхи, обсмажуйте 3 хвилини.
  6. Додайте в сотейник артишоки, потім базилік і помідори. Обсмажуйте протягом декількох хвилин. Посоліть, поперчіть, вимішайте.
  7. Додайте в сотейник готову пасту, перемішайте з його вмістом.
  8. Розкладіть страву по тарілках, посипте тертим пармезаном й одразу подайте до столу.

Сподіваємося, ці рецепти допоможуть урізноманітнити і домашнє, і ресторанне меню. Нехай приготована вами паста із сезонними овочами стане однією з улюблених страв ваших рідних і гостей!