Без категорії

Як приготувати домашнє фруктове морозиво: рецепт корисних ласощів

yak-prygotuvaty-domashnye-fruktove-morozyvo-retsept-korysnyh-lasoshhiv

У літню спеку улюблений багатьма холодний десерт споживають у неймовірних кількостях. Тож чому не спробувати приготувати домашнє фруктове морозиво для дітей і дорослих? Адже, таким чином, ви та ваші близькі зможуть поласувати не тільки смачною, а й корисною стравою. Ще один величезний плюс цього десерту — ніхто не забороняє робити його з найрізноманітніших фруктів і ягід. Ну а всі необхідні для приготування цієї смакоти інгредієнти ви у будь-який момент знайдете в торгових центрах мережі METRO.

Корисні поради

У цьому випадку кулінарні експерименти підуть лише на користь. Наприклад, можна зробити домашнє морозиво — фруктовий лід. Також готують заморожені соки з цілими ягодами, подрібненими фруктами, десерти з молочною основою.

Смакота стовідсотково вийде вдалою, якщо ви скористаєтеся наведеними нижче рекомендаціями:

  1. Відразу розділіть морозиво на порції. Для цього вам потрібно буде скористатися спеціальними формочками. Якщо їх немає, не біда. Ви можете розкласти десерт, наприклад, у ті ж одноразові стаканчики або навіть місткості з-під йогуртів.
  2. Аби смакота була по-справжньому корисною, але при цьому солодкою, використовуйте мед. Домашнє фруктове морозиво можна готувати без цукру.
  3. Молочні інгредієнти виберіть на свій смак. Ви можете використовувати йогурт, вершки, коров’яче, кокосове, горіхове або навіть згущене молоко.
  4. Щоб легко вийняти фруктове морозиво з форми, дістаньте його з морозилки, почекайте 10–15 хвилин. Якщо часу немає, просто занурте місткість з десертом на 5 секунд у гарячу воду.

Домашнє фруктове морозиво: рецепт з ягодами та йогуртом yak-prygotuvaty-domashnye-fruktove-morozyvo-retsept-korysnyh-lasoshhiv

Йогурт потрібно брати без наповнювачів, бажано натуральний, ягоди — за бажанням і сезоном. Морозиво вийде не лише смачним, а й ефектним, якщо використовувані плоди контрастуватимуть за кольором.

Ваші активні дії з приготування цих ласощів заберуть близько 40 хвилин.

Інгредієнти

Щоб зробити 6 порцій домашнього морозива, візьміть:

  • йогурт — 300 мл;
  • цукор — 6 ч. л. без верху;
  • воду — 80–100 мл;
  • полуницю — 250 г;
  • чорницю — 250 г.

Покрокова інструкція: yak-prygotuvaty-domashnye-fruktove-morozyvo-retsept-korysnyh-lasoshhiv

  1. Зварити сироп з води та цукру до повного розчинення останнього. Остудити отриману солодку рідину.
  2. Ягоди перебрати, помити, видалити листочки, дати стекти воді. Перетворити полуницю на пюре, додати в нього половину сиропу, розмішати.
  3. У ягідну масу ввести половину кисломолочного продукту, збити блендером до однорідної консистенції, розкласти по формах (заповнити на ½), відправити до морозилки на пів години.
  4. Поки полуниця охолоджується, перетворити на пюре чорницю, додати в нього залишки сиропу, розмішати, збити з йогуртом.
  5. Дістати формочки з заготовиною, доповнити полуничний шар чорничним, розрівняти та накрити. Помістити морозиво до морозилки, заморожувати мінімум 3 години.

Тіште себе та близьких корисними ласощами та, звісно ж, смачного!