У літню спеку улюблений багатьма холодний десерт споживають у неймовірних кількостях. Тож чому не спробувати приготувати домашнє фруктове морозиво для дітей і дорослих? Адже, таким чином, ви та ваші близькі зможуть поласувати не тільки смачною, а й корисною стравою. Ще один величезний плюс цього десерту — ніхто не забороняє робити його з найрізноманітніших фруктів і ягід. Ну а всі необхідні для приготування цієї смакоти інгредієнти ви у будь-який момент знайдете в торгових центрах мережі METRO.
Корисні поради
У цьому випадку кулінарні експерименти підуть лише на користь. Наприклад, можна зробити домашнє морозиво — фруктовий лід. Також готують заморожені соки з цілими ягодами, подрібненими фруктами, десерти з молочною основою.
Смакота стовідсотково вийде вдалою, якщо ви скористаєтеся наведеними нижче рекомендаціями:
- Відразу розділіть морозиво на порції. Для цього вам потрібно буде скористатися спеціальними формочками. Якщо їх немає, не біда. Ви можете розкласти десерт, наприклад, у ті ж одноразові стаканчики або навіть місткості з-під йогуртів.
- Аби смакота була по-справжньому корисною, але при цьому солодкою, використовуйте мед. Домашнє фруктове морозиво можна готувати без цукру.
- Молочні інгредієнти виберіть на свій смак. Ви можете використовувати йогурт, вершки, коров’яче, кокосове, горіхове або навіть згущене молоко.
- Щоб легко вийняти фруктове морозиво з форми, дістаньте його з морозилки, почекайте 10–15 хвилин. Якщо часу немає, просто занурте місткість з десертом на 5 секунд у гарячу воду.
Домашнє фруктове морозиво: рецепт з ягодами та йогуртом
Йогурт потрібно брати без наповнювачів, бажано натуральний, ягоди — за бажанням і сезоном. Морозиво вийде не лише смачним, а й ефектним, якщо використовувані плоди контрастуватимуть за кольором.
Ваші активні дії з приготування цих ласощів заберуть близько 40 хвилин.
Інгредієнти
Щоб зробити 6 порцій домашнього морозива, візьміть:
- йогурт — 300 мл;
- цукор — 6 ч. л. без верху;
- воду — 80–100 мл;
- полуницю — 250 г;
- чорницю — 250 г.
Покрокова інструкція:
- Зварити сироп з води та цукру до повного розчинення останнього. Остудити отриману солодку рідину.
- Ягоди перебрати, помити, видалити листочки, дати стекти воді. Перетворити полуницю на пюре, додати в нього половину сиропу, розмішати.
- У ягідну масу ввести половину кисломолочного продукту, збити блендером до однорідної консистенції, розкласти по формах (заповнити на ½), відправити до морозилки на пів години.
- Поки полуниця охолоджується, перетворити на пюре чорницю, додати в нього залишки сиропу, розмішати, збити з йогуртом.
- Дістати формочки з заготовиною, доповнити полуничний шар чорничним, розрівняти та накрити. Помістити морозиво до морозилки, заморожувати мінімум 3 години.
Тіште себе та близьких корисними ласощами та, звісно ж, смачного!