Їмо

Жарке в мультиварці: здивуйте гостей кулінарним шедевром

zharke-v-multyvartsi-zdyvujte-gostej-kulinarnym-shedevrom1

Здавалося б, що може бути банальнішим за знайоме всім з дитинства жарке? Можливо, ви здивуєтеся, але цю страву можна приготувати досить нетривіально.

Спробуйте зробити жарке в мультиварці. Рецептів цієї страви — на будь-який смак і колір. Звичайно, є і класична покрокова інструкція. Її величезний плюс у тому, що такий рецепт легко адаптувати для приготування жаркого у вищезгаданому кухонному девайсі.

Жарке зі свининою в мультиварці

По суті, це те саме, що й улюблена страва, приготована в горщиках. Щоправда, в мультиварці жарке, особливо його м’ясна складова, виходить набагато ніжнішим. Овочі стають практично пюреподібними, картопля перетворюється в пишну, повітряну субстанцію.

zharke-v-multyvartsi-zdyvujte-gostej-kulinarnym-shedevrom2

Базовий рецепт жарке в мультиварці

Щоб приготувати класичний варіант цієї страви:

  1. Наріжте рівними шматочками потрібну кількість свинини — вирізки, ошийка або підчеревини, якщо любите м’ясо пожирніше.
  2. Підготуйте овочі — цибулю, моркву, картоплю.
  3. Не забудьте запастися томатною пастою або помідорами, сіллю, улюбленими спеціями. Усі необхідні для приготування кулінарного шедевра продукти ви можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
  4. Помістіть м’ясо, а потім інші інгредієнти майбутнього жаркого в мультиварку. Додайте необхідну кількість води. Встановіть режим «Тушкування» або «Випічка». Увімкніть девайс.
  5. Доведіть жарке зі свининою в мультиварці до готовності, додайте спеції. Подавайте гарячим.

Це найпростіший рецепт — жарке в мультиварці, зроблене відповідно до нього, точно вийде апетитним, ситним і корисним.

zharke-v-multyvartsi-zdyvujte-gostej-kulinarnym-shedevrom3

Як приготувати жарке в мультиварці: рецепт з грибочками

Якщо ви освоїли класичний рецепт, то фактично знаєте і відповідь на питання, як приготувати жарке в мультиварці, одним з інгредієнтів якого є гриби. Ця складова робить страву особливо соковитою і ароматною. Традиційно господині використовують печериці, рідше — гливи або лісові гриби.

Пропонуємо вам рецепт, скориставшись яким, можна потішити себе і близьких розкішною святковою стравою. На її приготування піде максимум півтори години.

Для того, щоб на компанію з п’ятьох їдців зробити це жарке з свинини в мультиварці, вам знадобляться:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • 100 г сухих білих грибів;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 невеликі солодкі моркви;
  • 100 г жирної сметани;
  • сіль і спеції — за смаком;
  • трохи рослинного масла;
  • 50 г пармезану — для подачі.

Покрокова інструкція:

  1. М’ясо подрібнюємо рівномірними шматочками.
  2. Білі гриби замочуємо в окропі на 15 хвилин. Цю воду згодом не виливаємо.
  3. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом. Встановлюємо режим «Смаження» або «Тушкування». Кладемо в чашу м’ясо, тушкуємо (смажимо) до напівготовності.
  5. Додаємо цибулю і моркву. Готуємо 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  6. Кладемо в чашу нарізану картоплю, заливаємо водою з-під грибів.
  7. Дрібно нарізаємо гриби.
  8. Висипаємо їх у чашу. Солимо. Додаємо спеції. Готуємо десь півгодини.
  9. Додаємо сметану. Доводимо страву до готовності.
  10. Подаємо в глибоких тарілках, посипавши жарке пармезаном.

До цієї страви можна додати чорнослив, кабачки і баклажани, використовувати як основу реберця. Експериментуйте, створюйте авторські варіанти жаркого і радуйте своїх близьких неординарними кулінарними шедеврами!