Їмо

Як зробити заморожений йогурт: вчимося готувати корисні ласощі

yak-zrobyty-zamorozhenyj-jogurt-vchymosya-gotuvaty-korysni-lasoshhi

Новинка у світі десертів — заморожений йогурт. Ніякого підступу: страва дійсно містить цей чудовий корисний продукт. Важливо також і те, що після заморожування в йогурті не гинуть неймовірно корисні біфідобактерії.

Вже згадана смакота дієтична, має м’яку консистенцію та приємний смак. Ще такі ласощі називають замінником морозива. Пропонуємо вам порівняти смак трьох чудових крижаних десертів, приготувавши їх в домашніх умовах.

Фантазуємо та експериментуємо

yak-zrobyty-zamorozhenyj-jogurt-vchymosya-gotuvaty-korysni-lasoshhiДля приготування цього замороженого десерту беруть натуральний несолодкий йогурт. Останній не має містити фруктово-ягідних додатків. Зробити натуральний несолодкий йогурт можна самостійно, але набагато простіше придбати якісний продукт у торговельних центрах мережі METRO.

Що стосується додаткових інгредієнтів, то тут ви можете нескінченно експериментувати — «кастомізуйте» базовий рецепт скільки заманеться. Любите полуницю — додайте в майбутні ласощі свіжі або заморожені ягоди. Хочете потішити себе й близьких стравою з шоколадним смаком — введіть какао або шоколад. Сидите на дієті — сипте цукру стільки, скільки дозволяє ваша таблиця калорій, або зовсім не використовуйте цей інгредієнт.

Ласуни повинні мати на увазі, що в заморожених десертах не так відчувається солодкість, як у стравах зі звичайною температурою. Отже, роблячи йогурт, не економте на цукрі, якщо хочете по-справжньому насолодитися смаком готових ласощів.

Варіанти подавання

Можна креативити й з варіантами подавання. Наприклад, покласти заморожений йогурт у ємності для морозива, силіконові формочки для запікання, яскраві стаканчики. Також ви можете помістити ласощі в кондитерський мішок і красиво оформити його верх у посуді, призначеному для подавання.

Після змішування продуктів у лотку (мисці) основу майбутнього десерту в цій же ємності ставлять на годину в холодильник. Потім йогурт дістають, збивають, розкладають в менші форми й ставлять в морозилку на 5 годин. Якщо немає бажання порпатися з маленькими ємностями, заморожуйте ласощі у великій посудині, а для їхнього подальшого накладання використовуйте ложку для морозива.

Заморожений йогурт із шоколадом

yak-zrobyty-zamorozhenyj-jogurt-vchymosya-gotuvaty-korysni-lasoshhiЛюбителі шоколаду обов’язково повинні спробувати цей заморожений десерт. Кількість цукру в рецепті умовна, ви можете додавати цей продукт на свій смак.

Скориставшись нижченаведеною покроковою інструкцією, ви зробите 3 порції чудових ласощів.

Інгредієнти

  • натуральний йогурт — 350 мл;
  • сметана (жирність — 15%) — 100 мл;
  • цукор — 50 г;
  • шоколад (70%) — 100 г;
  • какао-порошок — 2–3 ст. л. без верху;
  • ванілін — 1 пакетик;
  • морська сіль — дрібка.

Покрокова інструкція

  1. На водяній бані розтоплюємо шоколад. Даємо йому трохи охолонути. Вливаємо шоколад у сметану.
  2. Какао змішуємо із сіллю, додаємо в шоколадно-сметанну масу, туди ж кладемо цукор, ванілін. Добре вимішуємо вищеперелічені продукти.
  3. Вливаємо в шоколадно-сметанну масу йогурт. Збиваємо основу ласощів у блендері, доки не розтануть кристалики, що містяться в ній. Виливаємо отриману масу в лоток, ставимо на годину в холодильник (не в морозилку!). Виймаємо йогурт. Знову збиваємо смакоту, ділимо на порції та ставимо в морозилку на 5 годин.

Заморожений йогурт із малиною

yak-zrobyty-zamorozhenyj-jogurt-vchymosya-gotuvaty-korysni-lasoshhiЩоб зробити цей десерт, можна брати будь-які ягоди та фрукти, а ось чи використовувати алкоголь — вирішувати вам. Врахуйте лише, що приготування замороженого малинового йогурту забере на 2 години більше, ніж вищеописаного.

Скориставшись наведеним нижче рецептом, ви зможете зробити 4 порції неймовірної смакоти.

Інгредієнти

  • малина — 500 г;
  • тростинний цукор — 120 г;
  • натуральний йогурт — 300 мл;
  • горілка (ром, коньяк) — 2 ч. л.

Покрокова інструкція

  1. Висипте в ягоди цукор, полийте їх горілкою, добре все розмішайте. Не хвилюйтеся за цілісність плодів. Накрийте ємність із вітамінною основою майбутнього замороженого йогурту харчовою плівкою, відставте на 2 години. За цей час кілька разів вимішайте масу. Цукор має розтанути та рівномірно розподілитися.
  2. У блендері змішайте ягідну масу з йогуртом і лимонним соком, перетворіть на пюре та збийте. Далі слід діяти за описаним у попередньому рецепті алгоритмом. Готовий десерт можна прикрасити ягідками малини, м’ятою.

Тропічний мікс

yak-zrobyty-zamorozhenyj-jogurt-vchymosya-gotuvaty-korysni-lasoshhiВам до вподоби екзотичні страви? Значить, цей рецепт створений для вас! Одразу приготуйте 4 креманки, оскільки заморожують дану смакоту порційно.

Інгредієнти

  • ківі, груша, банан — по 1 шт.;
  • ананас — половинка;
  • волоські горіхи — 5 шт.;
  • шоколад (будь-який) — 50 г;
  • натуральний йогурт — 400 мл;
  • рідкий мед — 2–4 ст. л.;
  • кокосова стружка — 4 ч. л.

Покрокова інструкція

  1. Йогурт ретельно перемішайте з медом, поставте на годину в холодильник.
  2. Кожен фрукт поріжте невеликими кубиками, викладіть їх шарами в креманки.
  3. Ядра горіхів подрібніть на крихту, присипте нею та натертим шоколадом фруктовий мікс.
  4. Дістаньте основу майбутнього десерту з холодильника. Залийте кожну порцію йогуртом, зверху присипте кокосовою стружкою та поставте ласощі в морозилку на 5 годин.
  5. Дістаньте незвичайний заморожений йогурт і насолодіться його приголомшливим смаком!