Здавалося б, що може бути банальнішим за знайоме всім з дитинства жарке? Можливо, ви здивуєтеся, але цю страву можна приготувати досить нетривіально.
Спробуйте зробити жарке в мультиварці. Рецептів цієї страви — на будь-який смак і колір. Звичайно, є і класична покрокова інструкція. Її величезний плюс у тому, що такий рецепт легко адаптувати для приготування жаркого у вищезгаданому кухонному девайсі.
Жарке зі свининою в мультиварці
По суті, це те саме, що й улюблена страва, приготована в горщиках. Щоправда, в мультиварці жарке, особливо його м’ясна складова, виходить набагато ніжнішим. Овочі стають практично пюреподібними, картопля перетворюється в пишну, повітряну субстанцію.
Базовий рецепт — жарке в мультиварці
Щоб приготувати класичний варіант цієї страви:
- Наріжте рівними шматочками потрібну кількість свинини — вирізки, ошийка або підчеревини, якщо любите м’ясо пожирніше.
- Підготуйте овочі — цибулю, моркву, картоплю.
- Не забудьте запастися томатною пастою або помідорами, сіллю, улюбленими спеціями. Усі необхідні для приготування кулінарного шедевра продукти ви можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
- Помістіть м’ясо, а потім інші інгредієнти майбутнього жаркого в мультиварку. Додайте необхідну кількість води. Встановіть режим «Тушкування» або «Випічка». Увімкніть девайс.
- Доведіть жарке зі свининою в мультиварці до готовності, додайте спеції. Подавайте гарячим.
Це найпростіший рецепт — жарке в мультиварці, зроблене відповідно до нього, точно вийде апетитним, ситним і корисним.
Як приготувати жарке в мультиварці: рецепт з грибочками
Якщо ви освоїли класичний рецепт, то фактично знаєте і відповідь на питання, як приготувати жарке в мультиварці, одним з інгредієнтів якого є гриби. Ця складова робить страву особливо соковитою і ароматною. Традиційно господині використовують печериці, рідше — гливи або лісові гриби.
Пропонуємо вам рецепт, скориставшись яким, можна потішити себе і близьких розкішною святковою стравою. На її приготування піде максимум півтори години.
Для того, щоб на компанію з п’ятьох їдців зробити це жарке з свинини в мультиварці, вам знадобляться:
- 500 г свинячої вирізки;
- 100 г сухих білих грибів;
- 1 велика цибулина;
- 2 невеликі солодкі моркви;
- 100 г жирної сметани;
- сіль і спеції — за смаком;
- трохи рослинного масла;
- 50 г пармезану — для подачі.
Покрокова інструкція:
- М’ясо подрібнюємо рівномірними шматочками.
- Білі гриби замочуємо в окропі на 15 хвилин. Цю воду згодом не виливаємо.
- Моркву тремо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом. Встановлюємо режим «Смаження» або «Тушкування». Кладемо в чашу м’ясо, тушкуємо (смажимо) до напівготовності.
- Додаємо цибулю і моркву. Готуємо 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Кладемо в чашу нарізану картоплю, заливаємо водою з-під грибів.
- Дрібно нарізаємо гриби.
- Висипаємо їх у чашу. Солимо. Додаємо спеції. Готуємо десь півгодини.
- Додаємо сметану. Доводимо страву до готовності.
- Подаємо в глибоких тарілках, посипавши жарке пармезаном.
До цієї страви можна додати чорнослив, кабачки і баклажани, використовувати як основу реберця. Експериментуйте, створюйте авторські варіанти жаркого і радуйте своїх близьких неординарними кулінарними шедеврами!