Купуємо

Алкоголь на подарунок: як вибрати правильний

Вибір подарунка — складний і часто болісний процес. Якщо не сказати нічне жахіття кожної людини, яка думає і хоче зробити приємне. До того ж коли йдеться не про близьку особу. Люди, як і смаки, різні — помилитися просто. Тут на допомогу прийде елітний алкоголь.

Кому підходять подарункові набори алкоголю

Немає якоїсь докладної інструкції з цього питання. Тому рекомендуємо орієнтуватися на внутрішні відчуття, інтуїцію і традиції. У цілому такий презент буде доречним для чоловіка, жінки, ділового партнера і хороших знайомих.

Жінкам заведено дарувати вино або шампанське, а до чоловічих алкогольних подарункових наборів входить коньяк або віскі. Але не поспішайте дотримуватися цієї практики, якщо у вас є якісь «зачіпки» щодо характеру персони, якій обираєте подарунок. Чоловік може виявитися витонченим естетом і любителем ігристого, а жінка — поціновувачкою терпкого смаку джину. Спочатку довідайтеся про все і зробіть висновки.

Одне відомо точно: сильна половина добре сприйме ексклюзивний сувенірний алкоголь, а леді дивитимуться насамперед на паковання й різні деталі. Той випадок, коли люблять очима.

alkogol-na-podarunok-yak-vybraty-pravylnyj-1Алкоголь на подарунок: що вибирають найчастіше

Складно знайти статистику, яка показала б достовірний стан речей. Тому просто роззирнімося й зробімо висновки. За нашими спостереженнями й на переконання професійних сомельє, до топу найпопулярнішого «подарункового» алкоголю входить:alkogol-na-podarunok-yak-vybraty-pravylnyj-5

  • Пиво

Не дивуйтеся, адже ніхто не скасовував походу до друзів на піцу або барбекю з пакованням пива. Це скромний, однак приємний жест від гостей господареві будинку. До того ж пиво — невибагливий легкий напій, який однозначно розійдеться у великій компанії.

  • Вино

Мабуть, найуніверсальніший презент у всьому світі. Вино приносять на будь-які домашні події: дні народження, вечері з близькими, побачення… Але тут просто схибити щодо смаку напою. Тому якщо не впевнені, беріть напівсолодке.

Лайфгак: ювілярові можна презентувати пляшку вина, яка відповідає його віку. Такий подарунок точно запам’ятається.

  • Шампанське

Бульки-бульбашки — без них зазвичай не обходяться подарункові набори алкоголю для дівчат. Усе в комплекті з квітами й шоколадом. Такий подарунок чудово підійде й до Нового року. Адже навіть якщо людина не дуже любить шампанське, то на свята воно обов’язково знадобиться.alkogol-na-podarunok-yak-vybraty-pravylnyj-4

  • Коньяк

Складний напій, який треба вміти і вживати, і вибирати. Якщо ви вирішили дарувати його, то довіртеся репутації відомих брендів. Експеримент із коньяком, найімовірніше, скінчиться невдачею.

  • Віскі

Тут найважливіший критерій — це тип. Сомельє радять дарувати поціновувачам напою односолодове віскі, а просто любителям — купажоване. Дуже доречним буде набір із флягою або спеціальними склянками, які допоможуть повністю розкрити смак і аромат цього алкоголю.

Оригінальний алкоголь: на що ми не звертаємо уваги

Якщо ви звикли перейматися вибором подарунка і бачити захоплені й здивовані очі того, хто його приймає, ласкаво просимо. Пляшка «чогось такого» допоможе вам мати бажаний ефект! Нижче наводимо список напоїв, до яких варто придивитися.alkogol-na-podarunok-yak-vybraty-pravylnyj-3

  • Портвейн

Цьому напою немає аналогів. Кріплене вино виготовляють у північно-східній частині Португалії, у долині річки Дору, і жоден інший напій не має права називатися портвейном.

По-перше, такий подарунок чудово підходить для наших холодних широт — зігріє й покращить настрій у негоду. А по-друге, це зрозуміла нам «екзотика».

  • Кальвадос

Оспіваний Ремарком бренді виготовляють у Нижній Нормандії. Міцний, із вираженим смаком яблука та ароматом дуба, кальвадос стане хорошим подарунком чоловікові, якого складно чимось здивувати. Напій смакуватиме поступово й діставатиметься з бару час від часу, кожного разу нагадуючи про дарувальника.

  • Текіла

Варіант вигідний тим, що його можна креативно обіграти. До таких подарункових алкогольних наборів можуть уходити лайми, сіль, сигари, сомбреро й пончо. Тобто замість скромної пляшки ви даруєте ціле свято, і навіть ідею для майбутньої вечірки. Оригінальний, колоритний, свіжий варіант презенту.

  • Горілка

Якщо ви не знаєте, який алкоголь подарувати чоловікові, беріть горілку. Хтось уважає такі подарунки поганим тоном, але якісний міцний напій — одвічна класика.

Крім того, горілка є різна: рисова (саке), виноградна (грапа), житня (старка) тощо. Ніхто не забороняє вибрати цікаву.

І наостанок загальні поради:

  • алкоголь доречно презентувати з посудом, з якого його п’ють;
  • доповнюйте подарунок відповідними продуктами або напоями — наприклад, можна подарувати вино з кошиком фруктів, а віскі — з пакованням Coca-Cola;
  • хай оформлення наборів підкреслює характер алкоголю.

Тож сміливіше, пробуйте, даруйте! Головне — щиро й зі знанням справи.