Прошуто — це в’ялена або копчена італійська шинка, приготована зі свинячого окосту. Таке м’ясо, витримане в солі та спеціях від року та більше, набуває унікального смаку.
Прошуто нарізають тоненькими скибочками та подають до столу в поєднанні з винами, виготовленими з винограду Sangiovese. Фруктові нотки таких напоїв відмінно доповнюють і відтіняють смак м’ясного делікатесу.
Диня з прошуто — вишукана закуска, для приготування якої знадобиться мінімум інгредієнтів. Головна «родзинка» такої страви — її подавання. Воно може бути найрізноманітнішим і креативним.
«Швидкий» рецепт прошуто з динею
Насамперед потрібно вибрати стиглу, соковиту диню. Такі можна знайти в торгових центрах мережі METRO, де кожного дня викладають свіжий товар.
Фрукт має виділяти тонкий приємний аромат — ознака стиглості та обіцянка солодкості. Сорт дині не такий важливий. Тож обирайте той, що вам до смаку.
Для приготування цієї закуски можна використовувати кілька сортів динь з різними відтінками м’якоті. Завдяки цьому страва виглядатиме ошатно.
Прошуто також рекомендуємо купувати в METRO. Тут ви точно придбаєте високоякісний продукт.
Складові
- 200 г пpoшутo;
- половинка дині середнього розміру;
- pукoлa — за смаком.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 15 хвилин.
Покрокова інструкція
- Диню вимийте, розріжте навпіл, якщо брали цілу. Ложкою видаліть насіння, очистіть плід від шкірки.
- Наріжте м’якоть так, як вам подобається: кубиками, скибочками, брусочками. Якщо є інструмент для карвінгу, можна ним подрібнити диню фігурними шматочками або кульками.
- Якщо ви купили прошуто одним шматком, наріжте його максимально тонко.
- Обгорніть кожен шматочок дині скибочкою прошуто.
- Викладіть закуску на блюдо.
- Помийте руколу. Прикрасьте нею закуску з розрахунку 4–5 листочків зелені на одну порцію прошуто з динею.
Прошуто з динею та соусом песто
Можна обмежитися красивим подаванням делікатесної закуски, а можна доповнити її італійським соусом. Ця страва відмінно поєднується, наприклад, із песто.
Оригінальний рецепт такого соусу передбачає використання базиліку. Але ця пряність має занадто різкий аромат для ніжного прошуто. Тому рекомендуємо замінити базилік руколою.
Складові
- 50 г пpoшутo;
- 50 г дині;
- 4 гілочки pукoли;
- 1 ч. л. оливкового масла;
- 1 свіжий інжир.
Для того щоб зробити соус песто, знадобляться:
- 300 мл оливкової олії;
- 250 г листя руколи;
- 2 ст. л. обсмажених кедрових горіхів;
- 2 ст. л. тертого пармезану;
- 2 зубчики часнику;
- дрібка солі.
Кількість порцій — 1.
Час приготування — 15 хвилин.
Покрокова інструкція
- Диню вимийте, розріжте. Видаліть насіння та шкірку плоду.
- Подрібніть м’якоть дині невеликими слайсами.
- Якщо ви купили прошуто цілим шматком, наріжте його тонкими скибочками.
- Вимийте інжир. Розділіть його на 4 частини.
- Викладіть в центр тарілки інжир, потім м’ясо та диню, прикрасьте закуску гілочками руколи, скропіть оливковою олією.
- Зробіть соус. Часник почистіть, помийте. Помістіть його в чашу блендера.
- Додайте до часнику кедрові горіхи та збийте.
- У холодній воді вимийте руколу. Промокніть її одноразовим рушником.
- Додайте руколу до горіхів і часнику, знову збийте.
- Поки суміш перемелюється, тонкою цівкою введіть в неї оливкову олію.
- Вилийте основу песто в пригожу ємність.
- Додайте в соус пармезан, сіль. Вимішайте.
- Розлийте песто по соусницях і подайте із закускою.
Таку страву можна помістити на тарілку, в широкі склянки, нанизати на шпажки або навіть викласти в самій дині. Якщо плануєте подавати інгредієнти закуски окремо, поекспериментуйте з оформленням слайсів прошуто. Їх можна викласти гармошкою, рулончиками, конвертиками.
Словом, фантазуйте, експериментуйте та тіште своїх близьких не лише смачною, але й красивою їжею!